Eurokinissi
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Όλα τα Batmobile συγκεντρωμένα στο ντοκιμαντέρ που δεν ξέραμε ότι χρειαζόμασταν

Από το πρώτο αυτοκίνητο που οδήγησε ο Batman το 1966 μέχρι το αδιανόητο κτήνος του Christian Bale.

Αν είσαι με παρέα και ξεκινήσεις μία nerd κουβέντα για τα διασημότερα υπεραυτοκίνητα της ποπ κουλτούρας θα παρελάσουν ένα σωρό από το τραπέζι που τα πίνεις -κάποια μέρα θα επιτραπεί, πού θα πάει. Από τον KITT μέχρι την Delorean του ‘Επιστροφή στο μέλλον’, το κινηματογραφικό-τηλεοπτικό σύμπαν μας έχει χαρίσει υπέροχα οχήματα, και τα έχουμε όλα καταστρέψει με τον νου μας ως παιδιά. Αν όμως πιάσεις μία κουβέντα για το ποπ αυτοκίνητο με τη μεγαλύτερη αντοχή στον χρόνο, αυτό που κάθε δεκαετία επανέρχεται πάντα βελτιωμένο, ανανεωμένο, μηχανικά και στυλιστικά, άλλοτε ως αποθέωση της gothic αισθητικής και άλλοτε βγαλμένο μέσα απ’ τα πιο marine όνειρα ενός ακρίτα ΕΠΟΠ, η επιλογή είναι μία (ναιθατοπω, αναγκαστικά, νάτο έρχεται): Το Batmobile.

Η Warner Bros ξέρει καλά το κόλλημά μας με τον Σκοτεινό Ιππότη -φταίει και η ίδια σ ένα βαθμό- κι έτσι μας ετοίμασε ένα ντοκιμαντέρ δώρο, το οποίο εξερευνά τον λιγότερο τραγουδισμένο ήρωα του σύμπαντος του Batman -προφανώς και όχι εσένα Robin. Ένα ντοκιμαντέρ για το αυτοκίνητο του Bruce Wayne και τις μεταμορφώσεις που έχει υποστεί προϊόντος του χρόνου. Από τη μαύρη Lincoln Futura του 1955 που εμφανίστηκε στην ταινία ‘Batman: The Movie’ του 1966 μέχρι και εκείνο που μεγάλωσε τους σημερινούς 35άρηδες, αυτό που μας έκανε παρέα στις δύο ταινίες με τον Michael Keaton.

“Μέχρι” είπα; Ψέματα. Πάει πολύ μετά το ντοκιμαντέρ, συνολικά ασχολείται με πέντε από εκείνα τα μοντέλα που είχαν δεινοπαθήσει από την οδηγική συμπεριφορά του μεγιστάνα εκδικητή στους δρόμους του Gotham.

Επίσης, οι πραγματικοί φανς θα ενθουσιαστούν απ’ την απουσία του Batmobile, όπως εμφανίστηκε στις ταινίες που ο Ben Afleck υποδύθηκε τον Σκοτεινό Ιππότη. Αν μη τι άλλο, αυτό δείχνει έναν σεβασμό στον μύθο της DC.

Κι εδώ το ντοκιμαντέρ: