ΦΑΓΗΤΟ
SPONSORED

Pizza Days για να ταξιδεύεις κάθε μέρα στην Ιταλία

Ένας ξυλόφουρνος, φρέσκα ζυμαρικά, αγνά υλικά από την Ελλάδα και την Ιταλία είναι αρκετά για να σε ταξιδέψουν στην γειτονική χώρα.

Έχεις σκεφτεί ποτέ τι είναι παραδοσιακή κουζίνα; Έχεις σκεφτεί τι ορίζεται σαν εθνικό φαγητό σε κάθε χώρα; Μπορεί στις άλλες να είναι δύσκολο να το βάλεις σε καλούπι αλλά για την ελληνική και την ιταλική κουζίνα είναι πανεύκολο. Είναι τόσο εύκολο γιατί και οι δύο βασίζονται στη θεσπέσια πρώτη ύλη και στη γαστρονομική του ιστορία. Στο Pizza Days λοιπόν θα απολαύσεις ένα συνδυασμό των δύο, με βάση πάντοντε τη γνήσια ιταλική κουζίνα και παράδοση.

Αν το καλοσκεφτείς είναι πολύ συγγενικές οι δύο κουζίνες. Αγαπούν την αγνή πρώτη ύλη, παίζουν με τα λαχανικά και τις γήινες νότες μα πάνω από όλα κυριαρχεί η δυνατή και μεστή γεύση. Όλα τα παραπάνω μπορείς να τα βρεις στα πιάτα του Pizza Days. Ένα προς ένα αν τα ψάξεις, θα βρεις αυτό το πάντρεμα με τον σωστό τρόπο στη σωστή αναλογία.

Εμείς πήγαμε στο ένα από τα δύο μαγαζιά, στον Άγιο Δημήτριο και μπορούμε να σου πούμε ότι θα πάμε ξανά, και θα ξαναπάμε και θα ξαναπάμε. Ο χώρος μοιάζει να βγήκε από ιταλική ταινία. Φωτεινό και λαμπερό, σε καλωσορίζει σε ένα περιβάλλον όπου επικρατεί το πράσινο, με φυτά που βρίσκονται σε κάθε γωνιά δίνοντας την αίσθηση μια εσωτερικής αυλής που το μόνο που τη χωρίζει από τον εξωτερικό χώρο είναι η τεράστια τζαμαρία.

Η ζέστη όμως μας ανάγκασε να κάτσουμε έξω στα τραπεζάκια που βρίσκονται πάνω στον πεζόδρομο του Αγίου Δημητρίου στην Πλατεία Ηρώων. Όμως κάτι με μαγνήτισε και πήγα κατευθείαν μέσα ξανά. Η ανοιχτή κουζίνα στην οποία ετοιμάζονται ζυμάρια και πίτσες πριν μπουν στον ξυλόφουρνο, αλλά και το εργαστήρι με τα φρέσκα ζυμαρικά που στέκει σαν αξιοθέατο.

Tι το ήθελα το σαν; Στέκει εκεί ψηλά γιατί είναι αξιοθέατο να βλέπεις τον μαγικό τρόπο με τον οποίο φτιάχνονται κάθε λογής pasta.

Μυρωδιές φρέσκιας ντομάτας, βασιλικού, τρούφας έχουν κατακλύσει τον χώρο και κυρίως πηγάζουν από τον ξυλόφουρνο. Ο ξυλόφουρνος βλέπεις είναι το κάτι άλλο και ιταλική κουζίνα χωρίς τη μεστή και αυθεντική γεύση του ξυλόφουρνου δεν υπάρχει. Στο Pizza Days το ξέρουν καλά αυτό.

Σκέφτομαι πόσο μεγάλο και δύσκολο challenge θα είναι να διαλέξω τι θα παραγγείλω. Κάνω την αρχή παίζοντας safe, με μία πίτσα alla italia με φρέσκια μοτσαρέλα, λάδι και φύλλα βασιλικού. Συνεχίζω με μία αυθεντική καρμπονάρα με αυγό και γκουατζιάλε αλλά και μία polpette με κεφτεδάκια γεμισμένα με μοτσαρέλα γιατί δεν μπορούσα να αποκλείσω ένα από τα δύο. Το ίδιο μου συνέβη και με το σιγομαγειρεμένο στον ξυλόφουρνο οσομπούκο.

Κοιτώντας τον κατάλογο ζήλεψα και την πίτσα που είχε μέσα της τρούφα με μοτσαρέλα, σαλάμι Μιλάνο, παρμεζάνα, λάδι μαύρης τρούφας και ντοματίνια, αλλά και την άλλη με προσούτο με τυρί προβολόνε, πρόβειο προσούτο, σπαράγγια, πιπεριές και φύλλα βασιλικού. Είναι σα να κάνουν διαγωνισμό μεταξύ τους ποια θα ταιριάξει περισσότερα από τα μαγευτικά ιταλικά υλικά πάνω στη ζύμη της.

Λίγο μετά φώναξα ξανά τον σερβιτόρο γιατί δεν είχα παραγγείλει σαλάτα. Όλες οι επιλογές είναι δροσερές με ιταλικά υλικά που συνδυάζονται αρμονικά με premium ελληνικά προϊόντα. Η σαλάτα Μαστέλο με τυρί Μαστέλο Χίου, αποξηραμένα σύκα, καρύδια, ρόδι, σουσάμι ή η Ιταλική με μοτσαρέλα μπουράτα, παξιμάδια χαρουπιού, πέστο ρόκας, ντοματίνια, αγγούρι και σως βαλσάμικο είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Εγώ διάλεξα την πρώτη με πολύ μεγάλη δυσκολία. Φυσικά όλα τα παραπάνω ταιριάζουν τέλεια με ένα φουλ ιταλικό Aperol Spritz για να προσφέρει και εκείνο τη δροσιά του.

Όσο περίμενα να έρθουν έκανα μια επίσκεψη και στην αγορά με ιταλικά προϊόντα που διαθέτει το Pizza Days. Εκεί θα βρεις αυθεντικά ιταλικά εδέσματα καθώς σα να βρίσκεσαι σε μαγαζάκι της γειτονικής χώρας.

Έφτασαν στο τραπέζι μετά από λίγο ένα προς ένα. Προσεγμένα, όμορφα και μυρωδάτα. Η πίτσα είχε αυτές τις μαγευτικές καψαλισμένες φουσκαλίτσες στην κόρα από τον ξυλόφουρνο, το οσομπούκο με ταξίδεψε στη βόρεια Ιταλία σε κάθε μπουκιά, οι μακαροναδες στην κεντρική και στη νότια, ενώ η σαλάτα μου θύμισε ότι βρίσκομαι σε ιταλικό στην Ελλάδα. Όλα τους τέλεια μαγειρεμένα με τις γεύσεις να είναι έντονες όσο πρέπει να αυθεντικές όπως αρμόζουν τα υλικά τους.

Όπως με ενημέρωσαν κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή έχουν και διαφορετικό πιάτο ημέρας αλλά εγώ είχα πάει Τετάρτη. Αν είστε προνοητικοί όμως δεν πρέπει να το χάσετε.

Αν πάλι είσαι τυχερός και μένεις στον Άγιο Δημήτριο ή στα Άνω Λιόσια, μπορείς να παραγγείλεις όλες τις προτάσεις του Pizza Days και να φτάσουν πάνφρεσκες σπίτι σου καθημερινά 12-12:00. Εύκολα και γρήγορα μέσα από το ολοκαίνουργιο site του Pizza Days έχεις την Ιταλία στο σπίτι σου. Ιταλική παράδοση, ελληνική οικειότητα και ένα περιβάλλον που θα σου ανοίξει την όρεξη για καλές γνώριμες γεύσεις!

Ανδρέα Παπανδρέου 2, Άγιος Δημήτριος, 210 975 5593 | Facebook: Pizza Days – Agios Dimitrios | Instagram | Pizzadays.gr

Πηνειού 38, Άνω Λιόσια, 210 2482464 | Facebook: Pizza Days – Ano Liosia