Warner Bros.
DC

The Batman: Ποιο θα είναι το κέντρο της ταινίας σύμφωνα με τον Andy Serkis

O ηθοποιός που θα υποδυθεί τον Alfred Pennyworth, αποκαλύπτει τη ραχοκοκαλιά του νέου 'Batman' που θα δούμε το 2021.

Είχε ήδη φανεί από τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες του ‘The Batman’ που κυκλοφόρησαν πριν κλείσει η παραγωγή, αλλά για όποιον δεν το κατάλαβε, η επόμενη ταινία του προστάτη της Gotham θα είναι σκοτεινή.

Για τα καλά σκοτεινή όμως, οριακά διακρίνεις τον ίδιο τον Batman στις φωτογραφίες. Το coolness του νέου Batmobile, βέβαια, δεν κρύβεται.

Ο Colin Farrell που θα υποδυθεί τον Penguin στην ταινία, είχε αναφέρει σε επίσκεψή του στον Jimmy Kimmel ότι το σενάριο του σκηνοθέτη Matt Reeves (Dawn of the Planet of the Apes, 10 Cloverfield Lane) είναι «υπέροχο, σκοτεινό, συγκινητικό» και ο Andy Serkis συμφωνεί μαζί του σε νέες του δηλώσεις. Ο ηθοποιός που θα παίξει τον Alfred Pennyworth είπε πως αυτή η βερσιόν του Batman θα είναι «πιο σκοτεινή από προηγούμενες εκδοχές».

Η πιο ενδιαφέρουσα δήλωση του Serkis ήταν σχετικά με τη σχέση του χαρακτήρα του με τον Bruce, που φαίνεται ότι θα είναι και η ραχοκοκαλιά της ταινίας του Reeves. «Έχει πολύ να κάνει με τη συναισθηματική σχέση του Alfred με τον Bruce», εξήγησε. «Αυτό είναι στην πραγματικότητα το κέντρο της [ταινίας]. Και είναι πραγματικά εκπληκτικό το σενάριο που έχει γράψει ο Matt».

Ο Reeves ήθελε εξαρχής να μετακινηθεί από το origin story του Batman και, κρατώντας κάποια βασικά στοιχεία του που επηρεάζουν την ψυχολογία του ήρωα, να φτιάξει ένα noir θρίλερ που θα απεικονίζει τις ιδιότητες ντετέκτιβ του Bruce που άλλες ταινίες έχουν παραγκωνίσει. Ο Robert Pattinson που κατέληξε με τον ομώνυμο ρόλο χρειάστηκε να καταδιώξει τον δημιουργό μέχρι να πετύχει μία συνάντηση μαζί του, αλλά τελικά πέτυχε τον σκοπό του. Όταν ξεκίνησε η διαδικασία του casting και κλήθηκε να μπει σε παλαιότερη στολή του Batman, τα πράγματα δεν ήταν τόσο εύκολα:

«Το φόρεσα. Θυμάμαι να λέω στον Matt, ‘Σε αλλάζει όντως κάπως!’. Και μου είπε, ‘Θα το ήλπιζα! Είσαι κυριολεκτικά μέσα στο Batsuit’», είχε πει σε συνέντευξή του στο Variety. «Νιώθεις αμέσως πολύ δυνατός. Και είναι εντυπωσιακό, είναι τρομερά δύσκολο να μπεις σ’ αυτό, οπότε η τελετουργία είναι εξευτελιστική. Έχεις πέντε ανθρώπους να προσπαθούν να σε χώσουν μέσα σε κάτι. Και μόλις το φοράς λες, ‘Ναι, νιώθω δυνατός, νιώθω σκληρός, παρότι έπρεπε κάποιος να στριμώξει τα οπίσθιά μου στα πόδια [της στολής]. Προσπαθείς να σκεφτείς έναν τρόπο να βρεις ισορροπία, πώς να κάνεις κάτι φρέσκο χωρίς να θες να φοβίσεις κανέναν, και να δουλέψεις μέσα στους περιορισμούς της στολής».

Όσο για τον Serkis, εκείνος μόλις έκανε μία 12ωρη live ανάγνωση του ‘Hobbit’ από τα social media του, και συγκέντρωσε πάνω από 300.000 λίρες για φιλανθρωπίες του Ηνωμένου Βασιλείου που στηρίζουν το υγειονομικό σύστημα στη διάρκεια της πανδημίας.

Στο ‘The Batman’ που είναι πλέον προγραμματισμένο για τον Οκτώβριο του 2021 λόγω του κορονοϊού, θα δούμε επίσης τη Zoë Kravitz ως Catwoman, τον Jeffrey Wright ως Commissioner Gordon, τον Paul Dano ως Riddler, και τον John Turturro ως Carmine Falcone.