ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Βάζουμε στη σειρά όλες τις Τατιάνες της Λάμψης

Της Αγίας Τατιάνας σήμερα και τιμούμε τα πολλά πρόσωπά της.

Όποιον και να ρωτήσεις που έχει μνήμες μέχρι και το 2005, που η Λάμψη έσβησε για πάντα, θυμάται την οικογένεια Δράκου. Τον Γιάνκο, τη Βίρνα και τα παιδιά του Δράκου από τον πρώτο του γάμο, τον Αλέξη, την Τατιάνα και τον Τίμο.

Η πελούσια αυτή οικογένεια είχε πολλά προβλήματα. Όλα τα μέλη της απάτησαν και απατήθηκαν, πυροβόλησαν και πυροβολήθηκαν, απήχθησαν, αντικαταστάθηκαν από σωσίες τους, τα έφτιαξαν με σίριαλ κίλερ, βιάστηκαν, έκαναν ξώγαμα και όλα τα διηγήθηκαν ο ένας στον άλλον μέσω μεγάλων, γλαφυρών μονολόγων που απήγγειλαν με δάκρυα στα μάτια πίνοντας και καπνίζοντας.

Η πιο διαχρονικά αγαπητή στο κοινό και η οποία υπέπεσε στις λιγότερες αμαρτίες και ας τη βρήκαν όλου του κόσμου τα κακά, ίσως ήταν η Τατιάνα (ή Τάνια) Δράκου.

Σήμερα 12 Ιανουαρίου, της Αγίας Τατιανής ανήμερα τιμούμε, βάζοντας τα στη σειρά, τα 4 πρόσωπα που έφεραν το όνομα της μία από τις δύο γνωστότερες Τατιάνες της χώρας μας.

4. Ελευθερία Ρήγου (2004 – 2005)

Οι περισσότεροι ξέρουν την Ελευθερία Ρήγου, αλλά οι ίδιοι περισσότεροι δεν θυμούνται ότι υπήρξε Τατιάνα της Λάμψης και μάλιστα η τελευταία της. Η Ελευθερία Ρήγου ήταν και η γνωστότερη ηθοποιός που πήρε τον ρόλο στην ιστορία της σειράς. Πρωταγωνίστρια στις -πιο αναγνωρισμένες από τους τηλεκριτικούς- σειρές ‘Μη φοβάσαι τη φωτιά’, ‘Ασυνήθεις ύποπτοι’ και ‘Αέρινες σιωπές’ η ηθοποιός παραδέχτηκε σε συνέντευξή της, ότι δέχτηκε τον ρόλο για τα λεφτά και για να συνεχίσει να υπάρχει στον χώρο.

Μεγαλύτερη στιγμή ως Τατιάνα: Πυροβόλησε τον πατέρα της και έκανε απόπειρα αυτοκτονίας, η οποία την άφησε εγκεφαλικά νεκρή.

Λόγος που της δίνουμε την 4η θέση: Έκανε diss στη Λάμψη.

3. Μαίρη Βλουτή (2003 – 2004)

Η προσωποποίηση του φωσκολικού ονείρου. Ανέβηκε σκαλί-σκαλί την πυραμίδα της απογευματινής ζώνης, στην αρχή με μικρούς ρόλους στην ‘Καλημέρα Ζωή’ και στη συνέχεια με μικρούς ρόλους στη ‘Λάμψη’, η Μαίρη Βλούτη άλλαζε ρόλους και χρώμα στα μαλλιά σε κάθε σεζόν μέχρι που πήρε τον ρόλο της Τάνιας.

Μεγαλύτερη στιγμή ως Τατιάνα: Συνυπήρχε με την Καλομοίρα στα επεισόδια που είχε έρθει ως εξώγαμο του Δράκου, αλλά τελικά ήταν false alarm.

Λόγος που της δίνουμε την 3η θέση: Αν και ήταν η ηθοποιός που ήθελε και αγαπήσε περισσότερο από όλες τον ρόλο, τον κράτησε μόνο για ένα χρόνο, οπότε πρέπει να κρατήσουμε τις δύο πρώτες θέσεις για τις Τατιάνες που σκεφτόμαστε όταν ακούμε το όνομα Τατιάνα Δράκου.

2. Τάνια Καψάλη (1991 – 1994)

Η πρώτη Τατιάνα Δράκου ήταν συνονόματη με την ηθοποιό που την υποδύθηκε, την Τάνια Καψάλη. Η Καψάλη έχει πει σε συνένευξή της ότι ο Φώσκολος την ταλαιπώρησε, γιατί δεν ήθελε να την κακομάθει και η ίδια ως μικρότερη δεν μπορούσε να πει όχι.

Το 1991 που ξεκίνησε η ‘Λάμψη’ η υπόθεση ήθελε την κόρη του Γιάνκου Δράκου ηθοποιό, έτοιμη να παντρευτεί τον κουλτουριάρη σκηνοθέτη Ρένο Βελμύρα. O Ρένος όμως από το πρώτο επεισόδιο ερωτεύεται μια νεαρή, φτωχειά φοιτήτρια Φιλοσοφικής, η οποία για να καλύψει τα έξοδά της καταλήξει υπερέτρια της οικείας των Δράκων. Ε, όπως καταλαβαίνετε ο γάμος δεν ευδοκίμησε έτσι, όταν άλλαξε η πρώτη Τατιάνα ήταν και η τελευταία σεζόν που είδαμε τον Ρένο.

Μεγαλύτερη στιγμή ως Τατιάνα: Η συνδιαλλαγή με την παρακατιανη υπηρέτρια μπροστά σε όλους λίγο πριν τον γάμο της με τον Ρένο.

Λόγος που της δίνουμε τη 2η θέση: Η πρώτη αγάπη είναι η παντοτινή, αλλά έφυγε νωρίς.

1. Καλλιόπη Ευαγγελίδου (1995 – 2003)

Το 1993 η Καλλιόπη Ευαγγελίδου έπαιζε για πρώτη χρονιά στο θέατρο. Εκεί την είδε ο Φώσκολος και της πρότεινε να παίξει στη ‘Λάμψη’. Εκείνη αρνήθηκε ευγενικά και δύο χρόνια αργότερα της το ξαναζήτησε και δέχτηκε. Η μακροβιότερη Τατιάνα της μακροβιότερης σειράς της ελληνικής τηλεόρασης είναι και πρώτη Τατιάνα στις καρδιές μας, γιατί δεν ξεμπέρδεψε από τον ρόλο με ένα απλό ερωτικό τρίγωνο. Από ηθοποιός έγινε αστυνομικός και υπήρξε με φοβερό ταίρι τον Κώστα Τερζάκη, που τον αγάπησε από Ευλογητό έως Αλή και ως πολλούς άλλους ρόλους μέχρι να ευτυχίσουν -έστω για λίγο- μαζί.

Όπως έχει παραδεχτεί στην εκπομπή ‘Flashback’ το 1997 σκέφτηκε πρώτη φορά να φύγει από την ‘Λάμψη’ γιατί ένιωθε ότι είχε παίξει πια τα πάντα. Η μοίρα όμως της επιφύλασσε άλλα 6 χρόνια συμφορών μέχρι το 2003, που αποχώρησε για να παντρευτεί.

Κόντρα στην κατάρα των ηθοποιών σε σαπουνόπερα, έπαιξε μετά σε εβδομαδιαία σίριαλ γνωρίζοντας μια δεύτερη καριέρα στο ‘Αμαρτίες Γονέων’ και στα ‘Μπερδέματα’. Από το 2005 και μετά ζει μόνιμα στις Σέρρες και ασχολείται με το τοπικό θέατρο.

Μεγαλύτερη στιγμή ως Τατιάνα: Αγάπησε και σκότωσε τον Ευλογητό.

Λόγος που της δίνουμε την 1η θέση: Αγάπησε και σκότωσε τον Ευλογητό.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Το ‘Καλημέρα Ζωή’ ήταν το τσικό της ελληνικής τηλεόρασης
Καμία Σοράγια: 7 σταρ τελενοβέλων με ζωή σαν τελενοβέλα