REVIEWS

Πολιτικοί δέχονται την πρόταση του Sacha Baron Cohen για οπλισμένα νήπια

O κλόουν της καρδιάς μας διερωτάται ποια είναι η Αμερική.

O Sacha Baron Cohen είναι ένας κλόουν, κυριολεκτικά. Έχει σπουδάσει κλόουν στη σχολή του Philippe Gaulier, ενός εκ των διασημότερων και πιο αυστηρών κλόουν. Και το έχει αποδείξει ως Borat, ως Ali G και ως Bruno. Στο πρώτο επεισόδιο του ‘Who is America?’, το αποδεικνύει με τέσσερις ακόμα χαρακτήρες.

Πριν λίγες ημέρες μιλήσαμε για την επιστροφή του στην τηλεόραση, είδηση από την οποία δεν χρειάστηκε να περιμένουμε πολύ για την πραγματοποίησή της, αφού εχτές προβλήθηκε το πρώτο επεισόδιο του ‘Who is America?’ σε Αμερική και Ελλάδα.

Το επεισόδιο κρατά μισή ώρα και στη διάρκειά του είτε γελάς είτε κριντζάρεις (πρέπει να βρούμε ένα legit ρήμα για αυτό το συναίσθημα, γιατί πια η λέξη cringe έχει γίνει η ίδια cringe – να λέω “αισθάνεσαι άβολα”; δεν είναι το ίδιο ακριβώς) πάντως δεν βαριέσαι.

Ο Cohen παρουσιάστηκε ως ανίδεος Αμερικάνος στον Bernie Sanders, οποίος χειρίστηκε αρκετά καλά θα λέγαμε το δούλεμα του Cohen. Μετά πήγε καλεσμένος στο σπίτι ενός ζευγαριού συντηρητικών, οι οποίοι επίσης χειρίστηκαν αρκετά καλά για τα δεδομένα τους την παράνοια που τους πρόσφερε στο πιάτο ο Cohen. Έπειτα προσποιήθηκε έναν πρώην κατάδικο που έκανε τέχνη χρησιμοποιώντας το σπέρμα του σε συνδυασμό με γνωστό παραπροϊόν του ανθρώπινου μεταβολισμού και την παρουσίασε σε κυριλέ γκαλερίστα, η οποία παραήταν κουλ με ό,τι συνέβαινε. Πόσο εγκυρότητα και εξουσία σου δίνει η κάμερα.

Το καλύτερο όμως είναι το τελευταίο δεκάλεπτο του επεισοδίου. Ο Sacha Baron Cohen κάνει έναν συνταγματάρχη από το Ισραήλ ειδικό στην αντιτρομοκρατία, του οποίου η πρόταση είναι να εκπαιδεύονται παιδιά από τα 3 τους να χρησιμοποιούν και να κυκλοφορούν με όπλο. Πείθει έναν γνωστό τρελάρα ακτιβιστή να γυρίσουν μαζί διαφημιστικό επίδειξης και οδηγιών χρήσων όπλων μέσα σε λούτρινα, που απευθύνεται σε 3χρονα.

Οι Kinderguardians (λολ) είναι λέει πιο αποτελεσματικοί, γιατί δεν τους έχει ποτίσει η κοινωνία με ηθική και ομοφυλοφιλία. Καταφέρνει με καθόλου δυσκολία να κάνει τρία μέλη του Κονγκρέσου να συμφωνήσουν με την πρότασή του για τα οπλισμένα νήπια. Και το πιο σουρεάλ από όλα είναι όταν βάζει τον πρώην βουλευτή Larry Pratt να διαβάσει στην κάμερα τους λόγους που κάνουν τα νήπια πολύ αποτελεσματικά στην οπλοχρησία.

“Τα παιδιά κάτω των 5 ετών έχουν ανεπτυγμένη τη φερομόνη Blink-182, η οποία παράγεται από το μέρος του συκωτιού Rita Ora. Aυτό επιτρέπει στα αντανακλαστικά νεύρα να ταξιδέψουν στη νευρική οδό Cardi B  μέχρι το Wiz Khalifa 40% πιο γρήγορα, κερδίζοντας χρόνο και σώζοντας ζωές”.

Ο Βασίλης Λεβέντης διαβάζει Αντώνη Κουραφέλκυθρο μέσα στο ταξί του Σεφερλή, αλλά στο darkerst timeline.

*To ‘Who is America?’ προβάλλεται στην Ελλάδα μέσω του Cosmote TV.

|Η ποπ κουλτούρα μέσα από εικόνες| Ακολούθησε το Ιnstagram account του PopCode.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς να γίνετε κλόουν στο Παρίσι
Δέκα χρόνια μετά, ο Sacha Baron Cohen επιστρέφει στην τηλεόραση
O Borat θα γίνει κυριλέ για το Netflix