ΛΙΣΤΕΣ

Οι 10 καλύτεροι ντράμερ όλων των εποχών

Τιμή και δόξα στους αφανείς ήρωες μιας μπάντας.

Οι ντράμερ συνήθως δεν έχουν και την καλύτερη τύχη σε ένα συγκρότημα. Όχι μόνο τρώνε την καζούρα των φίλων τους, επειδή θεωρούνται οι λιγότερο δημοφιλείς από τον κιθαρίστα και τον frontman, αλλά τις περισσότερες φορές αυτό ανταποκρίνεται στην αλήθεια. Είναι λιγότερο δημοφιλείς. Υπάρχουν όμως και οι εξαιρέσεις, και οι φίλοι ντράμερ και οι φίλοι των ντράμερ ανά τον κόσμο θα σου μιλάνε για αυτές και τα μάτια τους θα σπινθηροβολούν.

Η βραβευμένη ταινία ‘Whiplash’ του Damien Chazelle, που δεν υπάρχει άνθρωπος να σου πει ότι δεν του άρεσε, έρχεται στο Έθνος της Κυριακής που εκτάκτως θα κυκλοφορήσει το Σάββατο. Ένα από τα μεγαλύτερα χαρτιά της ταινίας ήταν η καθηλωτική ερμηνεία του J.K Simmons στο ρόλο του αυστηρού καθηγητή Φλέτσερ, η οποία και του χάρισε ένα δίκαιο Oscar. Για αυτό και εμείς τιμούμε όλους τους τιμημένους ντράμερ. Φυσικά η λίστα μας είναι τόσο αντικειμενική όσο και υποκειμενική.

David Grohl

Από μία τέτοια λίστα δεν μπορεί να λείπει ο ντράμερ του ‘Smells like teen spirit’, το πιο ικανοποιητικό για τη νεανική καρδιά χτύπημα σε ντραμ.

Ringo Starr

O Ringo δεν ήταν ο πιο δεξιοτέχνης ντράμερ, χωρίς εκείνον όμως οι Beatles δεν θα είχαν ποτέ τον ίδιο ήχο. Δεν συνέβαλε τόσο στον ρυθμό όσο στην αρμονία και αυτό θα του δίνει για πάντα μια θέση ανάμεσα στους καλύτερους ντράμερ του κόσμου.

Phil Collins

Μπορεί ο περισσότερος κόσμος να τον θυμάται από τις μπαλάντες του, όπως το ‘Against all Odds’, οι πραγματικοί φαν του όμως τον θαυμάζουν για το πώς βαράει τα ντραμς.

John Bonham

Δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα ο ντράμερ των Led Zeppelin. To Rolling Stone μάλιστα τον έβαλε στο Νο1 της λίστας του με τους 100 καλύτερους ντράμερ όλων των  εποχών.

Buddy Rich

Για τους περισσότερους όμως είναι ο τζαζίστας Buddy Rich ο καλύτερος ντράμερ που υπήρξε ποτέ και όσο ζούσε αυτή ήταν η φράση που ακολουθούσε πάντα το όνομά του.

Benny Benjamin

Γνωστός και με το παρατσούκλι Papa Zita, ο Benny Benjamin θαύμαζε και επηρεάστηκε από τον Buddy Rich, φυσικά ανέπτυξε όμως το δικό του στυλ. Απέκτησε φήμη μέσω της μπάντας του The Funk Brothers, έπαιξε όμως τα ντραμς του και παρέα με πασίγνωστους μουσικούς.

Keith Moon

O αδικοχαμένος ντράμερ των The Who με το παρατσούκλι Moon the Loon εκτός από τη δεξιοτεχνία του στα ντραμς ήταν γνωστός για το εκρηκτικό του παίξιμο.

Neil Peart

Νεότερος επηρεάστηκε από τον Keith Moon και τον John Bonham. Μεγαλώνοντας ανακάλυψε τον Buddy Rich. O ντράμερ των Rush συνδύασε στο παίξιμό του τη hard rock και τη jazz και έγινε το 1983 έγινε το νεότερο μέλος του Modern Drummer Hall Of Fame, μίας ετήσιας λίστας του περιοδικού Modern Drummer με τους καλύτερους της χρονιάς.

Ginger Baker

Ο ντράμερ των Cream, μιας μπάντας που είχε διάρκεια ζωής 3 ετών αλλά επηρέασε όσο λίγες τη ροκ μουσική, χαρακτηρίστηκε ο πρώτος superstar ντράμερ.

Nick Mason

Ιδρυτικό και το μόνο σταθερό μέλος των Pink Floyd από το 1965 που δημιουργήθηκαν, ο Nick Mason ήταν καθοριστικός για τον ήχο αυτής της άρτιας μπάντας.

|Η ποπ κουλτούρα μέσα από εικόνες| Ακολούθησε το Ιnstagram account του Popcode.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

10 αλήθειες για τους Sex Pistols
10 αγαπημένα συγκροτήματα του Kurt Cobain
Βάλαμε όλα τα άλμπουμ των Pink Floyd στη σειρά