ΒΙΒΛΙΟ

Στα κόμικ των Star Wars, η Marvel γράφει τις κομμένες σκηνές που ψάχνεις

Tο PopCode σου φέρνει τα τελευταία κομιξικά νέα του Star Wars, κατευθείαν από το Star Wars Celebration στo Ορλάντο.

Όταν το 2012 πήρε το αυτί της Disney ότι ο George Lucas δεν είχε σκοπό να κάνει άλλες ταινίες Star Wars, ο χρόνος άρχισε να μετράει αντίστροφα μέχρι να του γίνει η προσφορά που δε θα μπορούσε να αρνηθεί. Αργότερα θα δήλωνε πως όταν ήρθε η ώρα να περάσει στο στάδιο της αποδοχής μιας που η Disney δεν ενδιαφερόταν να χρησιμοποιήσει τις ιδέες του για το 7ο Επεισόδιο, τα πάντα στο σώμα του φώναζαν “Όχι, δε μπορείς, αυτά είναι τα παιδιά σου”, αλλά θα σου λέγαμε να μην ανησυχήσεις για τη σωματική του ακεραιότητα γιατί τη φροντίζουν τα 4 δις δολάρια μιας συμφωνίας που έχει χαρακτηριστεί ως μία από τις καλύτερες του αιώνα.

Μετά τις πρώτες υπογραφές, ο χρόνος άρχισε να μετρά ξανά αντίστροφα μέχρι τη στιγμή που θα κρατούσαμε στα χέρια μας το πρώτο Star Wars κόμικ από τη Marvel, άλλη μία εταιρεία που είχε απορροφήσει η Disney στα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας. Τα Star Wars δεν είναι ξένα στον κόσμο των κόμικ και γενικά του print, με το πρώτο κόμικ τους να έχει γραφτεί πριν την κυκλοφορία του ‘A New Hope’ τον Απρίλιο του 1977 ξανά από τη Marvel, και το Expanded Universe του franchise να έχει απλωθεί σε βιβλία που ανέπτυσσαν τους ορίτζιναλ χαρακτήρες και δημιουργούσαν νέους με κάθε νέα κυκλοφορία. Στοιχεία από τις δουλειές αυτές έχουν επιβιώσει στη νέα σελίδα που γύρισε κινηματογραφικά το σύμπαν του Lucas και θα δούμε ακόμα περισσότερα στην πορεία σύμφωνα με τους συντελεστές, αλλά η γενική ιδέα είναι ότι οι ιστορίες τους δεν ανήκουν πλέον στο επίσημο πλαίσιο της μυθοπλασίας του Star Wars κόσμου. Εδώ έρχεται η Marvel να γεμίσει το κενό με νέες, επίσημα ενσωματωμένες στο timeline ιστορίες που έρχονται με την ευλογία των μεγάλων κεφαλιών.

Το PopCode, με μια ευκαιρία που μας δόθηκε από την CΟSMOTE TV, βρέθηκε στο Star Wars Celebration στο Ορλάντο και μάζεψε όλα τα ενδιαφέροντα κομιξικά νέα που θα μας έρθουν σύντομα από τη Marvel, παρουσία του Jordan D. White (Star Wars κόμικ, Deadpool), του artist Phil Noto, της editor Heather Antos, του Charles Soule (Star Wars, Daredevil) και του cover artist John Tyler Christopher που μας έδωσαν όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούσαν χωρίς να απειληθούν από τους sniper της Marvel.

Κοινό χαρακτηριστικό για τα περισσότερα είναι οι κομμένες σκηνές που δεν είδες, αλλά σύντομα θα μπορείς να διαβάσεις:

CAPTAIN PHASMA

Η Captain Phasma κρύβει τη Gwendoline Christie (‘Game of Thrones’) πίσω από την πανοπλία της και κάτι μας λέει ότι αυτό, μαζί με τον παραλληλισμό που κάνουν οι φαν με τον Boba Fett, είναι το μυστικό της δημοτικότητας του χαρακτήρα. Πολλοί βιάστηκαν να τη θρηνήσουν όταν στο τέλος του ‘Force Awakens’ καταστράφηκε το Starkiller Base, αλλά με το σύντομο shot της στο τρέιλερ που μόλις κυκλοφόρησε, μπορούν να είναι βέβαιοι ότι θα επιστρέψει για να ανάψει φωτιές (κυριολεκτικά).

Στη μίνι σειρά κόμικ ‘Captain Phasma’ διάρκειας 4 τευχών που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε πώς κατάφερε να γλιτώσει από την έκρηξη. Σε σενάριο Kelly Thompson (Hawkeye, A-Force) και art από Marco Checchetto (Star Wars: Shattered Empire, Gamora).

ROGUE ONE: A STAR WARS STORY

Η διασκευή του σεναρίου και της ταινίας σε τυπωμένη μορφή είναι κάτι σύνηθες για τα μεγάλα μπλοκμπάστερ, αλλά η διαφορά με τη μεταφορά του ‘Rogue One’ σε έντυπη έγχρωμη μορφή είναι ότι περιλαμβάνει σκηνές που δε θα βρεις ούτε στις κομμένες του DVD, ούτε στο βιβλίο που κυκλοφόρησε με το σενάριο σε διηγηματική μορφή.

Σύμφωνα με τη Heather Antos, όταν ρώτησαν τον Gareth Edwards εάν υπήρχε αχρησιμοποίητο σεναριακό υλικό στο οποίο θα μπορούσαν να βασιστούν, ο σκηνοθέτης ενθουσιάστηκε και τους κάλεσε σπίτι του για κανονικό ξεφόρτωμα των 5 ωρών που θα μπορούσε να είναι η κανονική διάρκεια της ταινίας.

Το τεύχος έχει ήδη κυκλοφορήσει, σε σενάριο Jody Houser (Avengers, S.H.I.E.L.D.) και art από Emilio Laiso (Captain Marvel, Grimm Fairy Tales).

DARTH VADER

Η σειρά ‘Star Wars: Darth Vader’ που έτρεξε το 2015-’16 είναι ούτως ή άλλως από τις καλύτερες που έχουν βγει μέσα από το εγχείρημα της Marvel, και τώρα έρχεται το ‘Darth Vader’ για να βάλει το πρώτο κομμάτι του παζλ που συνέθεσε τον δημοφιλέστερο κακό στην ιστορία του σινεμά, πιάνοντας το νήμα κατευθείαν από εκεί που το άφησε το ‘Revenge of the Sith’.

Η σειρά θα αρχίσει από τη στιγμή που ο Vader φοράει για πρώτη φορά τη μηχανική στολή που τον κρατά στη ζωή, συνειδητοποιώντας αμέσως μετά ότι εάν άφηνε τον εαυτό του να αντιμετωπίσει το βάρος των εγκληματικών του κινήσεων, θα κατέρρεε. Αποφασίζοντας, λοιπόν, να γίνει περισσότερο μηχανή παρά άνθρωπος, πρέπει να αφανίσει τους λίγους εναπομείναντες Jedi με την εντολή του Palpatine. Άλλο ένα bonus θα είναι και το origin του κόκκινου lightsaber του που, σύμφωνα με τον Charles Soule, φτιάχτηκε με έναν σκοτεινό τρόπο που όλως περιέργως η Marvel τους άφησε να χρησιμοποιήσουν.

Το πρώτο τεύχος θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο, σε σενάριο Soule και art από τον Giuseppe Camuncoli.

POE DAMERON

Ο hotshot πιλότος της Resistance μετράει ήδη 11 τεύχη στο ενεργητικό της ongoing σειράς του, αλλά το teaser που έχουμε από τον σεναριογράφο του, Charles Soule, και τον artist, Phil Noto, για τα αμέσως επόμενα τεύχη, είναι ότι ένα μέλος του πληρώματος δεν επιβιώνει μιας τεράστιας διαστημικής μάχης, οπότε ετοιμάστε χαρτομάντιλα για το τεύχος 14 έχει κηδεία στο πρόγραμμα.

Το σαββατοκύριακο που ο Soule έγραψε το συγκεκριμένο τεύχος ήταν το ίδιο που κηδευόταν η Carrie Fisher, και έτσι το σενάριο λειτουργεί εν μέρει ως tribute στην αγαπημένη πριγκίπισσα του γαλαξία και θεραπευτική διαδικασία για τον σεναριογράφο.

STAR WARS: THE SCREAMING CITADEL

Το ‘Screaming Citadel’ μας περιγράφηκε ως μία gothic horror ιστορία, είδος που δοκιμάζεται για πρώτη φορά στο σύμπαν του Star Wars, με πρωταγωνιστές τον Luke Skywalker και τη Doctor Athra, και χρονικό πλαίσιο την περίοδο μεταξύ ‘A New Hope’ και ‘Empire Strikes Back’. Οι δύο χαρακτήρες θα αναζητήσουν ένα φρούριο που, σύμφωνα με τη Doctor Athra, θα βοηθήσει τον Luke να προχωρήσει στην εξέλιξή του ως Jedi, αλλά προφανώς και η διαδρομή δε θα κυλήσει ήσυχα.

Στην ιστορία θα εμφανιστούν επίσης ο Han με τη Leia, ενώ για τα 5 τεύχη που θα διαρκέσει η σειρά έχουν γράψει οι Kieron Gillen (Uncanny X-Men, Journey into Mystery) και Jason Aaron (Scalped, Wolverine, Thor) με art από Marco Checchetto, Salvador Larroca, Edgar Delgado, Andrea Broccardo και Antonio Fabela.

***

Σε άλλα έντυπα πλην όμως μη μαρβελικά νέα, η Lucasfilm Publishing θα προχωρήσει στην έκδοση τριών βιβλίων, στα πλαίσια της καμπάνιας ‘Journey to Star Wars: The Last Jedi’ που θα μας οδηγήσει σιγά-σιγά στην πολυαναμενόμενη ταινία του Δεκέμβρη.

Η πιο ενδιαφέρουσα ανακοίνωση ήταν αυτή του Ken Liu, ενός από τους καλύτερους συγγραφείς στον χώρο της φαντασίας αυτή τη στιγμή, για το ‘The Legends of Luke Skywalker’. Ο Liu όχι μόνο έχει τσιμπήσει Hugo, Nebula και World Fantasy βραβεία, αλλά ο ενθουσιασμός του για το πρότζεκτ μέσα από το blog του είναι μεταδοτικός.

Ήθελα να μένω στο σύμπαν του Star Wars

Το δεύτερο βιβλίο θα είναι ένα young adult διήγημα αφιερωμένο στην Princess Leia από την Delilah S. Dawson,

και μία ακόμη δουλειά αφιερωμένη στην Captain Phasma από την Claudia Gray.

Και οι δύο συγγραφείς έχουν γράψει στο παρελθόν για τα Star Wars, οπότε περιμένουμε να δούμε τι φρέσκο μπορούν να μας δώσουν αυτή τη φορά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ STAR WARS ΚΑΘΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ

Star Wars Celebration: Το PopCode ταξιδεύει στο Ορλάντο
40 χρόνια Star Wars: Στο πάνελ με τον George Lucas
Star Wars Celebration: 7 πράγματα που μάθαμε για το ‘Last Jedi’
5 πράγματα που πρέπει να προσέξεις στο τρέιλερ του ‘Last Jedi’