shutterstock
GROOMING

Πώς με αυτές τις ασκήσεις προσώπου θα σβήσεις τις ρυτίδες

4 ασκήσεις για μέτωπο, μάτια, προγούλι και λαιμό που αν τις εκτελείς σε καθημερινή βάση θα βοηθήσεις την επιδερμίδα να ανακτήσει τη νεανική της όψη.

Λένε ότι η γυμναστική σε συνδυασμό με τη σωστή διατροφή και την καθημερινή περιποίηση του δέρματος μπορεί να επιβραδύνει την αναπόφευκτη φθορά του χρόνου. Εδώ, να κάνουμε μία σημαντική διευκρίνιση: Το να γυμνάζεις μόνο το σώμα δεν αρκεί. Πρέπει να προχωρήσεις ένα βήμα παραπέρα και να ξεκινήσεις να γυμνάζεις καθημερινά και το πρόσωπο. Μόνο έτσι θα καταφέρεις να απαλύνεις τις ρυτίδες και τη χαλάρωση στην προσπάθειά σου να διατηρείς μία νεανική, φρέσκια όψη.

Υπάρχουν κάποιες απλές ασκήσεις που ουσιαστικά αυτό που πετυχαίνουν είναι να αυξάνουν την κυκλοφορία του αίματος, να οξυγονώνουν τα κύτταρα και να τα ενυδατώνουν ενεργοποιώντας την έκκριση κολλαγόνου και ελαστίνης, δυο ουσίες που οι ρυτίδες εχθρεύονται καθώς παίζουν καθοριστικό ρόλο στη σφριγηλότητα του δέρματος. 

Φυσικά από μόνες τους οι συγκεκριμένες ασκήσεις δεν μπορούν να κάνουν θαύματα. Όπως προαναφέραμε, είναι σημαντικό να τρέφεσαι σωστά, να έχεις υιοθετήσει μία αντιρυτιδική grooming ρουτίνα και όσο μπορείς να βλέπεις τη θετική πλευρά της ζωής. Το άγχος γερνά πρόωρα.

Γυμναστική προσώπου για να νικήσεις τις ρυτίδες και τη χαλάρωση

Το μέτωπο

Κάνε τα χέρια σου γροθιές, κλείνοντας μέσα σε αυτές και τους αντίχειρες. Τοποθέτησε τις γροθιές σου στο κέντρο του μετώπου αντικριστά και βάζοντας λίγη πίεση σύρε τες προς τα έξω. Χαλαρώνεις και επαναλαμβάνεις 8 με 10 φορές, μέχρι να αισθανθείς ανακούφιση.

Τα μάτια 

Τοποθέτησε τους μέσους στις εσωτερικές γωνίες των φρυδιών και τους δείκτες στις εξωτερικές, ασκώντας ελαφριά πίεση. Κοίτα το ταβάνι χωρίς να κουνήσεις το κεφάλι και τράβα τα δάχτυλα σου προς τα πάνω, ώστε να ανασηκωθεί η περιοχή στα κάτω βλέφαρα. Χαλαρώνεις, επαναλαμβάνεις περίπου 6 με 8 φορές και ολοκληρώνεις κλείνοντας τα μάτια σου σφιχτά και έντονα για μερικά δευτερόλεπτα. 

Το προγούλι

Κατά μήκος της γνάθου ξεκίνα να κάνεις ελαφριά τσιμπήματα από το πηγούνι προς τους λοβούς των αυτιών. Χωρίς να χαλαρώνεις, επαναλαμβάνεις την κίνηση περίπου 10 φορές. Στη συνέχεια, σύρε τους αντίχειρες κάτω από τη γνάθο, από το πηγούνι προς τα αυτιά. Κάνεις τη συγκεκριμένη κίνηση για επίσης 10 φορές χωρίς να χαλαρώνεις ενδιάμεσα.

Ο λαιμός

Με ίσια πλάτη και κοιτώντας ευθεία, σκύβεις σιγά σιγά το κεφάλι σου προσπαθώντας να ακουμπήσεις με το σαγόνι το στέρνο σου και επιστρέφεις στην αρχική σου θέση. Επαναλαμβάνεις την κίνηση 10 φορές. Στη συνέχεια, γέρνεις το κεφάλι στα δεξιά, προσπαθώντας να ακουμπήσεις αυτή τη φορά το αυτί στον ώμο. Ακουμπάς τη δεξιά παλάμη στο κρόταφο και κρατάς αντίσταση σαν να προσπαθείς να αποτρέψεις την κίνηση. Επαναλαμβάνεις 10 φορές και αλλάζεις πλευρά.