GAMES

Παίξαμε πρώτοι το NBA 2K18

Career Mode, ομάδες γεμάτες θρύλους και ακόμη καλύτερα γραφικά.

Ένα ταξίδι στη Νέα Υόρκη είναι από μόνο του σπουδαία υπόθεση. Ένα ταξίδι στη Νέα Υόρκη για να δοκιμάσεις πρώτος όμως το υπέρτατο παιχνίδι -κόλλημα κάθε μπασκετόφιλου (και όχι μόνο) που σέβεται τον εαυτό του, είναι το απόλυτο όνειρο.

Για τις λεπτομέρειες της παρουσίασης και τα όσα μας είπαν τα αστέρια του NBA, διάβασες ήδη. Πλέον, ήρθε η ώρα να πούμε και για όλα τα χαρακτηριστικά του ΝΒΑ 2K18, το οποίο επιστρέφει φέτος, με τον Kyrie Irving στο εξώφυλλο (με τη φανέλα των Celtics πλέον) και σλόγκαν το Run The Neighborhood.

Ας τα πάρουμε όμως όλα με τη σειρά.

RUN THE NEIGHBORHOOD

Η πιο σπουδαία προσθήκη της νέας έκδοσης, βγαλμένη από το μέλλον. Σε αυτό το feature, μπορείς να φτιάξεις και να χειρίζεσαι τον δικό σου παίκτη, για του οποίου την εξέλιξη είσαι υπεύθυνος. Ξεκινάς από τη γειτονιά σου, φτιάχνεις το στιλ σου στα barber shops και τα tattoo parlors και κάνεις τα πρώτα σου βήματα στα ανοιχτά γηπεδάκια, παίζοντας μονό με τους παίκτες τους οποίους έχουν δημιουργήσει άλλοι χρήστες.

Απόλυτος στόχος σου, το να φτάσεις στο μαγικό rating 99, κάτι που εξαρτάται από το στιλ σου, την προπόνησή σου (υπάρχει φυσικά και γυμναστήριο για να κάνεις βάρη και να δυναμώσεις), τους αγώνες που θα παίξεις, ακόμα και το ποιους θα συναντήσεις κατά τη διάρκεια της βόλτας σου στη γειτονιά σου.

Μέσα από το app του NBA 2K18, μπορείς να σκανάρεις το πρόσωπό σου και να είσαι εσύ αυτός που θα πατήσει το παρκέ των ιστορικών αρένων του ΝΒΑ. Αρκεί να καταφέρεις να φτάσεις μέχρι εκεί βέβαια (χοχο).

ΜΥ ΤΕΑΜ

Μπορείς να φτιάξεις από την αρχή τη δική σου ομάδα, με τους πραγματικούς περιορισμούς ενός salary cap (μέχρι 13 παίκτες) και να ανταγωνιστείς με τις ομάδες άλλων χρηστών. Πριν από κάθε γύρο θα υπάρχει κανονική διαδικασία draft και αν τα πας καλά, θα ζήσεις και την εμπειρία των playoffs.

LEGENDARY TEAMS

Μπορεί φέτος να μην έχει τις ομάδες της Ευρωλίγκας, όμως υπάρχουν ξανά οι αγαπημένες πια θρυλικές ομάδες του παρελθόντος, όπως είναι οι Bulls του Jordan και 61(!) ακόμη κλασικές ομάδες. Ένα Bulls του 1997-98 εναντίον των Warriors του 2015-16, ίσως λύσει επιτέλους το δίλημμα της κορυφαίας ομάδας στην ιστορία. Ή τουλάχιστον, της κορυφαίας ομάδας στο ΝΒΑ 2K18.

Εκτός όμως από τις all-time ομάδες, έρχονται και οι all-star ομάδες, στις οποίες οι θρύλοι όλης της ιστορίας μιας ομάδας, ενώνουν τις δυνάμεις τους. Με λίγα λόγια, ο Embiid, αντί για Simmons και Saric, θα έχει Chamberlein και Dr. J. στο πλευρό του. Ίσως φέτος δεν κάνουν tanking ε;

MYGM/MYLEAGUE

Έγινες παίκτης, γιατί να μην γίνεις και GM μιας ομάδας, παίρνοντας όλες τις σημαντικές αποφάσεις που θα κρίνουν το μέλλον της; Μπορείς φυσικά να φτιάξεις μαζί με τους φίλους σας το δικό σας πρωτάθλημα, όπως ακριβώς βολεύει εσάς, με τους πραγματικούς κανόνες και κανονισμούς με τους οποίους παίζεται το NBA.

ΤΑ ΓΡΑΦΙΚΑ

Το κομμάτι των γραφικών και της παρουσίασης, είναι έτσι κι αλλιώς χρόνια μπροστά, όμως οι μαγικοί devs του ΝΒΑ 2Κ18, κατάφεραν με κάποιο τρόπο να ανεβάσουν κι άλλο τον πήχη. Έτσι, όλοι οι παίκτες μοιάζουν ακόμη περισσότερο με την πραγματικότητα, ενώ άλλαξε εντελώς ο τρόπος σχεδιασμού των σωμάτων των παικτών, για να θυμίζει με απόλυτη ακρίβεια τη σωματοδομή τους. Για τις λεπτομέρεις στα πρόσωπα των σταρ του ΝΒΑ, δεν χρειάζεται να το συζητήσουμε καν. Με ακόμη μεγαλύτερη ακρίβεια σχεδιάστηκαν φέτος και οι φανέλες και τα αξεσουάρ των αθλητών,  ενώ ο σχολιασμός από guest σταρ όπως ο Kobe Bryant και το pregame show με τον Shaq κάνουν την εμπειρία ακόμη πιο σπέσιαλ.

ΤΟ GAMEPLAY

Και πάμε και στο αγαπημένο μου κομμάτι, το gameplay. Κάθε φορά που παίζω NBA 2K, αισθάνομαι ότι φτάνω όσο πιο κοντά θα υπάρξω ποτέ, στην αληθινή εμπειρία του NBA. Το νέο σύστημα κίνησης φέρνει ακόμη μεγαλύτερο ρεαλισμό, αφού έχει αλλάξει τόσο η κίνηση των παικτών μακριά από τη μπάλα, όσο και ο τρόπος που ντριπλάρουν, ενώ διαφορετικό -και κάπως πιο δύσκολο μέχρι να το βρεις- είναι το σουτ, όμως μόλις καταλάβεις πως δουλεύει το shot meter, μπορείς να σαρώνεις στα τρίποντα. Ο έλεγχος του κάθε παίκτη πάντως μοιάζει πιο αληθοφανής από ποτέ.

Όσο για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, μοιάζει αρκετές φορές καλύτερος από πέρσι, με μεγαλύτερη ευστοχία, ταχύτητα και δυναμισμό. Δίκαιο.

* Το ΝΒΑ 2Κ18 θα είναι διαθέσιμο στις 15 Σεπτεμβρίου.