ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Game of Thrones, Breaking Bad ή Friends η πιο αγαπημένη σειρά;

Όγδοη ημέρα της ψηφοφορίας ανάδειξης της πιο αγαπημένης σειράς όλων των εποχών και η μάχη στην κορυφή είναι σκληρή. Εσύ ψήφισες;

Οι πρώτες δύο ημέρες της ψηφοφορίας ήταν καθοριστικές. Τα φαβορί ξεχώρισαν, το γήπεδο έγειρε, τα αουτσάιντερ πάλεψαν αλλά δεν άγγιξαν και όλα τα υπόλοιπα ποδοσφαιρικά κλισέ αυτού του πλανήτη βρήκαν εφαρμογή στην ψηφοφορία αυτή. Την ψηφοφορία για την ανάδειξη.. (καθαρίζει φωνή σαν να αναγγέλλει τον Δούκα του Ουέλινγκτον)…

Της πιο αγαπημένης σειράς όλων των εποχών

Να ξέρετε είναι πολύ ωραία διαδικασία για όλους εμάς εδώ στο ONEMAN που αγαπάμε τις σειρές να βλέπουμε καθημερινά την εξέλιξη της βαθμολογίας. Να βλέπουμε ποιος πλησιάζει ποιον, ποια σειρά έχει μείνει πολύ πίσω και ποια εμφανίζει ανοδικές τάσεις. Σίγουρα έχουν ξεχωρίσει κάποιες σειρές, αυτές που θα βρεις στην πρώτη εικοσάδα αλλά τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα για την ανάδειξη του μεγάλου νικητή.

Πάμε λίγο να δούμε τι γίνεται στον διαγωνισμό…

Αυτές που μυστηριωδώς δεν είναι πιο ψηλά

 

Ομολογώ πώς δεν καταλαβαίνω. Πώς είναι δυνατόν να βρίσκεται το Scandal της – την παντρεύομαι τώρα – Kerry Washington στη θέση 97; Το Curb Your Enthusiasm του ιδιοφυούς Larry David μόλις στη θέση 90; Δεν έχετε διαβάσει ποτέ για το Seinfeld; Δεν το έχετε δει ποτέ και το έχετε αφήσει να παλεύει στην τελευταία εικοσάδα;

Το καταλαβαίνω να μην έχετε δει ποτέ σας το The League αν και ξαναλέμε και φωνάζουμε ότι είναι από τις καλύτερες ανδρικές κωμωδίες που έχουν γυριστεί ποτέ στην Αμερική. Μπορεί να μην προλάβατε καν να δείτε το Boss και γι’ αυτό να μην το εκτιμήσατε. Αλλά όταν αφήνετε το Louie στη θέση 76, το Friday Night Lights στη θέση 70 και το Newsroom στη θέση 60, νιώθω ότι μας κοροιδεύετε.

Και θα περάσω σε μία από τις μεγαλύτερες αδικίες της ψηφοφορίας μέχρι τώρα. Έχετε αφήσει το Mad Men στη θέση 48, τη στιγμή που σε οιαδήποτε λίστα θα είχε μια θέση στην δεκαπεντάδα αν όχι στην πρώτη πεντάδα. Περί ορέξεως θα μου πεις αλλά εδώ έχετε διαπράξει εγκλήματα πολέμου.

Οι ευχάριστες εκπλήξεις της ψηφοφορίας

 

Είναι σειρές που δεν περιμέναμε να τα πάνε ιδιαίτερα καλά αλλά μας εξέπληξαν ευχάριστα. Κάποιες από αυτές δεν περιμέναμε καν να περάσουν τη θέση 90 αλλά τα κατάφεραν εξαιρετικά και μας δικαίωσαν που τις συμπεριλάβαμε στον διαγωνισμό.

Σειρές όπως το Sherlock το οποίο αν και ιδιόμορφο σε format και μία από τις ελάχιστες σειρές που βάλαμε στο διαγωνισμό με μόλις 2 σεζόν, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη θέση 12 και συνεχίζει ακάθεκτο την πορεία του προς την πρώτη δεκάδα. Ή το MacGuyver το οποίο δυσκολευτήκαμε λίγο για το αν έπρεπε να το περιλάβουμε στη λίστα και βρίσκεται στη θέση 17. Το House of Cards είναι υπέροχο, απλά δεν περιμέναμε να το έχει αγαπήσει ήδη το ελληνικό κοινό. Δίκαια πάντως είναι στη θέση 24.

Κλαπ κλαπ για το Highlander που είναι στη θέση 31 και το Community που είναι στο 47 αν και οι περισσότεροι αγνοούν την ύπαρξή του. Standing ovation για όσους έχουν φέρει το Doctor Who μέχρι το 50.

Αλήθεια τώρα;

 

Το The Big Bang Theory στο 5; Το Two and a Half Men στο 7; Τυχαίνει να είμαι φανατικός και των δύο τηλεοπτικών σειρών κόντρα σε πολλούς εδώ στο ONEMAN. Αλλά όχι και στην πρώτη δεκάδα ρε παιδιά. Ούτε τα προσχήματα δεν κρατάμε.

Αυτές που πάνε σφαίρα για την κορυφή

 

Υπάρχει σαφέστατα χρόνος και δυναμική για να ανατραπούν όλα στην πρώτη δεκάδα αλλά η πρώτη τριάδα έχει αρχίσει και ξεφεύγει για τα καλά. Το πανίσχυρο στον Έλληνα τηλεθεατή Game of Thrones προπορεύεται περήφανα. Πάει τόσο καλά που η επόμενη ψηφοφορία θα πρέπει να είναι ανάμεσα σε Lannisters, Starks (όσους έμειναν χοχοχο) και την Khaleesi. Oh wait, το έχουμε κάνει αυτό.

Ακολουθούν κατά πόδας το αγαπημένο σε όλους Friends αλλά και το Breaking Bad το οποίο ακόμα το πενθούμε οι φανατικοί της σειράς και είναι απόλυτα λογικό να είναι τόσο μα τόσο ψηλά. Σειράρα από τις λίγες.

Εσύ ακόμα να ψηφίσεις;