ΒΙΒΛΙΟ

Ερίκ Καστέλ #15: Το μήνυμα του Μαλτέζου

Όλα όσα έγιναν στο δέκατο πέμπτο άλμπουμ της σειράς κόμικ του αγαπημένου ποδοσφαιρικού ήρωα, που κυκλοφορεί κάθε Κυριακή με το ΕΘΝΟΣ.

Οι περιπέτειες του Ερίκ Καστέλ συνεχίζονται με το “ΕΘΝΟΣ της Κυριακής” το οποίο δίνει την ευκαιρία στο ελληνικό κοινό να συγκεντρώσει για πρώτη φορά και τα 15+1 τεύχη της συλλογής του θρυλικού κόμικ, μαζί με το συλλεκτικός τεύχος 0, καθώς κάποια εξ’ αυτών δεν κυκλοφόρησαν ποτέ στην Ελλάδα!

Στο προηγούμενο τεύχος γνωρίσαμε για πρώτη φορά το αντίπαλο δέος του Ερίκ Καστέλ, τον Μπομπ Μαρτέν, το αστέρι της Λιλ που είναι έτοιμο να ξεπεράσει τον αγαπημένο μας χαρακτήρα. Σίγουρα θα έχει δύσκολο έργο, είναι ωστόσο στον σωστό δρόμο. Και ήδη έχει κερδίσει έναν μεγάλο φαν, τον Παμπλίτο, ο οποίος δεν σταματάει να μιλάει για εκείνον.

Παράλληλα, ο Καστέλ πέρασε μια δύσκολη περιπέτεια μέσα στο Μουσείο Καλών Τεχνών της Λιλ, όπου παραλίγο να συλληφθεί από τους αστυνομικούς. Τέλος καλό όλα καλά για τον Καστέλ, όχι όμως και για την Μπάρτσα, η οποία αποκλείστηκε από τη γαλλική ομάδα. Και ήταν μόνο η αρχή, αφού η Λιλ έχει σκοπό να της κλέψει και το μεγάλο της αστέρι, τον Ερίκ!

ΚΑΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΕΔΩ

Στο τεύχος αυτής της εβδομάδας και πάλι η Λιλ πρωταγωνιστεί στις πρώτες σελίδες. Όχι, δεν παίζει με την Μπαρτσελόνα κάποιο ματς, γι’ αυτό και καταλαβαίνουμε αμέσως ότι κάτι δεν πάει καλά. Όταν ξεκινάς να διαβάζεις και βλέπεις παντού για τους Γάλλους και την οικογένεια του Μαρτέν, είναι λογικό να κάνεις συνειρμούς. Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια; Μάλλον μια μεταγραφή ψήνεται.

Γνωρίζουμε, λοιπόν, τον Ντέντε, τον μικρό αδερφό του Μαρτέν και ξεναγούμαστε στους Περιστερώνες της οικογένειας στο Λιλ. Στη Βόρεια Γαλλία είναι παράδοση οι αγώνες περιστεριών και ένα από τα ταχύτερα περιστέρια, ο Τζεντίλ, ο οποίος ανήκει σε έναν φίλο του παππού του Μαρτέν, ήδη προετοιμάζεται για ένα ακόμη βραβείο. Ωστόσο, μια αναποδιά και ένα γεράκι στέκονται ικανά να τον τραυματίσουν και να τον βγάλουν εκτός διαγωνισμού. Πλήγμα.

ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ

Οκ, αυτή τη φορά το αγωνιστικό κομμάτι μπαίνει λίγο στην άκρη και ασχολούμαστε αρκετά με τα περιστέρια. Υπομονή, το τέλος ήταν άλλωστε πολύ δυνατό. Πού είχαμε μείνει όμως; Α, ναι.

Μεταξύ Βαρκελώνης και Γαλλίας. Όσο στην πόλη της  Λιλ προετοιμάζονται για τον αγώνα των περιστεριών, στο προπονητικό κέντρο της Μπαρτσελόνα έχει έρθει ένας καινούργιος παίκτης, ένας νεαρός, ο οποίος φημολογείται πως ήρθε για να πάρει τη θέση του Καστέλ. Λίγο πολύ, λοιπόν, όλοι προετοιμάζονται για την αποχώρηση του Γάλλου.

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο Καστέλ θα αφήσει και πάλι την Μπαρτσελόνα για μεταγραφή στη Γαλλία. Αυτή τη φορά, όμως, υπάρχει κάποιος που θέλει πολύ να γίνει το deal με τη Λιλ. Κι αυτός είναι ο Παμπλίτο.

Ναι, ναι, ο Παμπλίτο που όταν ήταν να πάει ο Καστέλ στην Παρί είχε γυρίσει τον κόσμο ανάποδα για να μην το επιτρέψει, τώρα είναι ο πρώτος που θέλει να τον στείλει στη γαλλική πόλη. Δεν καταλαβαίνετε το γιατί; Μα φυσικά για να τον πάρει μαζί του και να γνωρίσει από κοντά το είδωλό του, το οποίο είναι πλέον ο Μπομπ Μαρτέν. Πώς αλλάζουν τα πράγματα στο μυαλό ενός παιδιού έτσι;

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΛΙΛ

Αφού τελειώνει τις υποχρεώσεις του στο ισπανικό πρωτάθλημα νικηφόρα, ο Καστέλ παίρνει τον Παμπλίτο μαζί του και ταξιδεύουν κι εκείνοι στη Γαλλία και τη Λιλ. Παράλληλα, ο Ντεντέ Μαρτέν βρίσκει τυχαία τον Τζεντίλ και ο ιδιοκτήτης του αποφασίζει να του τον χαρίσει. Τρελή χαρά ο μικρός και λογικό. Κρατήστε το, θα μας χρειαστεί στη συνέχεια.

Προς τι ο λόγος ταξιδιού του Καστέλ; Έχει συνάντηση με τους ανθρώπους της Λιλ για πιθανή μεταγραφή του. Δεν λέγαμε κάτι άλλο καλύτερα;

Φυσικά, ο Παμπλίτο ταξίδεψε μαζί του προκειμένου να γνωρίσει από κοντά τον Μπομπ Μαρτέν. Επί της ευκαιρίας, όμως, γνωρίζεται και με τον μικρό αδερφό του, ο οποίος παίζει στις ακαδημίες της Λιλ, αλλά δεν έχει πάρει ούτε στο ελάχιστο το ταλέντο του Μπομπ. Ο Ντεντέ από την άλλη κάνει φανταστική δουλειά με τα περιστέρια. Αυτό αγαπά, αυτό θέλει να κάνει.

Ο ΚΑΣΤΕΛ ΑΛΛΑΖΕΙ ΞΑΝΑ ΟΜΑΔΑ

Με αφορμή των αγώνα περιστεριών που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στη Βαρκελώνη, ο Ντέντε αποφασίζει να ακολουθήσει τον Καστέλ και τον Παμπλίτο στο ταξίδι της επιστροφής τους. Παίρνει, βέβαια, μαζί του και τον Τζεντίλ, το περιστέρι που λέγαμε στην αρχή. Μπορεί να μην έχει δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα, αλλά θα του φανεί χρήσιμος στη συνέχεια.

Πίσω στη Βαρκελώνη, ο Ερίκ μπορεί να μην έχει πει σε κανέναν τίποτε για τη συνάντηση που είχε στη Λιλ, ωστόσο δύο δημοσιογράφοι φαίνεται πως ξέρουν κάτι παραπάνω. Η είδηση φτάνει στα αυτιά των Ντέντε και Παμπλίτο και ξέρετε τι συμβαίνει όταν μια είδηση την μαθαίνουν δύο παιδιά. Θα την μάθουν όλοι!

Ο Ντέντε στέλνει μήνυμα με το περιστέρι του πίσω στη Λιλ και τον αδερφό του, προκειμένου να τον ενημερώσει για την άφιξη του Καστέλ. Το ένα φέρνει το άλλο και τελικά όντως το θέμα γίνεται πρωτοσέλιδο παντού. Καστέλ είναι αυτός.

Μόνο που η διοίκηση της Μπαρτσελόνα, οι συμπαίκτες του, ο κόσμος της ομάδας, δεν το παίρνουν και πολύ καλά το γεγονός πως ο Γάλλος συμφώνησε πίσω από την πλάτη τους για μεταγραφή. Δυστυχώς, καμιά φορά τα πράγματα παίρνουν παράξενη τροπή και κάπως έτσι ο Καστέλ φεύγει με έναν τρόπο που δεν περίμενε από την Μπάρτσα, που τόσο αγάπησε.

Η επόμενη σεζόν τον βρίσκει στη Λιλ, τη φανέλα της οποίας φοράει για πρώτη φορά στην καριέρα του. Ο Ερίκ επιστρέφει στην πατρίδα του και ενθουσιάζει με το ‘καλημέρα’ το κοινό της ομάδας. Κάνει τρομερό δίδυμο με τον Μπομπ Μαρτέν και ήδη οι φίλαθλοι είναι διχασμένοι σχετικά με το ποιον θα υποστηρίζουν περισσότερο. Το ίδιο και ο Παμπλίτο με τον αδερφό του Μπομπ! Έχουμε να δούμε πολλά στη συνέχεια…

 

Μην χάσετε το δέκατο έκτο τεύχος του Ερίκ Καστέλ, με τίτλο “Εμπρός, κόκκινοι διάβολοι”, στο Έθνος της Κυριακής που κυκλοφορεί την Κυριακή 1 Απριλίου.

|Η ποπ κουλτούρα μέσα από εικόνες| Ακολούθησε το Ιnstagram account του Popcode.

KI ΑΛΛΟΣ ΚΑΣΤΕΛ

Ερίκ Καστέλ #14: Συναγερμός στο μουσείο
Ερίκ Καστέλ #13: Ο Ερίκ στην Τυνησία
Ερίκ Καστέλ #12: Το σπίτι του κορμοράνου
Ερίκ Καστέλ #10: Το στοίχημα
Ερίκ Καστέλ #9: Τα πέντε πρώτα λεπτά
Ερίκ Καστέλ #8: Η μεγάλη απόφαση
Ερίκ Καστέλ #7: Η νύχτα του Τιμπιντάμπο
Ερίκ Καστέλ #6: Το μυστικό του Παμπλίτο
Ερίκ Καστέλ #5: Η αεροπειρατεία
Ερίκ Καστέλ #4: Ο ημιτελικός
Ερίκ Καστέλ #3: Η αποβολή
Ερίκ Καστέλ #2: Η ρεβάνς
Ερίκ Καστέλ #1: Ο Ερίκ και οι Παμπλίτος