FESTIVALS

O Nick Cave δεν έχει ξεχάσει πως να συνεπαίρνει το ελληνικό κοινό

Και το ελληνικό κοινό δεν τον ξέχασε επίσης.

Χτες βρεθήκαμε στο γήπεδο Tae Kwon Do και είδαμε τον Nick Cave και τους Bad Seeds, σε μία από τις πιο πολυαναμενόμενες συναυλίες της χρονιάς. Για αυτή τη συναυλία ίσως πρέπει να μιλήσουμε ξεκινώντας από το τέλος και φτάνοντας στην αρχή, αλλά δεν θα το κάνουμε.

Ας κάνουμε tease αυτό όμως. O Nick Cave είπε πριν φύγει από τη σκηνή “Thanks for not forgetting me” και πράγματι το κοινό κάθε άλλο παρά τον ξέχασε. Τα εισιτήρια της συναυλίας του έγιναν sold out δύο μήνες πριν και ήδη κανονίστηκε να μας ξανάρθει το καλοκαίρι στην πλατεία Νερού.

Skeleton Tree

Ο Cave είπε σχεδόν -αν όχι όλα- τα τραγούδια του τελευταίου δίσκου του, ‘Skeleton Tree’. Πρόκειται για έναν δίσκο βαθιά συναισθηματικό, που στη δημιουργική διαδικασία του επηρεάστηκε πολύ από τον αιφνίδιο θάνατο του έφηβου γιου του Nick Cave, Arthur.

Παρόλο που το άλμπουμ είναι πολύ όμορφο, ήταν κοινή ομολογία ότι δεν είναι για να έχει τόσο έντονη παρουσία σε συναυλία.

Red right hand

Η επιτυχία του ‘Peaky Blinders’ στην Ελλάδα έγινε φανερή στο γήπεδο από την πρώτη νότα του ‘Red right hand’, που είναι το τραγούδι που χρησιμοποιείται στο intro της σειράς.

Εννοείται όλοι το ήξεραν απ’ έξω.

Τρίχα Warren Ellis

Οι πιο παλιοί χάρντκορ φαν του Cave δεν έχουν πειστεί ακόμη από τον Warren Ellis και τον θεωρούν λίγο επιδειξία στη σκηνή. Οι πιο νέοι φαν του Cave τον αγαπούν και τον θεωρούν ισάξια σταρ.

Κάποιος από το κοινό της πρώτης γραμμής, πάντως, εξέφρασε έντονα την αγάπη του για τον Ellis και ο Nick Cave εισάκουσε το αίτημα, ξερίζωσε μια τρίχα από το μούσι του μουσικού και την έδωσε στον φαν.

TO ENCORE

Για πολλούς η συναυλία άρχισε μετά το encore. Ένα encore που διήρκεσε σχεδόν 45 λεπτά. Ο Cave βγήκε στη σκηνή, κατέβηκε ανάμεσα στον κόσμο, ανέβηκε στις κερκίδες τραγουδώντας το ‘Stagger Lee’, με αποκορύφωμα την επιστροφή του στην κεντρική σκηνή, παίρνοντας πίσω του κόσμο από το κοινό και ανεβάζοντας ακόμη περισσότερους πάνω όσο τραγουδούσε.

Για το τελευταίο τραγούδι του, ‘Push the Sky Away’ ο Cave ζήτησε από όσους είχαν ανέβει στη σκηνή να καθίσουν κάτω στο σημείο που ήταν.

Καθώς έλεγε το συγκινητικό κομμάτι, άρχισε να τους σηκώνει έναν έναν και αγκαλιάζοντας, κρατώντας τους από το χέρι και κοιτώντας τους στα μάτια.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ

Στη σειρά: Όλη η δισκογραφία των Nick Cave and the Bad Seeds
Ο Nick Cave πιο εύθραυστος από ποτέ
Το νέο graphic novel για τη ζωή του Nick Cave