ΛΙΣΤΕΣ

4 τραγούδια που πρέπει να ακούσεις αυτή την εβδομάδα

To PopCode διαλέγει τα κομμάτια που βγήκαν αυτή την εβδομάδα και αξίζουν την προσοχή μας.

Μέσα στο μουσικό χάος το PopCode έψαξε, άκουσε, ξεχώρισε και χώρισε σε 4 κατηγορίες τα κομμάτια που πρέπει να ακούσουμε για αυτή την εβδομάδα.

Οι κατηγορίες μας είναι το κάτι παλιό, το κάτι καινούριο, το κάτι δανεισμένο και το κάτι μπλε και πολλές φορές καταπατώνται χωρίς καμία προειδοποίηση. Γιατί έτσι.

Something old

Harry Styles – Kiwi

Θα έπρεπε να το είχαμε συμπεριλάβει στη λίστα της προηγούμενης εβδομάδος, που έβγαλε το κλιπ του, αλλά εκείνη την αφιερώσαμε στον Tim (& Eric). Γι αυτό και σήμερα πρώτο πρώτο θα ακούσουμε το ‘Kiwi’, μια από τις πιο ωραίες λέξεις που υπάρχουν, που τιτλοφορεί αυτό το πολύ ωραίο τραγούδι του Harry Styles.

Μπράβο σ’ αυτούς τους One Direction. Δεν τους το ‘χαμε.

Something new

Bjork – Blissing Me

Έμαθα την Bjork από τη γιαγιά μου (μια καθ’όλα κανονική γιαγιά, που μαζί βλέπαμε τελενοβέλες και το μόνο τραγούδι που ήξερε ήταν το ‘Σ’ αγαπώ γιατί είσ’ ωραία’) η οποία μου είπε τότε το 2004 ότι στους Ολυμπιακούς θα τραγουδήσει η “Μπιορκ”. Λάθος το άκουσες γιαγιά, λέει η τότε 13χρονη ξερόλας-εγώ, “Beyoncé” θα είπανε. Δεν υπάρχει καμία “Μπιορκ”.

Οπότε έτσι την έμαθα την Bjork, όταν τελικά είχε δίκιο η γιαγιά μου. Από τότε και για πολλά χρόνια δεν μου άρεσε, γιατί δεν ήμουν συνηθισμένη σε τέτοιους ήχους μέχρι που την αγάπησα πραγματικά, ειδικά αφού είδα το ‘Dancer In The Dark’.

Something borrowed

Abra – ‘Bacardi’

Η Abra, που πάντα όταν μαθαίνουμε νέα της θυμόμαστε και την άλλη φίλη Tommy Genesis, έβγαλε ένα πολύ ωραίο καινούριο κομμάτι το ‘Bacardi’, στο οποίο χρησιμοποιεί sample από τον αγαπημένο r’n’b ύμνο της Lumidee, το ‘Never Leave You(Uh Oh)‘.

Something blue

Jaden Smith

Αυτό το -δεν θα έλεγες με τίποτα- συμπαθητικό αγόρι, έβγαλε καινούριο άλμπουμ. Το βλαστάρι του Will Smith συνεχίζει κάθε χρόνο να συζητιέται, αλλά αυτό, που μένει να αποδείξει στο βάθος του, είναι ότι έχει βάθος. Ειδικά το πρώτο κομμάτι του άλμπουμ, δεν θα το κρύψουμε, μας αρέσει.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ

Will Smith: Ο πρίγκιπας του Χόλιγουντ
Συνέντευξη: Μιλήσαμε με την Tommy Genesis πριν ανάψει τη σκηνή του six d.o.g.s
Κοίτα να δεις δίσκο που έβγαλε ο Harry Styles