ΣΙΝΕΜΑ

Ο John Boyega είναι η ελπίδα του ‘Pacific Rim 2’

Δεν τα ακούγαμε και πολύ καλά τα νέα για τη συνέχεια του ‘Pacific Rim’ μέχρι στιγμής, αλλά μόλις αναθαρρήσαμε.

Το ‘Pacific Rim’ είναι από αυτές τις ταινίες που σ’ ένα διαφορετικό κινηματογραφικό τοπίο θα είχαν φτιαχτεί για να κάνουν ντόρο, παρέα με όλα τα απαραίτητα συστατικά του. Σε μια εποχή όμως που για να είσαι blockbuster που σέβεται τον εαυτό του καλό θα ήταν να είσαι μέρος ενός σύμπαντος, η ταινία παραλίγο και δε θα γινόταν καν το -συζητήσιμο- χιτ που έγινε. Τελικά λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του ανακοινώθηκε και το sequel, αλλά έκτοτε τα νέα δεν ήταν και πολύ ενθαρρυντικά.

Το βασικό είναι ότι αποχώρησε ο Guillermo del Toro από τη θέση του σκηνοθέτη. Παραμένει στη θέση του παραγωγού βέβαια, αλλά για όσους παραλληλίζουμε τη σκηνοθεσία του με το άγγιγμα του Μίδα, η εξέλιξη αυτή μας έκοψε λίγο τα φτερά. Για το σενάριο ο Derek Connolly του ‘Jurassic World’ που δε μας είχε ακριβώς ενθουσιάσει. Ύστερα τα νέα για την προπαραγωγή ήταν εξαρχής αρκετά χαοτικά, με το sequel να ανακοινώνεται τον Ιούνιο του ‘14, να μπαίνει στην άκρη τον Σεπτέμβριο του ‘15 και να ξαναμπαίνει στο παιχνίδι τον περασμένο Φλεβάρη.

Η ανακοίνωση του John Boyega για τον ρόλο του γιου του Idris Elba όμως, ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόμασταν για να μπούμε ξανά σε κλίμα αναμονής κι αδημονίας. Θα βάλουμε στη λίστα και την ενδιαφέρουσα επιλογή του Steven S. Knight στη θέση του Del Toro, αφού οι τηλεοπτικές περγαμηνές του είναι αξιόλογες (‘Spartacus’, ‘Daredevil’).

Ο Boyega, μετά από μία εμφάνιση που συζητήθηκε στο ‘Attack the Block’, εξασφάλισε μία θέση στο καστ του ‘The Force Awakens’ κι όπως φαίνεται, τα υπόλοιπα θα τα γράψει η ιστορία. Πριν από το Όγδοο Επεισόδιο, θα τον δούμε στο ‘The Circle’ σε σκηνοθεσία James Ponsoldt (‘Smashed’, ‘The Spectacular Now’), μαζί με τον Tom Hanks και την Emma Watson.

Δεν ξέρουμε πολλά για το ‘Pacific Rim 2’ – και μάλλον θα πρέπει να αναμείνουμε στο ακουστικό για κάμποσο ακόμα – αλλά οι πρώτες πληροφορίες λένε πως η ιστορία θα λάβει χώρα κάποια χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας και πως ο μεγάλος εχθρός θα είναι τα Kaiju.

Στοιχηματίζουμε πως η ερώτηση θα παραμείνει η ίδια πάντως: Where would you rather die? Here, or in a jaeger?