ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

5 πρίκουελ ελληνικών σειρών που σκοτώναμε για να δούμε

Ποιος δεν θέλει να δει τον Θεοχάρη μαθητή να σαπακιάζει τους δασκάλους του;

Τα πρίκουελ είναι μια μόδα ψιλοάγνωστη στην Ελλάδα και επειδή δεν την βλέπουμε να έρχεται και πολύ σύντομα, αποφασίσαμε να κινήσουμε μόνοι μας τον πανίσχυρο μηχανισμό που λέγεται ‘παραγωγή ελληνικών σειρών που δεν τις βλέπει ούτε η μάνα τους’. Πώς; Αρχικά δίνοντας ιδέες καταδικασμένες να αποτύχουν.

Βγάλαμε απ’ το μυαλό μας 5 πρίκουελ ελληνικών σειρών που θα πληρώναμε για να δούμε και τώρα είναι στο χέρι σου ελληνική τηλεόραση για να ξεφτιλιστείς και να μας ξεφτιλίσεις.

Τσέκαρε.

1. ΚΛΕΙΣΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ

Τίτλος Prequel: Σου πετάξω γω τα μάτια

Ο Χριστόφορος είναι ένας ντροπαλός 13χρονος μαθητής, μπουχτισμένος από τις εφήμερες σχέσεις και το εύκολο σεξ. Σύντομα, στην αγκαλιά της καινούργιας του καθηγήτριας των Γαλλικών, της Άννας, μίας γυναίκας 42 χρονών, διψασμένης για ζωή, θα βρει αυτό που έψαχνε τόσα χρόνια: τον αληθινό έρωτα. Η γυναίκα αυτή όμως κρύβει ένα ένοχο μυστικό. Είναι κόρη της διευθύντριας του Δημοτικού που πήγαινε την προηγούμενη χρονιά ο Χριστόφορος, της κυρίας Σούλας, μίας παντρεμένης 60άρας, με την οποία είχε για 4 χρόνια παθιασμένη σχέση. Όταν η Άννα θα καλέσει στο σπίτι της τον Χριστόφορο για να τον γνωρίσουν οι γονείς της, θα φερθούν όλοι σαν ώριμοι ανώμαλοι ή θα τιναχτούν όλα στον αέρα; Κι αν τιναχτούν όλα στον αέρα, ο φίλος του Χριστόφορου που θα είναι μαζί τους, θα μείνει πάλι τυφλός από την λάμψη της έκρηξης; Τόσα ερωτήματα, τόσα πολλά και ανυπόφορα επεισόδια μέχρι να απαντηθούν.

Πρωταγωνιστούν: Ο ηλεκτρονικά επεξεργασμένος 13χρονος Χριστόφορος Παπακαλιάτης, υπέροχος φυσικά. Μαζί του ένας θίασος από σπουδαίους και καταξιωμένους ηθοποιούς

2. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ

Τίτλος Prequel: Τρελομπελάδες για δύο!!!

Ο Σπύρος και ο Βλάσης είναι δυο συγκάτοικοι που δεν μοιάζουν σε τίποτα, πέρα απ’ την άθλια 80s μπουκλοχαίτη που έχουν στο τριχωτό της κεφαλής. Το πρωί, όταν ο ένας τρέχει να κολλήσει αφίσες για το Κόμμα, ο άλλος κοιμάται. Το απόγευμα, όταν ο ένας τρέχει να πουλήσει Ριζοσπάστη, ο άλλος ίσως να έχει ξυπνήσει. Σύντομα όμως, ένας ύποπτος μπάρμαν, ο Λαμόγιας, θα τους μπλέξει σε μια σειρά από μικροαπαταιωνιές που θα δοκιμάσει, όχι μόνο τη φιλία τους, αλλά και τη λογική των τηλεθεατών.

Στην τελευταία τους κομπίνα εις βάρος ενός κρυφοσαδιστή εισοδηματία, με δεκάδες διαμερίσματα στον Λυκαβηττό, όλα θα πάνε στραβά. Οι δυο τους θα ξυπνήσουν σε ένα βρώμικο υπόγειο, όπου το γουρουνόμορφο κτήνος θα τους θέσει το εξής δίλημμα: “Φυλακή ή να περάσετε την υπόλοιπη ζωή σας στην πολυκατοικία μου, κάτω από κρυφές κάμερες, όλα για την αρρωστημένη προσωπική μου απόλαυση”; Υπάρχει διαφυγή; Θα ξαναγίνουν τα πράγματα όπως ήταν πριν; Ποιος είναι τέλος πάντων αυτός ο υστερικός μόδιστρος που είναι δεμένος μαζί τους; Γιατί ουρλιάζει ότι δεν έχει φίλους;

Πρωταγωνιστούν: Σπύρος Παπαδόπουλος, Βλάσης Μπονάτσος, Τάκης Σπυριδάκης, Βασίλης Χαλακατεβάκης, Γιάννης Μπέζος

3. ΛΑΜΨΗ

Τίτλος Prequel: Τρελοί και Μεγιστάνες

Ο Γιάγκος είναι ένας βιοπαλαιστής, που μεγάλωσε δύσκολα και δεν πρόλαβε να παίξει και να χαρεί όπως τα άλλα παιδιά της ηλικίας του, καθώς αναγκάστηκε από πολύ μικρός να δουλέψει σκληρά στη ναυτιλιακή εταιρία του πατέρα του. Σύντομα στο πλούσιο δράμα του, θα έρθει να προστεθεί και η χειροτέρευση της ψυχολογικής κατάστασης της πλούσιας κοπέλας του, η οποία έχει αρχίσει να πιστεύει ότι είναι περιστέρι. Ο Γιάγκος αναγκάζεται καθημερινά να την ψάχνει στο Σύνταγμα, στο Εθνικό Πάρκο και όπου αλλού κινδυνεύει ο μέσος άνθρωπος να μεταμορφωθεί σε μπεϊμπιλίνο από σάρκα για τα βρωμόπουλα.

Κάποιες φορές τη βρίσκει να τρέχει κατά πάνω τους σαν την τρελή, άλλες φορές τη βρίσκει απλώς να τους ρίχνει ψωμάκι και να συζητάνε, ανταλλάσσοντας γνώμες και χρήσιμα ‘πουρ πουρ’.

Θα καταφέρουν άραγε να ξεπεράσουν την ψυχική της ασθένεια ή θα αποτρελαθούν και οι δύο και θα αρχίσουν να επαναλαμβάνουν από πέντε φορές κάθε κουβέντα που λένε σαν τα βλαμένα; Μόλις 4.000 επεισόδια μένουν για να το μάθουμε. Πλάκα κάνω. Τι να προλάβεις να κάνεις σε 4.000 επεισόδια; Ούτε καφέ δεν ψήνεις. Όρεξη να ‘χετε να βλέπετε. Περαστικά.

Πρωταγωνιστούν: Χρήστος Πολίτης, Κάτια Δανδουλάκη και ένα πλήθος αδιάφορων και αναλώσιμων ηθοποιών, που κάθε χρόνο παίζουν και άλλον χαρακτήρα.

4. ΑΓΓΙΓΜΑ ΨΥΧΗΣ

Τίτλος Prequel: Σατανιασμένο τούμπανο

Ο Γιάννης είναι τσοντάκιας και εθισμένος στο σεξ. Μαρκελεύει μεγάλες, μικρές, παντρεμένες,  ανύπαντρες, γεματούλες, μοντέλες, ξανθιές, μελαχρινές, κοκκινομάλλες, τη θειά του, την ξαδερφή του, ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΙΔΙΑ. Οι δικοί του όμως, που είναι πολύ θρήσκοι (εκτός απ’ τη μάνα του προφανώς) αποφασίζουν να τον στείλουν σε μία ιερατική σχολή (αν και η μάνα του διαφωνεί εννοείται), καθώς φοβούνται ότι πολύ σύντομα θα πέσουν και οι ίδιοι θύματα της δίψας του για ζευγάρωμα.

Ο Γιάννης, στην ιερατική σχολή θα έρθει κοντά στον Θεό και θα νικήσει την αμαρτία της σάρκας. Μάλιστα, μέσα σε λίγα μόλις χρόνια θα κατορθώσει να χειροτονηθεί ιερέας και να γίνει γνωστός με το πιο καλλιτεχνικό ‘Πατήρ Ιωάννης’ στις εκκλησιαστικές πίστες.

Στη σειρά βλέπουμε τη μεταμόρφωσή του Γιάννη σε ενάρετο χριστιανό, αλλά και την καθημερινή μάχη του με τον Σατανά, που εμφανίζεται στα όνειρά του μεταμορφωμένος σε ένα θηλυκό με το όνομα ‘Θεοφανεία’. Ποιο είναι αυτό το αινιγματικό υπερτούμπανο; Θα καταφέρει να μην το συναντήσει ποτέ ή αν το συναντήσει θα το μαρκελεύει μέχρι να σβήσει ο ήλιος; Για να δούμε.

Πρωταγωνιστούν: Σταύρος Ζαλμάς, Θεοφανεία Παπαθωμά, χίπστερς με ράσα για να κρύβονται τα τατουάζ και να τους περνάς για παπάδες, κυρίως μάγειρες.

5. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΖΩΗ

Τίτλος Prequel: Ξύπνα, ζώο

Σε ένα σχολείο κάπου στην Αθήνα, ένας νταής μαθητής έχει επιβάλει τον δικό του νόμο, τον νόμο του ισχυρού και λίγο παλαβού. Κλωτσάει όποιο παιδί βρει μπροστά του, ρίχνει ανάποδες σφαλιάρες στον πίνακα, σπάει τις κιμωλίες με το γόνατο και πετάει τα θρανία πάνω στους κόντρα πλακέ τοίχους που κουνιούνται με το παραμικρό. Όπως ίσως να κατάλαβες τον λένε ‘Στάθη’ και όταν δεν δέρνει τα πιο αδύναμα παιδιά, τα ‘σκουλικάκια’ του, ονειρεύεται ότι μια μέρα θα σαπακιάζει κόσμο νόμιμα.

Ένα αδύνατο όμως και καχεκτικό παιδί θα αντισταθεί σ’ αυτόν τον εκκολαπτόμενο τραμπούκο, κερδίζοντας τον σεβασμό των συμμαθητών του αλλά και των νοσοκόμων που τον φροντίζουν μετά για κανά δίμηνο μέχρι να συνέλθει απ’ το βρωμόξυλο. Το παιδί αυτό θα βρει καταφύγιο στη θρησκεία, έχοντας ταυτόχρονα ένα και μόνο πράγμα στο μυαλό του: όταν μεγαλώσει να εκδικηθεί τον δυνάστη του. Σύντομα, θα αρχίσει να γράφει με σπρέι στους τοίχους του σχολείου τις απειλές του, υπογράφοντας με το αινιγματικό ‘Ευλογητός’ (που όλοι ξέρουν όμως ότι είναι δικό του γιατί το έχει γράψει με μπλάνκο και στην τσάντα του. Στόκος).

Για πρώτη φορά βλέπουμε πώς ξεκίνησε η ιστορία ανάμεσα στον Στάθη Θεοχάρη και στον μεγαλύτερο super villain της ελληνικής τηλεόρασης, του καραγκιόζη που τρομοκράτισε χιλιάδες αθώες γεροντίστικες ψυχούλες στα 90s. Είναι ο Ευλογητός άλλο ένα θύμα του μπούλινγκ και αν είναι, τι δουλειά έχει στην Καλημέρα Ζωή, αφού στην Λάμψη έπαιζε κανονικά; Ό, τι να ‘ναι έγραψα πάλι;

Ένα ψυχολογικό δράμα, εντελώς αψυχολόγητο.

Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Βασιλείου, Κώστας Τερζάκης, Νίκος Βερλέκης, Θάνος Καλλιώρας και μερικοί ακόμα ηθοποιοί επιπέδου Αποστόλη Τότσικα και κάτω.

|Η ποπ κουλτούρα μέσα από εικόνες| Ακολούθησε το Ιnstagram account του Popcode.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Πώς θα ήταν 10 αγαπημένες σειρές των ’90s αν γυρίζονταν σήμερα
Τα guest που αγαπήσαμε στις ελληνικές σειρές
15 ελληνικές σειρές τόσο κακές που σχεδόν σου άρεσαν