MR. ROBOT

US TV: Σήμερα όλα τα καφέ ντύνονται Luke’s Diner

Στην Αμερική σήμερα πίνεις τον καφέ σου σα να ήσουν στο Stars Hollow. Και η επιστροφή του 'Gilmore Girls' έρχεται όλο και πιο κοντά.

Σήμερα στην Αμερική 200 καφέ ντύθηκαν Luke’s Diner για να γιορτάσουν την επερχόμενη επιστροφή του ‘Gilmore Girls’ μέσω Netflix.

Στην εποχή της ιντερνετικής ποπ κουλτούρας δεν είναι πολύ συχνό να νιώθεις τόσο μακριά από κάτι τόσο ποπ αλλά να που σήμερα κάθομαι όλη μέρα και χαζεύω αυτό το hashtag και βλέπω φωτογραφίες από τα διάφορα προσωρινά Luke’s και αφρίζω από τη ζήλεια μου

*παραγγέλνει καφέ από το e-food*

DAILY SOAP

* Το ‘Luke Cage’ το παλεύω ακόμα, και θα υπάρξει αναλυτικότερο κείμενο όταν τελειώσω, αλλά εδώ μου έκανε εντύπωση ένα τουήτ του δημιουργού, Cheo Hodari Coker, ο οποίος μας προέτρεψε να διαβάσουμε τα recaps του Vulture για τη σειρά, τα οποία σημειωτέον δεν είναι ιδιαίτερα ένθερμα. Όμως εξετάζουν τη σειρά από την οπτική της μαύρης ιστορίας στις ΗΠΑ, κάτι που τα κάνει φυσικά πολύ ενδιαφέροντα ως κείμενα. Αξίζουν ως συμπληρωματικές αναγνώσεις των επεισοδίων, καλά τα λέει ο Coker.

* Μια τίμια, δίκαιη και απαραίτητη προσπάθεια του κριτικού του Vox να επιχειρηματολογήσει υπέρ του ‘Deadwood’ ως κορυφαίο δράματος όλων των εποχών. Εμένα μη με κοιτάτε, εγώ μαζί του είμαι.

* Hype hype hype hype hype (‘Black Mirror’ edition).

* Αυτό παραείναι inside για τους φανς του ‘Community’ ή/και των podcasts ή/και των quirky, καταραμένων love stories. Αλλά αξίζει το 40λεπτό σας. Είναι η ιστορία του ζευγαριού της Erin McGathy και του Dan Harmon (δημιουργού του ‘Community’) και τους πως γνωρίστηκαν, ερωτεύτηκαν και παντρεύηκαν (και… spoilers) όλα μέσα από τα podcasts τους. Είναι γλυκό, πικρό, αστείο, στενάχωρο, και Σε Κάνει Να Σκέφτεσαι. Τσέκαρέ το.

* H Emily Blunt αποκαλύπτει γιατί ο χαρακτήρας της Lisa Kudrow άλλαξε όνομα στο ‘Girl on a Train’ από Monica σε Martha. Μην τα πολυλογούμε είναι επειδή ο κόσμος νόμιζε πως πρόκειται για reunion του ‘Friends’. Όχι, αλήθεια, όντως.

* Το ‘Iron Fist’ θα κάνει πρεμιέρα στις 17 Μαρτίου.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ

Η προβληματική μοναδικότητα της 2ης σεζόν ‘Mr. Robot’

#

 

Το ‘Parks and Recreation’ συνεχίζει να είναι το απόλυτο σημείο αναφοράς για την τρέχουσα εκλογική πραγματικότητα των ΗΠΑ. (Όχι, σοβαρά, διάβασέ το αυτό, είναι τρομερό.)

WILD WILD WEST

Το ‘Westworld’ (Novacinema 4HD, Δευτέρα, 22.00) ξεκίνησε με συμπαθή νούμερα την πορεία του στις ΗΠΑ κάνοντας το ΗΒΟ αισιόδοξο πως μπορεί να βρήκε το μελλοντικό του στήριγμα για όταν φτάσει η αποφράδα στιγμή που κάποιος θα κάτσει στο θρόνο του Γουέστερος μια και καλή. Κριτική και κοινό φαίνεται πως έχει αγκαλιάσει τη σειρά από την πρώτη στιγμή, το οποίο είναι καλό νέο γιατί το δημιούργημα των Jonathan Nolan και Lisa Joy δείχνει πως είναι από τις σειρές εκείνες που παίρνουν το χρόνο τους μέχρι να εξελιχθούν σε κάτι συμπαγές, κάτι που εξερευνά όλα όσα θίγει.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ

15 ερωτήσεις μετά τον πιλότο του ‘Westworld’

Νομίζω πως ο πιλότος της σειράς θα μπορούσε να είναι αρκετά πιο σφιχτός αλλά από την άλλη αγγίζει αρκετές ιδέες, από κάποια βαριά sci-fi concepts μέχρι Philip K. Dick 101 αναζητήσεις μέχρι ακόμα και τον ρόλο της εξιστόρησης, του συγγραφέα ως Δημιουργού. Είναι πάρα πολλοί οι λόγοι για τους οποίους θέλω να δω περισσότερα, και εξίσου πολλοί οι λόγοι για τους οποίους δε θέλω να βιαστώ να το κάνω. Αν αυτό βγάζει καθόλου νόημα. Πρώτο δείγμα θετικό, σε κάθε περίπτωση, και περιμένω να δω πού θα στεκόμαστε (κι εμείς και η σειρά) μετά από 2-3 τέτοια ακόμα. Σίγουρα θα τα λέμε (και πιο αναλυτικά) στην πορεία.

Κατά τα άλλα δε μπορούσα να σταματήσω να σκέφτομαι πόσο τέλειο θα ήταν ένα crossover του ‘Westworld’ με το ‘Deadwood’ και ειδικά με την 3η σεζόν του, όπου οι hosts και οι συγγραφείς θα ήταν απλά η θεατρική τρουπέ του Brian Cox.

Α ρε ‘Deadwood’.

NEVER LOSE

 

10 χρόνια μετά κι ακόμα σκέφτομαι αυτή τη σειρά και κλαίω, τι έχουμε ζήσει όμως.

FIVE-O

Σύμφωνα με το Variety, το τοπ-5 ανά επεισόδιο μισθών σε τηλεοπτικά δράματα για φέτος ήταν αυτό:

  • Lauren Graham (Gilmore Girls), $750,000
  • Alexis Bledel (Gilmore Girls), $750,000
  • Mark Harmon (NCIS), $525,000
  • Kevin Spacey (House of Cards), $500,000
  • H βασική πεντάδα του ‘Game of Thrones’ (Dinklage, Headey, Harington, Clarke, Coster-Waldau), $500,000

Και στην κωμωδία αυτό:

  • Jim Parsons, Kaley Cuoco, Johnny Galecki (TBBT), $1,000,000
  • The Rock (Ballers), $400,000
  • Drew Barrymore (Santa Clarita Diet), $350,000
  • Emma Stone, Jonah Hill (Maniac), $350,000

Τα δύο τελευταία είναι του Netflix btw το οποίο όπως φαίνεται από τις παραπάνω λίστες δε το φοβάται το χρήμα, να τα λέμε αυτά. Στις κορυφαίες θέσεις συναντάμε πρωταγωνιστές σειρών που παίζονται εδώ και 38 χρόνια (ΤΒΒΤ, NCIS), τα πρώτα ονόματα της μεγαλύτερης σειράς του κόσμου, τον #1 σταρ αυτή τη στιγμή που παίζει σε σειρά του ΗΒΟ οπότε προφανώς και θα έπαιρνε πολλά, και, ναι, το Netflix. Την χειροπιαστή απόδειξη του πώς πας να βγάλεις λεφτά ξοδεύοντας (πολλά, πολλά, πολλά) λεφτά.

EARLY EDITION

Στις 13 Ιανουαρίου το Netflix μας φέρνει τη διασκευή του για το ‘A Series of Unfortunate Events’ και μας το ανακοινώνει με αυτό το απολαυστικό teaser.

PREVIOUSLY ON

Και τώρα συγκινούμαστε όσο περιμένουμε να έρθει ο Νοέμβρης με τα Gilmores του και όχι καθόλου δε θα συνεχίσω το rewatch μου απόψε.

Κρίμα πάντως που το παραπάνω featurette αποκαλύπτει το crossover του ‘Gilmore Girls’ με το ‘Doctor Who’.

 

ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ US TV