GAME OF THRONES

Το ‘Game of Thrones’ παραλίγο να σκοτώσει την καριέρα του Jason Momoa

To Χόλιγουντ δεν είχε καν καταλάβει ότι ο ηθοποιός μιλά Αγγλικά.

Αν κάτι είναι ο Jason Momoa – εκτός από ο αγαπημένος μας κανίβαλος της δεκαετίας και Aquaman της καρδιάς μας – είναι φαν του ‘Game of Thrones’.

Μιλά πολύ ζεστά για την εμπειρία του στη σειρά όποτε του δίνεται η ευκαιρία, διατηρεί ακόμα σχέσεις με το καστ και τους παραγωγούς, και αν σου είχε μείνει καμιά αμφιβολία για την αδυναμία που έχει στο Φεγγάρι της Ζωής του μετά τις φωτογραφίες που έβγαλε πρόσφατα με την Emilia Clarke, τσέκαρε πώς το ζει στα captions του όταν η Daenerys σπέρνει επιβολή και δέος.

Παρά τη λατρεία του για ό,τι ‘GoT’ ωστόσο, ο ηθοποιός έχει αναφέρει σε συνεντεύξεις του κατά καιρούς ότι μετά τη σειρά δυσκολεύτηκε να κλείσει δουλειές. Αντί να του ανοίξει δρόμους όπως συνέβη με πολλά μέλη του καστ, το γεγονός ότι ο Khal Drogo ήταν μια αρκετά σωματική ερμηνεία που δεν βασιζόταν στον διάλογο αλλά σε σκόρπιες προτάσεις που δεν ήταν καν στα Αγγλικά, είχε περιορίσει τις προτάσεις του.

Όταν είχαμε πρωτοδιαβάσει αυτές τις δηλώσεις του, είχαμε καταλάβει ότι ουσιαστικά αυτές οι ιδιαιτερότητες στον ρόλο του Drogo δεν του είχαν επιτρέψει να αναπτύξει τις δυνατότητές του, ειδικά όσον αφορά τη χρήση της γλώσσας. Δεν είχαμε καταλάβει ότι το Χόλιγουντ δεν ήξερε καν ότι μιλούσε Αγγλικά.

Όπως θα δεις ότι είπε στον Jimmy Fallon παρακάτω, πολλοί παραγωγοί, σκηνοθέτες και μάνατζερ είχαν πάρει ως δεδομένο ότι δεν μιλούσε Αγγλικά. Όταν μάλιστα γνώρισε τον Fred Armisen του ‘Portlandia’ από κοντά, ο συμπρωταγωνιστής της θετής του κόρης Zoë Kravitz ξαφνιάστηκε που τον άκουσε να μιλά την αγγλική γλώσσα και του ράγισε την καρδιά.

Από τότε ο Momoa έχει ορθοποδήσει ως πρωταγωνιστής της σειράς ‘Frontier’, ως κανίβαλος που ερωτεύεται το θήραμά του στο βραβευμένο ‘Bad Batch’, και ως το highlight του ‘Justice League’ όπου υποδύθηκε τον Aquaman. Η σόλο ταινία του τελευταίου μάλιστα, παρά την αδέξια πορεία του κινηματογραφικού σύμπαντος της DC, έχει όλα τα φόντα για να εντυπωσιάσει (βλέπε τον αγαπημένο μας σκηνοθέτη, James Wan).

Σε επόμενη φάση θα τον δούμε στο ‘Braven’ ως ξυλοκόπο που πρέπει να προστατεύσει την οικογένειά του από εμπόρους ναρκωτικών, και στη νέα μεταφορά του ‘Crow’ στον πρωταγωνιστικό ρόλο, σε σενάριο του Nick Cave.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

‘The Bad Batch’: Όταν ο κανίβαλος Jason Momoa ερωτεύτηκε το επόμενο γεύμα του
Ο Jason Momoa ζει το ‘Game of Thrones’ πιο πολύ από σένα
O Jason Momoa μιλάει ακόμα τα Dothraki
Μάντεψε τι σκυλί αγόρασε το Βουνό