STRANGER THINGS

‘Stranger Things 2’: 8 σημειώσεις που πρέπει να κρατήσεις

Η παρουσίαση του νέου τρέιλερ από το πάνελ του 'Stranger Things' στο Comic-Con του San Diego, μας έβαλε σε mood 'Thriller'.

Πέρσι τέτοια εποχή σε προειδοποιούσαμε για ένα μυστηριώδες σόου του Netflix που έμοιαζε με το επόμενο κόλλημά μας. Μύριζε Spielberg και είχε περιγραφεί ως ένα “love letter στα ‘80s”, οπότε είχαμε βάσιμες υποψίες για την επιτυχία του, αν και τίποτα δε θα μπορούσε να μας είχε προετοιμάσει για τη φρενίτιδα που θα ακολουθούσε.

Το ‘Stranger Things’ έγινε τελικά με ευκολία η νέα σειρά του 2016. Το φετινό της Screen Actors Guild βραβείο και οι 6 υποψηφιότητές της για Emmy είναι απλά το επιστέγασμα για μια σειρά που αποτύπωσε το πνεύμα νοσταλγίας των καιρών με έναν ανανεωτικό, φρέσκο τρόπο, που δύσκολα θα μπορέσει να επαναληφθεί όσο κι αν επενδύει συνεχώς η βιομηχανία θεάματος στη συναισθηματική σου μνήμη.

Ο 2ος κύκλος ‘Stranger Things’ – ‘Stranger Things 2’ τον ονομάζουν οι δημιουργοί του, αδελφοί Duffer – βρήκε το ιδανικό του ταίρι στον Halloweenικό Οκτώβριο κι έτσι πρέπει να περιμένουμε λίγο παραπάνω, αλλά όπως φαίνεται από το επίσημο τρέιλερ της σεζόν που παρουσιάστηκε στο Comic-Con του San Diego, θα κάνουμε απόσβεση.

Το τρέιλερ παρουσιάστηκε από ένα πάνελ με καστ, παραγωγούς και δημιουργούς. Παρακάτω θα βρεις όλες τις στιγμές του που πρέπει να προσέξεις, αλλά και τις σημειώσεις που κρατήσαμε για όσα θα δούμε το φθινόπωρο.

Προσοχή. Ακολουθούν spoilers.

Η ΣΕΖΟΝ ΤΟΥ WILL BUYERS

Ο 1ος κύκλος περιστρεφόταν σχεδόν εξ ολοκλήρου γύρω από την εξαφάνιση και διάσωσή του, αλλά ο ίδιος ως χαρακτήρας και ο μικρός Noah Schnapp που τον υποδύεται, είχαν μηδαμινό screentime. Αυτό όμως θα αλλάξει και η άμεση σύνδεση του Will με το Upside Down θα είναι το κέντρο του ‘Stranger Things 2’.

“Συγκριτικά με την προηγούμενη σεζόν, ο Will σίγουρα δείχνει περισσότερο θάρρος. Θα μάθετε πώς τον επηρέασε το Upside Down και θα μπείτε παραπάνω στην ιστορία του”. Αυτά από τον Schnapp, αλλά είχαν ήδη ειπωθεί περισσότερα από τον παραγωγό και σκηνοθέτη Shawn Levy.

“Ο Will Buyers είναι πάνω-κάτω το κέντρο της 2ης σεζόν. Ο Noah έχει ανταποκριθεί με τρόπο συγκλονιστικό. Οι Duffer κι εγώ, αναλόγως με το ποιος σκηνοθετούσε, στέλναμε μηνύματα ο ένας στον άλλον τύπου “χριστέ μου, ο Noah σκίζει”. Ξέραμε ότι το είχε μέσα του και τώρα πρέπει να περάσουμε σ’ αυτή τη στιγμή, να τον βάλουμε στο κέντρο της ιστορίας”.

Όποια λύση, πάντως, και να προσπαθεί να βρει η Joyce για τον γιο της, η κυβέρνηση εξακολουθεί να παρακολουθεί.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ

Με επιρροές από ‘Alien’, ‘Empire Strikes Back’, ‘Terminator 2’ και ακόμη περισσότερο Stephen King, οι Duffer μας έχουν ήδη προειδοποιήσει ότι ο 2ος κύκλος θα είναι σκοτεινότερος.

Υπάρχει, όμως, και η περίπτωση μιας πολιτικής χροιάς που προσφέρεται από τη χρονολογία του 1984, την εκλογική περίοδο που έτρεχε για δεύτερη τετραετία ο Πρόεδρος Ronald Reagan με τον George H.W. Bush στο πλευρό του.

To 1983, τη χρονιά των γεγονότων της 1ης σεζόν, ο Ronald Reagan είχε κάνει την πρώτη του καταγεγραμμένη αναφορά στη Σοβιετική Ένωση ως “σατανική αυτοκρατορία”. Με το time jump του 2ου κύκλου να συμπίπτει με τη χρονιά που η ρωσική επέμβαση στις αμερικανικές εκλογές του 2016 είναι σχεδόν επιβεβαιωμένο γεγονός και ο Donald Trump ερευνάται από τις αρχές για τυχόν ανάμιξη με τη χώρα, η απουσία προσεγμένου σχολιασμού από τη σειρά θα ήταν χαμένη ευκαιρία.

Ο Levy έχει αναφέρει ότι η θεματική της σεζόν θα είναι “ο αγώνας να ανακτηθεί η κανονικότητα και το πόσο ανέφικτο είναι αυτό”, οπότε υπάρχει χώρος για πάνω από μία ανάγνωση.

BIGGER AND BADDER

Όταν είδαμε το σπασμένο αυγό στο Upside Down στο περσινό φινάλε, υποθέσαμε ότι το Demogorgon δε θα είναι το μοναδικό στο είδος του. Από την άλλη, δεν περιμέναμε να σκάει μύτη και ταραντούλα απ’ το ‘Cloverfield’. Δε γνωρίζουμε αν πρόκειται απλά για όραμα του Will ή πραγματική του εισβολή, αλλά ούτως ή άλλως το ένα δεν αναιρεί το άλλο.

Το επίσημο poster πάντως της σεζόν είναι βγαλμένο από κάποιον εφιάλτη.

NEW KIDS ON THE BLOCK

Το καστ έχει αρκετές προσθήκες και καμιά τους δε μοιάζει περιττή, ειδικά από την πλευρά των παιδιών.

Δύο αδέλφια θα καταφτάσουν στο Hawkins για να διαταράξουν τις δυναμικές μεταξύ των υπόλοιπων χαρακτήρων. Η καινούρια της τάξης, Max (Sadie Sink), είναι ένα αγοροκόριτσο που θα γίνει φίλη με την παρέα, αλλά ο αδελφός της, Billy (Dacre Montgomery), θα έχει τον ρόλο του bully. Αντίθετα, όμως, με την περίπτωση του Steve που αποδείχθηκε κάτι παραπάνω από το κωλόπαιδο στις ταινίες των ‘80s, ο Billy θα είναι κλασικός ανταγωνιστικός ρόλος.

“Οι Duffer ήταν πολύ ξεκάθαροι μαζί μου για το πώς παίζουν με τα τέρατα ως ανταγωνιστές και ήθελαν εγώ να είμαι ο ανθρώπινος ανταγωνιστικός ρόλος. Ελπίζω να είμαι αρκετά τρομακτικός”, είπε ο Montgomery, ενώ η περιγραφή του Matt Duffer παραπέμπει στον μάστερ. “Ο Stephen King πάντα έχει εξαιρετικούς ανθρώπινους κακούς. Το κακό του πραγματικού κόσμου είναι συχνά το ίδιο ή και περισσότερο επιβλαβές από αυτό του υπερφυσικού, οπότε θέλαμε να εισάγουμε έναν τέτοιο χαρακτήρα”.

Ο Paul Reiser του ‘Alien’ που θα υποδυθεί τον Dr. Owens έρχεται να αντικαταστήσει τον Dr. Brenner και “να καθαρίσει τη ζημιά που άφησε πίσω του”, αλλά δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρο εάν ο Owens θα είναι ο πραγματικός ενήλικος Big Bad με τον τρόπο που ήταν ο Brenner. Δεν έχουμε δει το τέλος, πάντως, του ίδιου του “Papa!1!!” σύμφωνα με τους Duffer, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι νεκρός.

Το νέο καστ κλείνει με δύο ακόμα ηθοποιούς από τα ‘80s. Τον Sean Austin (‘The Goonies’, ‘The Lord of the Rings’) που θα υποδυθεί τον “καλόκαρδο nerd”, παλιό συμμαθητή της Joyce και του Chief Hopper και νυν νέο σύντροφο της πρώτης και ιδιοκτήτη του τοπικού καταστήματος ηλεκτρικών ειδών, και τον Brett Gelman (‘Eagleheart’) που θα παίξει έναν παραγκωνισμένο συνομωσιολόγο δημοσιογράφο.

Δε μάθαμε περισσότερα για τον ρόλο της Roman που θα παίξει η Linnea Berthelsen, “μια πληγωμένη, γοητευτική νεαρή γυναίκα που είχε μια σοβαρή απώλεια ως παιδί και, ενώ δε μένει στο Hawkins, συνδέεται με έναν μυστήριο τρόπο με τα υπερφυσικά γεγονότα στο Εργαστήριο”.

O CHIEF HOPPER ΩΣ ΗΡΩΑΣ ΤΗΣ ΜΕΡΑΣ

Ο David Harbour ήταν ο μοναδικός από το καστ που μπήκε σε -λίγες- λεπτομέρειες για την τύχη του Chief Hopper στον 2ο κύκλο. Την τελευταία φορά που είδαμε τον σερίφη μας είχε κάνει να αμφιβάλλουμε για την αξιοπιστία του μιας κι είχε μπει σε ένα ύποπτο αυτοκίνητο, αλλά αμέσως μετά, τα Eggos που άφησε στο κουτί (υποθετικά) για την Eleven, μας έδωσαν ελπίδες.

Ο Harbour μίλησε για την απώλεια της κόρης του χαρακτήρα του και τον ρόλο που αυτή θα παίξει στη σχέση του με την Eleven, τη ζήλια του για τη νέα σχέση της Joyce, και μια πράξη ηρωισμού που θα καθορίσει την ανάκαμψη του χαρακτήρα.

“Στη 2η σεζόν είναι ένας χρόνος αργότερα και δε μπορείς να κάνεις το ίδιο πράγμα. Στην αρχή είναι μεγάλος κόπανος, αλλά μέχρι το 4ο επεισόδιο σκέφτεσαι,

Αν πεθάνει, θα μηνύσω το Netflix

GHOSTBUSTERS

Η πρώτη επίσημη φωτογραφία της σεζόν έδειχνε το παρεάκι ντυμένους με στολές Ghostbusters για το Halloween. Φαίνεται, όμως, ότι η συσκευή που έφτιαξαν για το cosplay τους, έπιασε κάτι που δεν περίμεναν. Κάποιο μήνυμα της Eleven ή μήπως το Upside Down προσπαθεί ξανά να τους τρομάξει;

JONATHAN/NANCY/STEVE

Οι έφηβοι θα το ζήσουν εφηβικά. Από πάρτι, σε κλάματα στην τουαλέτα #drama.

Το τρίγωνο παραμένει τρίγωνο, αλλά σύμφωνα με τους συντελεστές, η βασική έννοια της Nancy θα είναι ο χαμός της καλύτερής της φίλης, Barb. Γενικά τα αδέρφια Dyer, οι δύο χαρακτήρες που βίωσαν απώλειες, θα περάσουν λίγο μέτρια.

Ross Duffer: “Η Nancy και ο Mike είναι οι πιο τσαλακωμένοι γιατί είναι αυτοί που έχασαν κάποιον. Παλεύουν με αυτό και θα δούμε τις συνέπειες”.

ELEVEN!11!!

Σε αντίθεση με τον θάνατο της Barb που είναι οριστικός, η Eleven είναι ζωντανή και προσπαθεί να περάσει στον κόσμο μας.

Είναι αυτή η στιγμή της ή παραείναι εύκολο για να μας την αποκαλύψουν;