unsplash
ΦΑΓΗΤΟ

Πώς να φτιάξεις τέλεια αυγά scrambled

Όλοι μπορούν να φτιάξουν αυγά στο τηγάνι, το θέμα είναι πώς μπορείς να τα μεταμορφώσεις σε ένα πραγματικά νόστιμο πιάτο; Σου παραδίδουμε τη συνταγή του Anthony Bourdain.

“Ένα τηγανητό αυγό πάνω σε οποιαδήποτε τροφή, την κάνει ακόμα πιο νόστιμη” είναι μια από τις πιο γνωστές ατάκες του Anthony Bourdain στη θρυλική τηλεοπτική εκπομπή ‘Parts Unknown’ που συνδύασε ταξίδια και μαγειρικές απ’ άκρη σ’ άκρη του πλανήτη. Αυτή ήταν η αγαπημένη του συνταγή με αυγά στο τηγάνι. Αν τυχόν σου πει κανείς “μα καλά ρε συ, μόνο αυγά ξέρεις να φτιάχνεις;”, του απαντας “ναι, αλλά αυτά είναι αλήτικα αυγά, χτυπημένα” και τον αποστομώνεις.

Προετοιμασία

  • Αγοράζεις αυγά.
  • Τα εναποθέτεις στο προσωπικό σου ψυγείο.
  • Φθονείς τους ανθρώπους που θα παραγγείλουν ντελίβερι και σήμερα. Όχι εκείνους που παραγγέλνουν υγιεινά ντελίβερι.
  • Βγάζεις τρία αυγά από το ψυγείο, μαζί και βούτυρο, αλάτι, πιπέρι.
  • Κόβεις ένα μεγάλο κομμάτι από φρέσκο καρβέλι ψωμί. Κατά προτίμηση χωριάτικο, μαύρο.
  • Βάζεις ένα τηγάνι σε σχετικά δυνατή φωτιά
  • Προσπαθείς να φανταστείς για 30 δευτερόλεπτα τον Anthony Bourdain όταν ξυπνούσε ένα random πρωί και έφτιαχνε αυγά scrambled παρέα με την αγαπημένη του, Asia Argento ή με κάποιο άτομο που εκτιμούσε πολύ, πχ, τον Mark Lanegan. Μην σου παρακάψει το τηγάνι όμως ε;

Σπάσε και τα τρία αυγά ΟΧΙ ΜΕΣΑ στο τηγάνι, αλλά πάνω σε μια επίπεδη επιφάνεια και μετά ρίξε το περιεχόμενο τους μέσα σε ένα μπολ.

Ανακάτεψε τα αυγά μέχρι στο μείγμα να εμφανιστούν πολλές, μικρές φυσαλίδες. Μην προσθέσεις νερό ή γάλα, μόνο μπόλικο αλατοπίπερο. “Δεν φτιάχνεις κις λορέν εδώ, φτιάχνεις αυγά”, έχει δηλώσει επί του θέματος ο αρμόδιος Anthony Bourdain. Μην τα χτυπήσεις για περισσότερο από 2-4 λεπτά.

Στο καυτό τηγάνι σου ρίξε μια γερή κουταλιά της σούπας βούτυρο. Άκουσε το να τσιτσιρίζει, βάλε το αυτί σου προς το τηγάνι. Δεν είναι ο ωραιότερος ήχος κάθε πρωινού; Αναρωτήσου για λίγο μαζί μου πόσο επικό ζευγάρι θα ήταν ο Anthony Bourdain με την Asia Argento. Ποια είναι η Asia Argento; Αυτή! (1-0).

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

ROLLING DRESS 🔥@aniyeby #aniyeby #rocknroll #fw20

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη asiaargento (@asiaargento) στις

Ρίξε το χτυπημένο μείγμα των αυγών στο τηγάνι και με ένα πηρούνι ξεκίνα να τα σβολιάζεις, με απαλές κινήσεις. Το πηρούνι σου πρέπει να κάνει κινήσεις πάνω στα αυγά που να σχηματίζουν ‘οκτάρι’. Προσπάθησε να μην αλλοιώσεις πολύ το μείγμα, μόνο να το ΄βοηθήσεις’ με το πηρούνι σου ώστε να δημιουργηθούν υφές μέσα στα χτυπημενα αυγά. Βγάζεις τ’ αυγά από το τηγάνι όταν έχουν αποκτήσει υφές, οριακά προς το κρεμώδες, που θυμίζουν μπαμπάκι.

Τα σερβίρεις σε ένα πιάτο με φρυγανισμένο ψωμί και ντομάτα. Βάζεις το ‘Night Train’ των Guns n’ Roses’ ή κάποιο αρχετυπικά badass soundtrack και απολαμβάνεις τα αυγά σου. Αν δεν κατάλαβες κάτι, σου παραθέτω για την ορθή επανάληψη και το original video της συνταγής με τα λόγια και τις κινήσεις του Anthony Bourdain. Bon appetit dude.