ΛΙΣΤΕΣ

18 πράγματα που ίσχυαν όταν προβλήθηκε για πρώτη φορά το Λόγω Τιμής

Και ελπίζουμε ότι δεν θα περιλαμβάνονται στη νέα σεζόν της σειράς.

‘Χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια, μόνο τρόπο να κοιτάνε’, λέει το soundtrack του ‘Λόγω τιμής’, αλλά από το 1996 που πρωτοπροβλήθηκε η σειρά, έχουν αλλάξει κάμποσα ακόμα πράγματα στον κόσμο πέρα από τον τρόπο που κοιτάνε τα μάτια.

Το παρακάτω ποστάρισμα του Λάμπη Ζαρουτιάδη, σκηνοθέτη της σειράς:

A post shared by Lampis Zaroutiadis (@lampisz) on

και μερικές σχετικές δηλώσεις της Μιρέλλας Παπαοικονόμου, η οποία είχε γράψει το σενάριο, δείχνουν πως τη νέα τηλεοπτική σεζόν θα προβληθεί η συνέχεια του Λόγω Τιμής με τους ίδιους πρωταγωνιστές και θα ασχολείται τόσο με το τι συνέβη στις ζωές τους τα τελευταία 20 χρόνια όσα και με το τι θα συμβεί από εδώ και πέρα.

Με αφορμή την επιστροφή του Λόγω Τιμής παρακολουθήσαμε ξανά το πρώτο επεισόδιο της σειράς και σημειώσαμε όλα όσα έχουν αλλάξει από τότε.

> Κάθε φορά που ακούμε ‘Τσίου‘, το ψευδώνυμο του Μιχάλη, στο μυαλό μας δεν έρχεται ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, αλλά ο Αλέξανδρος Παρίσης:

> Στην αρχή του πρώτου επεισοδίου, η κάμερα περνάει μέσα από το προαύλιο του σχολείου των πρωταγωνιστών για να φτάσει στο διάδρομο ενός κτιρίου, όπου είναι αναρτημένα τα αποτελέσματα των εξετάσεων. ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ από τους μαθητές δεν κρατάει κινητό.

> Η Ηρώ, Βίκυ Βολιώτη, πανηγυρίζει και φιλάει συμμαθητές της, επειδή είδε πως ο ‘Ψηλός’, Άλκις Κούρκουλος, πέρασε την τάξη. Σήμερα θα το είχε ποστάρει στο Facebook και θα τον είχε ταγκάρει.

> Όλοι φοράνε ρολόι στο χέρι.

> Το όνομα ‘Μάνια’, ο χαρακτήρας που υποδύεται η Χριστίνα Αλεξανιάν, μετά από τη λήξη του Λόγω Τιμής και την εξαφάνισή της Μάνιας Ντέλου από το επίκεντρο της ελληνικής showbiz, διαγράφηκε από τα δημοτολόγια.

> Αυτό το παλικάρι αν κυκλοφορούσε σήμερα φορώντας ένα τέτοιο πουάμισο-γιλέκο, θα είχε συλληφθεί:

 

> Θα μοιραζόταν το ίδιο κελί με τον ‘Ψηλό’ για την αμφίεση με το γιλέκο σε μια καφετέρια παίζοντας τάβλι.

> Στα καφέ διάβαζαν όλοι εφημερίδες.

> Αυτό το σήμα με το τηλέφωνο δεν θα το βρεις ποτέ ξανά:

> Μηχανάκι με τέτοιο καλαθάκι ούτε σε μουσείο δεν υπάρχει πλέον.

> Στο 15ο λεπτό του επεισοδίου ο Μιχάλης λέει στον Άρη ότι πηγαίνει σ’ ένα video club.

> Ένα κρεβάτι στο κελί και για τον Άρη (Γιώργο Πυρπασόπουλο) παρακαλώ:

> Η Αθηνά (Αγγελική Δημητρακοπούλου) σε κάποια φάση παίρνει τηλέφωνο από το σταθερό την παράνομη της σχέση. Όταν αντί για το αμόρε, το σήκωσε μια γυναίκα, κλείνει το τηλέφωνο. Ωραίες εποχές!

> Το σταθερό με καντράν:

> Ο Ψηλός ρίχνει πασιέντζα:

> Προς το τέλος του επεισοδίου ο Μιχάλης είναι μεθυσμένος και ο Άρης του λέει: ‘Να σ’ αφήσω μόνο σου, έτσι ΓΚΟΛ;’ Πολύ φοβάμαι ότι κάποια στιγμή όλοι είπαμε αυτή την ατάκα.

> Λίγο νωρίτερα ο Άρης σηκώνει το σταθερό, από τη ΔΕΥΤΕΡΗ γραμμή, για να πάρει τηλέφωνο και πέφτει πάνω στη μητέρα του που μιλάει με τον εραστή της. Μαγεία τα σταθερά τηλέφωνα.

> Τα παιδιά που πηγαίνουν σήμερα τρίτη Λυκείου δεν μοιάζουν πλέον με ετοιμόγαμους 25άρηδες.