ΣΙΝΕΜΑ

Από καινούριο DiCaprio μέχρι ζέσταμα για ‘Luke Cage’: Τα 10 must τρέιλερ της ημέρας

Θες φαινόμενο του θερμοκηπίου; Θες Justin Timberlake; Θες μπουνιές και κλωτσιές; Όλα τα ‘χει αυτή η Τετάρτη.

Βροχή από τρέιλερ και το καλύτερο είναι ότι το φάσμα είναι τόσο ευρύ, που είτε πρόκειται για τις σειρές που περιμένεις περισσότερο, είτε ταινίες και ντοκιμαντέρ, σίγουρα θα βρεις κάτι που θα σε ενδιαφέρει.

Ξεκινάμε από τα σιγουράκια και προχωράμε στα καινούρια.

LUKE CAGE

Λες και δεν ήμασταν ήδη πανέτοιμοι για σόλο σειρά του Luke Cage μετά το ‘Jessica Jones’, μας το περιγράφουν και σαν το ‘Wire’ της Marvel. Βάλε και τη μουσική προσέγγιση που έχει αναφέρει ο δημιουργός Cheo Hodari Coker και οι ώρες μέχρι την Παρασκευή που κάνει πρεμιέρα μετράνε αντίστροφα.

Πρεμιέρα: 30 Σεπτεμβρίου στο Netflix

DOCTOR STRANGE

Έχουμε ξαναπεί ότι το ‘Doctor Strange’ το περιμένουμε περισσότερο γιατί το μυστικιστικό στοιχείο μπορεί να δώσει κάτι διαφορετικό στις γεύσεις που έχει σερβίρει μέχρι τώρα η Marvel, αλλά κρίνοντας από το τελευταίο μέρος του καινούριου τρέιλερ, η πρόσληψη του Don Harmon (‘Community’, ‘Bojack Horseman’) για ενέσεις χιούμορ έχουν ήδη πιάσει τόπο.

Πρεμιέρα: 27 Οκτωβρίου

WESTWORLD

Τι συμβαίνει όταν τα ανδροειδή του πάρκου Westworld αποφασίζουν να τιμωρήσουν τον δημιουργό τους και όσους τα εκμεταλλεύονται;

Το ‘Westworld’ είναι η επόμενη τεράστια επένδυση του HBO και στο καινούριο του τρέιλερ η έμφαση πέφτει στις βασικές πρωταγωνίστριες Maeve και Dolores που απ’ ότι φαίνεται θα είναι οι πρωτεργάτριες μιας επανάστασης που απασχολήσει πολύ την τηλεόραση.

Πρεμιέρα: 2 Οκτωβρίου στο ΗΒΟ

JUSTIN TIMBERLAKE + TENNESSEE KIDS

Οι ταινίες για κονσέρτα είναι άπειρες και συνήθως εξυπηρετούν – εκτός από το προφανές οικονομικό του πράγματος – αρχειακούς σκοπούς και όσους από μας μπορεί να μην έχουμε την τύχη να δούμε τους αγαπημένους μας καλλιτέχνες από κοντά. Το ‘Justin Timberlake + Tennessee Kids’ όμως που προβλήθηκε στο Φεστιβάλ του Τορόντο απέσπασε τα καλύτερα σχόλια ως η απόλυτη μουσική εμπειρία, οπότε το περιμένουμε με ανυπομονησία και περιέργεια. Σκηνοθέτης ο onathan Demme του ‘Silence of the Lambs’ κιόλας, οπότε καταλαβαίνετε.

Πρεμιέρα: 12 Οκτωβρίου στο Netflix

BEFORE THE FLOOD

Το ενδιαφέρον του Leonardo DiCaprio για το περιβάλλον είναι ευρέως γνωστό – και για όσους δεν το γνώριζαν το έμαθαν από τον λόγο του στα περσινά Όσκαρ – αλλά τώρα ήρθε ώρα να μας πει σε συνεργασία με το National Geographic, όχι μόνο τι σκοπεύει να κάνει ο ίδιος, αλλά τι μπορούμε να κάνουμε όλοι μας. Όπως τον ακούμε ήδη να λέει από την αφήγηση του τρέιλερ, παρότι το θέμα του φαινομένου του θερμοκηπίου ακούγεται εδώ και δεκαετίες, όλοι μοιάζουν να αδιαφορούν όταν πάει να ξεκινήσει ουσιαστική κουβέντα γι’ αυτό. Για πόσο όμως;

Πρεμιέρα: 30 Οκτωβρίου στο National Geographic

13TH

Μετά το ‘Selma’, η Ava DuVernay δεν έχει σταματήσει να δουλεύει. Ετοιμάζει το ‘Wrinkle in Time’ για τη Disney, το ‘Queen Sugar’ είναι από τις καλύτερες σειρές που έκαναν πρεμιέρα μες στον Σεπτέμβριο και τώρα θα μας δείξει και το ‘13th’ που έφτιαξε με το Netflix με θέμα τον μαζικό εγκλεισμό των μειονοτήτων στην Αμερική. Όσο για τον τίτλο του, αυτός αναφέρεται στην 13η τροπολογία του αμερικανικού συντάγματος που κατήργησε τη δουλεία.

Πρεμιέρα: 7 Οκτωβρίου στο Netflix

FENCES

To θεατρικό ‘Fences’ έδωσε από ένα βραβείο Tony στον Denzel Washington και τη Viola Davis, οπότε γιατί να μην το δοκιμάσουν και στη μεγάλη οθόνη. Εκτός από την Davis που ήδη έχει Oscar buzz για τον ρόλο της, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τον Washington ξανά απ’ την πλευρά του σκηνοθέτη και σαν ηθοποιό σε ρόλο που δε φαίνεται να είναι από τους ηρωικούς που τον βλέπουμε συχνά να υποδύεται.

Πρεμιέρα: 25 Δεκεμβρίου (για την Αμερική)

20TH CENTURY WOMEN

Όπως και το ‘Fences’, έτσι και το ‘20th Century Women’ ήταν στη λίστα μας με τις 41 ταινίες που περιμένουμε να δούμε φέτος τον χειμώνα και επιτέλους έχουμε τρέιλερ. Στηρίζουμε πολύ το καστ (πάμε λίγο, Annette Bening), οπότε η οσκαροφιλική ημερομηνία πρεμιέρας του σημαίνει ότι θέλει να το στηρίξει και το στούντιο παραγωγής του. Για να δούμε τι θα δούμε.

Πρεμιέρα: 25 Δεκεμβρίου (για την Αμερική)

THE CROWN

Δε θα με ενδιέφερε απαραίτητα κάτι ακόμα για τη βασίλισσα Ελισάβετ, αλλά θες οι συντελεστές (Peter Morgan/Andy Harries από το ‘The Queen’, Stephen Daldry από ‘Billy Elliot’ και ‘Hours’), θες ο Matt Smith, θες ότι το The Audience’ στο οποίο βασίζεται είχε τσακώσει Tony και Olivier, ε, μια περιέργεια την έχω αποκτήσει, ειδικά μετά το καλοφτιαγμένο τρέιλερ.

Πρεμιέρα: 4 Νοεμβρίου στο Netflix

THE AUTOPSY OF JANE DOE

Ρε παιδιά, πού έχει πάει ο Emile Hirsch; Δηλαδή ξέρω πού έχει πάει, αν ψάξεις θα τον βρεις από δω κι από κει, αλλά πριν μερικά χρόνια ήταν παντού. Τελοσπάντων τώρα τον βρίσκουμε σε θρίλερ για ένα άγνωστο πτώμα που παίζε να μην είναι και τόσο πτώμα, παρέα με τον πάντα καλό Brian Cox που υποδύεται τον πατέρα του. Επειδή το είδος του horror είναι το μόνο που περνάει καλά τελευταία κι αυτό βγαίνει προς τα έξω, έχουμε ελπίδες.

Πρεμιέρα: 21 Δεκεμβρίου