credit: ALAMY/VISUALHELLAS.GR
ΛΙΣΤΕΣ

Οι αρχικοί Power Rangers επιστρέφουν στο Netflix: 8 πράγματα που δεν είχες προσέξει μικρός στη σειρά

Blast from the past χωρίς δάχτυλα και σκηνές δράσης στο Power Rangers που μας μεγάλωσαν.

It’s morphing time! Το Netflix ετοιμάζει special για τους Power Rangers με τίτλο Mighty Morphin Power Rangers: Once & Always και καλεσμένους τους Walter Emanuel Jones, τον αρχικό Μαύρο Ranger, τον David Yost (τον original Μπλε Ranger, Billy), την Catherine Sutherland (η δεύτερη Ροζ Ranger, η Kat), όπως και τους Steve Cardenas, Karan Ashley, και Johnny Yong Bosch (που μπήκαν στη 2η σεζόν ως δεύτερος Κόκκινος Ranger, Κίτρινη Ranger, και Μαύρος Ranger αντίστοιχα).

Σε αναμονή του Mighty Morphin Power Rangers, θυμόμαστε τη λίστα μας με τα πράγματα που μπορεί να μην ξέρεις για την ομαδάρα που είχαμε δημοσιεύσει αρχικά το 2017.

Ο Μαύρος Ranger δεν έχει μεσαίο δάχτυλο

power rangers

Το καλημέρα της λίστας ήταν και η έμπνευση για να τη φτιάξουμε. Στην πρεμιέρα της ταινίας, οι ορίτζιναλ Rangers βρέθηκαν στο κόκκινο χαλί και έκαναν τα δικά τους. Και εκεί που χαζεύαμε τις φωτογραφίες, προσέξαμε ότι ο Walter Jones που υποδυόταν τον Μαύρο Ranger δεν είχε μεσαίο δάχτυλο.

Γκουγκλάροντας την κατάσταση γιατί υποθέσαμε ότι θα είχε κάποιο ατύχημα ο άνθρωπος στα χρόνια που έχουμε να τον δούμε, διαπιστώσαμε ότι ο Zack δεν είχε δάχτυλο ούτε στη σειρά. Η στολή του ήταν έτσι φτιαγμένη ώστε να καλύπτει το κενό, αλλά στα υπόλοιπα καρέ η έλλειψη είναι εμφανέστατη.

O Zordon έκανε γυρίσματα μόνο 1 φορά

Ο David Fielding που έπαιζε τον Zordon στη σειρά, έκανε γυρίσματα μονάχα 1 φορά για περίπου 2 ώρες και τον υπόλοιπο καιρό ολοκλήρωνε τη δουλειά του πάνω στον χαρακτήρα με voice acting.

Οι σκηνές δράσεις έρχονταν από τη μακρινή Ιαπωνία

H Saban Entertainment, εταιρεία παραγωγής των Power Rangers, δεν αρκέστηκε μόνο στην έμπνευση από την ιαπωνική tokusatsu σειρά Super Sentai, αλλά έπαιρνε από αυτήν και το υλικό δράσης. Για την ακρίβεια, οι Αμερικανοί ηθοποιοί γύριζαν μόνο τις σκηνές στις οποίες βάσει σεναρίου δε φορούσαν στολές. Όλες οι υπόλοιπες ήταν από το Super Sentai.

Και ξαφνικά, ένα παιδάκι

Μαζί με το υλικό για τις σκηνές δράσης, μια φορά ξέμεινε και ένα αγοράκι δίπλα στον Megazord. Φαίνεται να βοηθάει ως μαριονετίστας, αλλά μπορεί απλά να είδε φως και να μπήκε στο σετ. Σεζόν 1η, επεισόδιο 9, For Whom the Bell Trolls.

Ο Walter White έπαιζε τα τέρατα

Η ταινία Power Rangers δεν ήταν πρώτη γνωριμία του Bryan Cranston (Breaking Bad) με το franchise. Αντίθετα, όχι μόνο είχε δώσει τη φωνή του στους κακούς Snizzard και Twin Man, αλλά ο Μπλε Ranger, Billy Cranston, ονομάστηκε έτσι προς τιμήν του. Παίζοντας τον Zordon, μπορείς να πεις ότι ο κύκλος ολοκληρώθηκε.

H κίτρινη Ranger δεν ήταν η Trini

Στον ορίτζιναλ πιλότο του Power Rangers, η Κίτρινη Ranger δεν ήταν η Trini, αλλά μία Λατίνα ηθοποιός που ζήτησε παραπάνω χρήματα μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων και τελικά απολύθηκε.

Η ομοφοβία εναντίον του Μπλε Ranger

Εδώ δε μιλάμε ακριβώς για κάτι που δεν προσέξαμε, γιατί απλά δεν κρυβόταν σε κοινή θέα. Ο David Yost, ο ηθοποιός που υποδύθηκε τον πρώτο Μπλε Ranger, έχει δηλώσει σε συνέντευξή του ότι ο λόγος που αποχώρησε από τη σειρά ήταν η ομοφοβία που υπέστη στο σετ, από τους δημιουργούς και τους παραγωγούς, μέχρι τους σεναριογράφους και τους σκηνοθέτες.

Αυτό είναι λίγο άβολο

Ο Μαύρος Ranger είναι μαύρος και η Κίτρινη Ranger είναι ασιατικής καταγωγής. Αν νομίζεις ότι αυτό δεν είναι και ό,τι καλύτερο με βάση τα σημερινά δεδομένα της πολιτικής ορθότητας, έχε υπόψιν ότι και στα ‘90s είχαν υπάρξει αντιδράσεις γι’ αυτή την επιλογή.