GAME OF THRONES

Το ‘Game of Thrones’ σε καλεί να ψηφίσεις τον ηγέτη του Westeros

Ποιοι Δημοκρατικοί και ποιοι Ρεπουμπλικάνοι; Μόνο GoT Party.

Νιώθεις παραγκωνισμένος; Δε βρίσκεις το σωστό κόμμα στο ψηφοδέλτιο; Δε σου αρέσουν οι όροι του παιχνιδιού; Ώρα να διαλέξεις απευθείας τον μελλοντικό ηγέτη του Westeros στο www.thegotparty.com.

Με την Αμερική να κινείται σε ρυθμούς εκλογών και τις περιορισμένες πλέον επιλογές των Αμερικανών πολιτών να συμπεριλαμβάνουν περουκάτες κολοκύθες, η λύση ίσως πρέπει να έρθει από αλλού. Όπως από το Westeros, ας πούμε. Πού θα βρούμε χειρότερα άλλωστε;

Μπορεί η 6η σεζόν να τελείωσε με τη Cersei Lannister στον Iron Throne, αλλά με την απόβαση της Daenerys Targaryen να κοντοζυγώνει, την πατρότητα του Jon Snow να αλλάζει το τοπίο και τον Petyr Baelish να έχει ακόμα στραμμένη τη ματιά του στην ηγεσία όπως φρόντισε να ενημερώσει και εμάς και τη Sansa, οι μέρες της μπορεί να είναι μετρημένες. Ή μήπως όχι; Εσύ θα αποφασίσεις, φίλε τηλεθεατή.

“Από το Reach μέχρι τις Stormlands, από το Τείχος μέχρι το Arbor – εμείς, το GoT, απαιτούμε νέες επιλογές στην ηγεσία. Οι υποψήφιοι έχουν καλέσει τα λάβαρά τους. Ψήφισε για να διαλέξεις πλευρά στους μεγάλους πολέμους που έρχονται”, αναγγέλλει η ιστοσελίδα και παρουσιάζει τους υποψηφίους. 

Daenerys Targaryen

Daenerys Targaryen, με Hand τον Tyrion Lannister. Διαπραγματευτικές ικανότητες, με έμπιστους και διαφορετικούς συμβουλάτορες, αποδεδειγμένo ιστορικό ειρηνευτικών δυνατοτήτων σε ασταθείς περιοχές και πάντα με στόχο την ενδυνάμωση της θέση της γυναίκας στο Westeros, η Daenerys είναι μία από τις τέσσερις επιλογές μας. (Δε δόθηκε έμφαση στους δράκους στις προγραμματικές, τι προχειροδουλειές είναι αυτές, με ένα Mother of Dragons θα τους ξεπετάξετε;)

Jon Snow

Προχωράμε στον Jon Snow, με Hand τη Lyanna Mormont (που έχει και από μόνη της την ψήφο μας). Μεγαλωμένος στον Βορρά, ο Jon είναι ο πλέον αρμόδιος για να οδηγήσει το Westeros σε νίκη εναντίον των Απέθαντων που βρίσκονται προ των πυλών, πάντοτε με τις απροσδόκητες συμμαχίες που έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει. Μην ξεχνάμε ότι αναστήθηκε κιόλας, δεν το λες και λίγο. Μέρος των προγραμματικών του περιλαμβάνει νέα νομοθεσία περί κληρονομιάς για τα νόθα παιδιά της επικράτειας.

Cersei Lannister

Η βασίλισσα των Επτά Βασιλείων, Cersei Lannister, με Hand τον Qyburn, θα πρέπει να παλέψει για να διατηρήσει τη θέση της ανάμεσα σε δημοφιλέστερους υποψηφίους. Στηρίζει τις συγκεντρωτικές δυνάμεις εξουσίας, επιθυμεί να βασιλεύσει όπως δεν τα κατάφεραν άλλοι πριν από εκείνη και σκοπεύει να επαναξετάσει τη σειρά διαδοχής για τον θρόνο. Δυνατό της χαρτί ο διαχωρισμός Εκκλησίας και Κράτους.

Petyr Baelish

Η τέταρτη και τελευταία επιλογή μας είναι ο Petyr Baelish, με Hand την Sansa Stark. Ο Baelish είναι ο μόνος χωρίς αριστοκρατικό αίμα στις φλέβες του. Ό,τι έχει πετύχει, το έχει πετύχει με σκιώδη αγώνα και δικτύωση. Σκοπός του είναι να ξεχρεώσει τα Βασίλεια, να φέρει την ειρήνη μέσω εκλεπτυσμένων μυστικών υπηρεσιών και να ανεβάσει το επίπεδo των μεταφορικών μέσων, με έμφαση στην ταχυμεταφορά που ο ίδιος προτιμάει.

Εάν δε σου είναι εύκολο να αποφασίσεις, δες το παρακάτω βίντεο και πες μας πού κατέληξες στα σχόλια.

Με ψήφο ή ξίφος. Πάμε.