GAME OF THRONES

Game of Thrones: Πότε μπορείς να περιμένεις το 1ο prequel

Δεν πρόκειται να ακούσεις την τελευταία λέξη του ‘Game of Thrones’ για κάμποσο καιρό ακόμα.

Δεν πρόκειται να ακούσεις την τελευταία λέξη του ‘Game of Thrones’ για κάμποσο καιρό ακόμα.

Αφ’ ενός η τελευταία σεζόν της σειράς θα κάνει πρεμιέρα το 2019 οπότε έχεις ακόμα μέλλον, αφ’ ετέρου τα πρίκουελ που ετοιμάζονται βρίσκονται στα σκαριά ώστε να είναι ετοιμοπόλεμα. (Το γεγονός ότι ετοιμάζεται και το 6ο βιβλίο του George R.R. Martin δεν θα στο τρίψουμε στην πληγή – αλλά ε, να και κάτι ακόμα να περιμένεις).

Θυμίζουμε ότι τα πρίκουελ είναι πέντε, ωστόσο μη θεωρήσεις δεδομένο ότι θα τα δεις όλα. Το HBO έχει δώσει σε πέντε διαφορετικές ομάδες σεναριογράφων το ελεύθερο να παρουσιάσουν τον πιλότο τους, αλλά το πράσινο φως σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις από τον πρόεδρο του δικτύου, Casey Bloys, θα το πάρει – προς το παρόν τουλάχιστον – μάλλον μόνο ένα. Και όσο για την πρεμιέρα του, εμείς το περιμέναμε με τη νέα δεκαετία αλλά όπως φαίνεται θα πέσουμε έξω.

“[Μπορεί να προχωρήσουμε] με οτιδήποτε, από κανένα πρίκουελ έως πέντε. Αλλά το πιθανό είναι να έχουμε γύρω στο ένα. Είμαι ικανοποιημένος με ό,τι έχω δει, ωστόσο δεν έχω προγραμματισμό ακόμα σε σχέση με την απόφασή μας. […] Δεν υπάρχει κανένα σενάριο στο οποίο αφήνουμε κάποιο πρίκουελ να κυκλοφορήσει πριν να περάσει ένας χρόνος [μετά το τέλος του ‘Game of Thrones’].

“Θέλω η τελευταία σεζόν του ‘GoT’ να είναι ακριβώς αυτό, δεν θέλω να το χρησιμοποιήσω για να λανσάρω κάτι άλλο. Θέλω να σταθεί ως το φινάλε της σπουδαιότερης σειράς όλων των εποχών. Δεν θέλω να το παραβιάσει τίποτα”.

Τα τέσσερα από τα πέντε σενάρια γράφονται από τους Max Borenstein (‘Kong: Skull Island’/σειρά ’Minority Report’), Jane Goldman (‘Stardust’/’Kingsman: The Secret Service’), Brian Helgeland (‘42’/’Legend’) και Carly Wray (‘Mad Men’/’The Leftovers’) και έχουν να κάνουν με διαφορετική ιστορική περίοδο του σύμπαντος του Martin. Στοιχηματίζουμε όμως πως το πέμπτο σενάριο είναι αυτό που έχει το προβάδισμα, κυρίως γιατί το δουλεύει ο ίδιος ο Martin μαζί με τον επονομαζόμενο “Keeper of the Lore”, Bryan Cogman, τον τρελό φαν των βιβλίων και παραγωγό του ‘GoT’ που ξεκίνησε από απλός βοηθός των Benioff και Weiss μέχρι που ανέβηκε στη σκάλα.

Έχουμε και μια ιδέα για το θέμα του, αλλά εάν εσύ δεν θες να έχεις την παραμικρή σταματάς εδώ.

Ο Martin έχει ήδη αποκλείσει την μεταφορά των διηγημάτων του ‘Dunk & Egg’ γιατί έχει πολλές ακόμη τέτοιες νουβέλες να γράψει και, όπως δήλωσε, δεν θέλει καμία τηλεοπτική σειρά να ξαναπροσπεράσει το έργο του. Επίσης, αναφέρθηκε στη σειρά ως “adaptation”, μεταφορά δηλαδή ενός ήδη υπάρχοντος έργου. Και τι έχει ήδη γράψει ο GRRM;

Το ‘Fire and Blood’. Το συνοδευτικό βιβλίο της κεντρικής σειράς βιβλίων ‘Α Song of Ice and Fire’ που θα αφορά την ιστορία και αυτοκρατορία των Targaryen, με το πρώτο εκ των δύο μερών του (‘Fire and Blood, Volume 1’) να περιμένει την έκδοσή του μέσα στο 2018.

Rhaenyra, ‘A World of Ice and Fire’

Το ‘Fire and Blood’ κανονικά θα ήταν μέρος της εγκυκλοπαίδειας ‘The World of Ice and Fire’ που έχει ήδη εκδοθεί, αλλά η φάση του είχε ξεφύγει τόσο πολύ (200.000 λέξεις!) που είπε να το κάνει μεμονωμένα βιβλία. Μέρος του βιβλίου αυτού θα είναι αναμφισβήτητα το γεγονός που αναφέρεται από τους Westerosi ως “Dance of Dragons”, ο Ταργκαριενικός εμφύλιος δηλαδή μεταξύ της Rhaenyra Targaryen και της μητριάς της, Queen Alicent.

Το “Dance” είναι ήδη το θέμα της νουβέλας του Martin ‘The Princess and the Queen’ που εκδόθηκε το 2013, οπότε κινούμενοι στη λογική του adaptation – ειδικά σε συνδυασμό με το υλικό που ήδη υπάρχει από το σχεδόν έτοιμο ‘Fire and Blood’ – ο εμφύλιος ξαφνικά μοιάζει πάρα πολύ πιθανό σενάριο για τη σειρά που μαγειρεύεται.

Α, και ξέρεις πώς αλλιώς έχει ονομάσει τον Cogman ο Martin; “Prince of Dragonstone”.

Χα.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Game of Thrones: Όλα όσα ξέρουμε για τις 5 spin-off σειρές
H νέα σειρά του George R.R. Martin πηγαίνει τη φαντασία στο διάστημα
Game of Thrones: 10 κομμένες σκηνές που έπρεπε να έχουν μείνει στη σειρά