ΛΙΣΤΕΣ

Οι πιο αστείες στιγμές του τρομερού It’s Always Sunny in Philadelphia

Η σειρά-ωδή στην καφρίλα επιστρέφει και μας δίνει μια υπέροχη αφορμή να ξεχωρίσουμε τα κορυφαία της επεισόδια.

Το τι παίζει πάνω κάτω με το It’s Always Sunny in Philadelphia το έχει περιγράψει ιδανικά εδώ και καιρό ο Κοκκίνης. Μια παρέα κάφρων που κάθε φορά πέφτει όλο και πιο χαμηλά προσπαθώντας να φέρει εις πέρας μια αποστολή που φαίνεται τρομερά σημαντική στα μέλη της και συνήθως καταστρέφει τη ζωή όσων έχουν την ατυχία να εμπλακούν.

 

Οι αποστολές αυτές μπορεί να έχουν σαν στόχο το σεξ του ενός με τη μητέρα του άλλου, τον απόλυτο εξευτελισμό ενός παλιού τους συμμαθητή επειδή τους έφαγε μια γκόμενα στο Δημοτικό, το πως θα καταφέρουν να πάρουν λεφτά από το κράτος χωρίς να αναγκαστούν να δουλέψουν δευτερόλεπτο και το πως θα καταφέρει ο ένας να κερδίσει τον άλλο στο οτιδήποτε. Κυριολεκτικά στο ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ.

O Dennis, ο Mac, o Charlie (μακράν ο αγαπημένος μου), ο Frank και η sweet Dee μπαίνουν αισίως αύριο στην ενδέκατη σεζόν τους κι εγώ δηλώνω περήφανα ότι θα ήθελα να είναι φίλοι μου. Να κάθομαι αμίλητος σε μια γωνία της μπάρας στην Paddy’s Pub, το παρακμιακό μπαρ που τρέχουν στην Philadelphia και απλά να τους χαζεύω καθώς οργανώνουν, φυσικά μεθυσμένοι από το μεσημέρι, το επόμενο σατανικό τους σχέδιο.

Ολόκληρος Danny DeVito άλλωστε, έχει δηλώσει ότι δεν θα κώλωνε μπροστά σε τίποτα για τη σειρά αυτή, όσο ακραίο και να ήταν, μόνο και μόνο επειδή γουστάρει τρομερά το καμένο χιούμορ των δημιουργών της (που είναι φυσικά οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές της). Εγώ λατρεύω και το χιούμορ τους και τον DeVito και ό,τι αφορά τη σειρά αυτή και εύχομαι να σπάσει κάθε ρεκόρ, ξεπερνώντας τις 20 σεζόν.

Μετά από 10 σεζόν γεμάτες επεισόδια-αριστουργήματα, τα οποία κάνουν το κεφάλι σου να μουδιάζει από την καφρίλα, μόνο εύκολο δεν είναι να ξεχωρίσω τα 15 αγαπημένα μου. Θα κάνω όμως μια τίμια προσπάθεια αναγνωρίζοντας ότι αφήνω έξω αρκετές επικές στιγμές, τις οποίες είσαι ευπρόσδεκτος να συμπληρώσεις στα σχόλια.

Charlie has cancer (Season 1, episode 4)

Η υπόθεση: Ο Charlie γουστάρει τρομερά την σερβιτόρα μιας καφετέριας (το όνομα της οποίας δεν το μαθαίνουμε ποτέ, ολόκληρη η παρέα την αποκαλεί απλά “the waitress”) η οποία φυσικά δεν θέλει ούτε να τον βλέπει. Ο Charlie δεν πτοείται και βρίσκει τη λύση, παριστάνοντας ότι έχει καρκίνο προκειμένου αυτή να τον λυπηθεί και να βγει μαζί του. Πίστεψέ με, ένα από τα πιο φυσιολογικά πράγματα που έχει κάνει ποτέ ο Charlie στη σειρά. Fun fact: Η σερβιτόρα αποτελεί τη γυναίκα του Charlie στην πραγματική ζωή.

Κορυφαία σκηνή: Ο Charlie παραδέχεται στον Dennis ότι δεν έχει καρκίνο επαναλαμβάνοντας ειρωνικά  με την τσιριχτή φωνή σήμα-κατατεθέν του την ατάκα “OK, I’m a terrible man”.

 

Dennis and Dee go on Welfare (Season 2, Episode 3)

Η υπόθεση: Ο Dennis και η αδερφή του, Dee, αποφασίζουν πως πρέπει να κυνηγήσουν επιτέλους τα όνειρά τους. Η μικρή λεπτομέρεια του προβλήματος της έλλειψης χρημάτων λύνεται με το πολύ απλό σχέδιο: θα εθιστούν στο κρακ για να εξασφαλίσουν τα λεφτά της πρόνοιας. Απορώ πως δεν το έχουμε σκεφτεί όλοι μας.

Κορυφαία σκηνή: Οι δυο τους αγοράζουν για πρώτη φορά κρακ. “One please”.

 

The Aluminum Monster vs. Fatty Magoo (Season 3, Episode 5)

Η υπόθεση: Η Dee ανακαλύπτει ότι η μεγαλύτερη loser του σχολείου της πλέον έχει δικό της μαγαζί με ρούχα και ξεκινάει να σχεδιάζει άμεσα τη δική της σειρά ρούχων για να την ξεπεράσει. Το πίσω μέρος της pub μετατρέπεται σε sweatshop παραγωγής ρούχων, ο Charlie δουλεύει πάλι σαν τρελός κι ο Dennis καταλήγει να φοράει ο ίδιος το φόρεμα για να πείσει την Fatty Magoo να το αγοράσει. Ένα έπος.

Κορυφαία σκηνή: O Frank και τα μαθήματα διαχείρισης ενός sweatshop στον Mac.

 

Sweet Dee’s dating a retarded person (Season 3, Episode 8)

Η υπόθεση: Η Dee τα φτιάχνει με έναν ράπερ ο οποίος αποδεικνύεται καθυστερημένος (!), ο Charlie ζηλεύει την επιτυχία του και γράφει το τραγούδι Nightman, γεμάτο άβολες στιγμές που παραπέμπουν σε παιδοφιλία. Απαρχή της έμπνευσης για το φανταστικό μιούζικαλ “The Nightman Cometh”.

Κορυφαία σκηνή: Ο Charlie, φορώντας μπερέ και κασκόλ (αλίμονο) ερμηνεύει τους διεστραμμένους του στίχους μην έχοντας ιδέα του πόσο άρρωστοι είναι, με τους υπόλοιπους της παρέας αλλά και τον μοναδικό άστεγο θαμώνα του μπαρ(!) να τον κοιτάζουν απορημένοι. Α, DeVito με περούκα, επειδή γιατί όχι;

 

Dennis Reynolds: An Erotic Life (Season 4, Episode 9)

Η υπόθεση: Ο Charlie προσκαλεί την Dee στο διαμέρισμά του προκειμένου να καταλάβει τις δυσκολίες της καθημερινότητάς του. Μια καθημερινότητα που περιλαμβάνει σνιφάρισμα κόλλας και κατανάλωση γατοτροφής προκειμένου να καταφέρει να κοιμηθεί, σε μια πολυκατοικία στην οποία μένουν μέχρι και τα κοριτσάκια από τη Λάμψη. Έπος.

Η κορυφαία σκηνή: H Dee βλέπει τον DeVito να κατουράει στον κουβά και τρώει την γατοτροφή.

 

The Gang Gets Extreme: Home Makeover Edition (Season 4, Episode 12)

Η υπόθεση: Η παρέα εμπνέεται από την εκπομπή Home Makeover και προσπαθεί να ευεργετήσει μια οικογένεια Μεξικανών, με αποτέλεσμα να της καταστρέψει ολοσχερώς το σπίτι. Όχι θα άφηνε. Όσο απασχολεί την οικογένεια (η οποία νομίζει ότι έχει πέσει θύμα απαγωγής) για να της “διαλύσει” το σπίτι, προσπαθεί και να την “αμερικανοποιήσει”. Υπέροχο.

Κορυφαία σκηνή: Φυσικά, τα αποκαλυπτήρια.

 

The Nightman Cometh (Season 4, Episode 13)

Η υπόθεση: Θυμάστε το διεστραμμένο τραγούδι “Nightman” που λέγαμε; Ο Charlie αποφασίζει να το κάνει μιούζικαλ, με τη συμμετοχή ολόκληρης της παρέας στην παράσταση και απώτερο σκοπό να ζητήσει στη σερβιτόρα να τον παντρευτεί. Το επεισόδιο αυτό πήγε τόσο καλά που η παρέα έκανε πραγματική περιοδεία στις Η.Π.Α. μόνο και μόνο για να ανεβάσει αυτό το καμένο μιούζικαλ. Είναι ΤΟΣΟ καμένοι.

Κορυφαία σκηνή: Το υπέροχο τραγούδι (master of karate and friendship) και φυσικά ο DeVito ως τρολ.

 

Mac and Charlie: White Trash (Season 6, Episode 5)

Η υπόθεση: Η ζέστη στην Philadelphia είναι αφόρητη κι η παρέα προσπαθεί με κάθε τρόπο να δροσιστεί. Ο Mac κι ο Charlie προσπαθούν να φτιάξουν μια παλιά πισίνα γεμάτη σκουπίδια (και φυσικά εγκλωβίζονται μέσα)  κι οι υπόλοιποι, προσπαθούν με κάθε τρόπο να εισβάλλουν στην πολυτελή πισίνα του country club, για να μην καταλήξουν με το υπόλοιπο white trash στη δημόσια πισίνα

Κορυφαία σκηνή: Ο Frank γεμίζει γράσο ένα καρπούζι και το πετάει στη δημόσια πισίνα, απολαμβάνοντας την προσπάθεια των θαμώνων να το πιάσουν. Επειδή δεν βρήκα την παραπάνω σκηνή, μπορείς να απολαύσεις τον Charlie να προσπαθεί να κάνει σπαγκάτο φορώντας ένα κοντό τζιν σορτσάκι.

 

Dee Reynolds: Shaping America’s Youth (Season 6, Episode 9)

Η υπόθεση: Φανταστικό επεισόδιο. Η Dee αναλαμβάνει χρέη αναπληρώτριας δασκάλας και θεωρεί χρέος της να πάει τα παιδιά μια εκδρομή στην pub. Εκεί τους περιμένει μια προβολή της ταινίας Φονικό Όπλο 5. Τι εννοείς δεν υπάρχει Φονικό Όπλο 5; Η παρέα φρόντισε να το γυρίσει μόνη της και είναι 100 φορές πιο αστείο και ενδιαφέρον από τα προηγούμενα 4. Μακράν το αγαπημένο μου επεισόδιο, με πιάνει νευρικό γέλιο κάθε φορά που βλέπω τον Black Mac και τη σκηνή σεξ με πρωταγωνιστή τον Ινδιάνο DeVito με το γυάλινο μάτι. 

Κορυφαία σκηνή: Ολόκληρο το αυτοσχέδιο Φονικό Όπλο 5. Καλή απόλαυση.

 

The Gang Goes to the Jersey Shore (Season 7, Episode 2)

Η υπόθεση: Ο Dennis και η Dee πάνε την παρέα στο μέρος που περνούσαν τις οικογενειακές τους διακοπές ως παιδιά, το οποίο δεν είναι άλλο από το Jersey Shore. Τα πράγματα βέβαια δεν είναι πια όπως ακριβώς τα θυμούνται. Ας πούμε στο σημείο που ο Dennis έδωσε το πρώτο του φιλί, σήμερα κάνουν σεξ δυο άστεγοι. Λεπτομέρειες.

Κορυφαία σκηνή: O Mac κι ο Frank πάνω σε μια φουσκωτή βάρκα, ψάχνουν το “Rum Ham” (ναι, είναι ακριβώς αυτό που ακούγεται).

 

Frank Reynolds’ Little Beauties (Season 7, Episode 3)

Η υπόθεση: Ο Frank, αποφασίζει να διοργανώσει έναν διαγωνισμό ομορφιάς για παιδιά και κάνει ό,τι μπορεί για να πείσει τους πάντες πως δεν έχει πονηρές προθέσεις, καταφέρνοντας φυσικά το ακριβώς ανάποδο.

Κορυφαία σκηνή: Ο Franκ ρωτάει τον νεκροθάφτη που επιμελείται το μακιγιάζ του(!) αν έχει κάνει ποτέ σεξ με τα πτώματα.

 

The Gang Broke Dee (Season 9, Episode 1)

Η υπόθεση: Η παρέα στήνει ολόκληρη πλεκτάνη για να πείσει την Dee ότι κατάφερε επιτέλους να πετύχει ως ηθοποιός, βλέποντάς την σε κακό χάλι ψυχολογικά. Λίγο πριν βγει στη σκηνή στο show του Conan όμως (έτσι νόμιζε τουλάχιστον), της αποκαλύπτει ότι της έκανε απλά μια σκληρή πλάκα. Γιατί αν είσαι κάφρος, είσαι κάφρος. Για μένα αυτή είναι η τεράστια μαγκιά του Sunny. Καταφέρνει να σε κάνει να γελάσεις και να διασκεδάσεις με μια παρέα που αποτελείται από αγνά κακούς ανθρώπους που κάνουν διαρκώς απαίσια πράγματα. Και όχι, κάθε επεισόδιο δεν έχει καν κάποιο ηθικό δίδαγμα όπως ας πούμε το South Park. Στο Sunny συνήθως οι μαλακίες επιβραβεύονται και οι καλοί χάνουν.

Κορυφαία σκηνή: Η Dee τρώει τούρτα από τα σκουπίδια καπνίζοντας και οι υπόλοιποι την αποκαλούν -ως συνήθως- “bird”.

 

The Gang Tries Desperately to Win an Award (Season 9, Episode 3)

Η υπόθεση: Η παρέα προσπαθεί απεγνωσμένα να κερδίσει το βραβείο του καλύτερου μπαρ στην Philadelphia, συγκεντρώνοντας όλους τους κριτές στο μπαρ για μια παρουσίαση των αρετών του μαγαζιού. Τελικά, ο Charlie τους βρίζει τραγουδιστά κι όλοι μαζί τους διώχνουν από την Paddy’s Pub αφού πρώτα τους φτύνουν.

Κορυφαία σκηνή: Το τραγούδι του Charlie (και φυσικά το φτύσιμο).

 

The Gang Gets Quarantined (Season 9, Episode 7)

Η υπόθεση: Στην Philadelphia ξεσπάει επιδημία γρίπης. Η παρέα κλειδώνεται στην pub για να γλιτώσει, όμως ένας-ένας εκδηλώνουν τα συμπτώματα, πριν διαπιστώσουν ότι πρόκειται τελικά για στερητικό σύνδρομο στο αλκοόλ.

Κορυφαία σκηνή: Ο Frank ξυρίζει ολόκληρο το σώμα του και πασαλείφεται με αντισηπτικό χεριών για να μην κολλήσει τον ιό. “I just want to be pure”. Είπαμε, ο DeVito κάνει ακραία πράγματα για τη σειρά και το γουστάρει.

 

Charlie Work (Season 10, Episode 4)

Η υπόθεση: H Paddy’s Pub ετοιμάζεται να περάσει επιθεώρηση από το υγειονομικό κι ο (υπεύθυνος για οτιδήποτε έχει να κάνει με σκουπίδια, καθαριότητα και τουαλέτες) Charlie, δίνει πραγματικό ρε-σι-τάλ για να τα καταφέρει, όσο οι υπόλοιποι έχουν γεμίσει το μαγαζί με κότες, ο Frank χάνει την μπλούζα του και αποφασίζει να βάψει μια πάνω του(!) και πετάει τα παπούτσια του στη λεκάνη. Μαγικό επεισόδιο, μας έδειξε ότι 10 σεζόν μετά το ξεκίνημα, η έμπνευση δεν έχει χαθεί.

Κορυφαία σκηνή: “Everyone is moving so fast all of the sudden, it freaks me out. Flushing things gives me control”. Υπέροχος DeVito.