ΛΙΣΤΕΣ

Όσα περιμένουμε να συμβούν στην 5η σεζόν του Crown

Τριπλό διαζύγιο, θάνατοι, Πόλεμος του Κόλπου και άνοδος των Εργατικών. Τα 7 γεγονότα που περιμένουμε να δούμε στην επόμενη σεζόν του “Crown”;

Το “Crown” θα δώσει ξανά σε νέους ηθοποιούς τη σκυτάλη στην πέμπτη του σεζόν, με την Imelda Staunton να υποδύεται την Elizabeth, τη Lesley Manville να παίζει τη Margaret, τον Jonathan Pryce ως Phillip και την Elizabeth Debicki να αναλαμβάνει τη Diana.

Τι αναμένεται να δούμε όμως στην πιο σκανδαλώδη σεζόν του “Crown”;

Η Βασίλισσα και ο Πόλεμος του Κόλπου

Μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου του 1991, η μοναδική ειδική αναγγελία που είχε απευθύνει η Βασίλισσα στους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου ήταν κατά τη στέψη της το 1953. Η δεύτερη αναγγελία είχε γίνει με αφορμή τον Πόλεμο του Κόλπου και τη συμμαχία του Ηνωμένου Βασιλείου με τις Η.Π.Α.

Η πέμπτη σεζόν του “Crown” θα εστιάσει λογικά στον ρόλο που έπαιξε η Βασίλισσα στη διάρκεια του πολέμου, καθώς είχε συμβάλλει σημαντικά στην αφύπνιση του πατριωτισμού στην Αγγλία εκείνη την περίοδο και ήταν, μάλιστα, το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας που είχε συμμετάσχει σε συνάντηση με το αμερικανικό Κογκρέσο μετά τη νίκη της συμμαχίας.

Ο χωρισμός του Charles με τη Diana

charles diana crown

Ο καταδικασμένος γάμος του Charles και της Diana θα είναι οπωσδήποτε ένα από τα γεγονότα όπου θα εστιάσει το “Crown” στη συνέχεια, με τον επίσημο χωρισμού του ζευγαριού να φτάνει τελικά τον Δεκέμβριο του 1992 και το διαζύγιο να βγαίνει το 1996.

Ο χωρισμός τους είχε πυροδοτήσει βιβλία, παραφιλολογίες, περαιτέρω σκάνδαλα γύρω από τις εξωσυζυγικές τους σχέσεις, και συνεντεύξεις που μελετάμε ακόμα (ή στην περίπτωση του Williams, που εξερευνούμε ακόμα).

Δυστυχώς η συγκεκριμένη υποπλοκή μάλλον σημαίνει ότι το “Crown” θα παρουσιάσει σε κάποιο, έστω, βαθμό την ανάμειξη του William και του Harry στα προβλήματα των γονιών τους, ενώ οι δύο άντρες έχουν δηλώσει και δείξει ο καθένας με τον τρόπο του ότι η επαναφορά εκείνης της χρονικής περιόδου της ζωής τους δεν τους κάνει καλό. Ειδικά στην περίπτωση του William όπου, εάν η σειρά αποφασίσει να συμπεριλάβει πολύ προσωπικά γεγονότα, θα τον δούμε να παρηγορεί τη μητέρα του σε μία πολύ ευαίσθητη ηλικία.

Τα υπόλοιπα διαζύγια της βασιλικής οικογένειας

Δεν είναι μόνο ο Charles και η Diana από τη βασιλική οικογένεια που είχαν χωρίσει στα ‘90s. Το 1992 η Anne είχε χωρίσει από τον σύζυγό της και ξαναπαντρευτεί τον Timothy Laurence μέχρι το τέλος της χρονιάς, ενώ ο αγαπημένος γιος της Βασίλισσας, ο Andrew, είχε επίσης χωρίσει με τη Sarah Ferguson στις αρχές του ‘92.

Στον αντίποδα των χωρισμών και των διαζυγίων βέβαια, το “Crown” θα έχει τουλάχιστον την 50ή επέτειο γάμου της Elizabeth με τον Phillip.

Ο θάνατος της Diana

the crown diana

Η κάλυψη του θανάτου της Diana από τη σειρά είναι ίσως το γεγονός που περιμένουν οι περισσότεροι, χωρίς να έχει γίνει σαφές ως τώρα εάν θα τον δούμε στην πέμπτη ή την έκτη σεζόν. Εκτός από το σοκ και το παγκόσμιο πένθος που είχαν κυριεύσει τον πλανήτη τον Αύγουστο του 1997 και αργότερα, το “Crown” θα πρέπει επίσης να απεικονίσει την αμφιλεγόμενη απόφαση της Elizabeth να παραμείνει για λίγες ημέρες στο Balmoral αμέσως μετά τον θάνατο της Diana.

Το Annus horribilis της Βασίλισσας

Εκτός από τα διαζύγια των τριών παιδιών της και τα σκάνδαλα του Charles και της Diana την ίδια χρονιά, το 1992 είχε δει τη Βασίλισσα να τρώει αυγά σε μία επίθεση κατά την επίσκεψή της στη Δρέσδη της Γερμανίας, ενώ εκείνο τον Νοέμβριο είχε πιάσει φωτιά και το Κάστρο των Windsor.

Το συγκεκριμένο έτος ήταν τόσο άθλιο για την Elizabeth που το είχε αποκαλέσει “Annus horribilis” στα λατινικά. Να προβλέψουμε από τώρα πως έτσι θα ονομαστεί κάποιο από τα επόμενα επεισόδια του “Crown”;

Η φθίνουσα υγεία της Margaret

Margaret The Crown

Το “Crown” φαίνεται πως οδεύει ήδη προς τα προβλήματα υγείας της Margaret, άρα πιθανώς θα αγγίξει την πνευμονία της το 1993 ή/και το ελαφρύ εγκεφαλικό της το 1998, εάν η πέμπτη σεζόν φτάσει ως εκεί.

Ο John Major και η άνοδος των Εργατικών

Κάθε σεζόν του “Crown” εστιάζει στη σχέση της Βασίλισσας με τον εκάστοτε Πρωθυπουργό της, άρα τώρα έχει έρθει η σειρά του John Major. Ο Major είχε αντιμετωπίσει τη Μαύρη Τετάρτη του 1992, ένα σημαντικό οικονομικό γεγονός της χώρας που δύσκολα θα αφήσει έξω η σειρά. Εάν, δε, φτάσουμε μέχρι τις εκλογές του 1997, τότε θα δούμε επιπλέον την άνοδο του Κόμματος των Εργατικών και τη νίκη του Tony Blair.