GAME OF THRONES

Κι όμως, τo ‘Last Jedi’ συνδέεται με το ‘Game of Thrones’

Στα ίδια sci-fi μέρη θα ξαναβρεθούμε.

Όχι, μη φοβάσαι για σπόιλερ. Αυτό το ποστ δεν θα φλερτάρει καθόλου με τη γροθιά σου. (Δες γρήγορα το ‘Last Jedi’ όμως, γιατί δεν θα τη γλιτώσεις απ’ το Ίντερνετ).

Αν είσαι όμως τρου nerd στην καρδιά, ξέρεις ότι λίγα πράγματα αγαπάς στην ποπ κουλτούρα περισσότερο από τα crossover των αγαπημένων σου fandoms. Το ‘Star Wars’ λοιπόν, μόλις απέκτησε έναν συνδετικό κρίκο με το ‘Game of Thrones’, και δεν είναι η Gwendoline Christie.

Ποια θα είναι επισήμως πια από δω και πέρα τα ιερά χώματα για τα απανταχού nerds; Το Dubrovnik της Κροατίας που φιλοξενεί τη μητρόπολη του Westeros, αλλά πλέον και τον πλανήτη Canto Bight που κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο ‘Last Jedi’.

Στο παρακάτω βίντεο, ο σκηνοθέτης Rian Johnson και το συνεργείο του μας ξεναγούν σε μερικές από τις τοποθεσίες που χρησιμοποιήθηκαν για να δώσουν ζωή στον γαλαξία πολύ, πολύ μακριά. Μία απ’ αυτές θα σου φανεί πολύ γνώριμη:

Μπορεί να μεταμορφώνεται και για τις ανάγκες του King’s Landing, αλλά κατά κύριο λόγο το Dubrovnik διατηρεί τον χαρακτήρα του στο σύμπαν του Westeros.

Ως Canto Bight όμως, το makeover είναι σαφώς πιο παρεμβατικό.

To ‘Star Wars: The Last Jedi’ προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες από τη Feelgood, ενώ το ‘Game of Thrones’ αναμένεται να κάνει πρεμιέρα το 2019 με την 8η, τελευταία του σεζόν.