istock
SEX

Τελικά, τι κάνει ένα πέος ελκυστικό στις γυναίκες;

Μία έρευνα και μία επιστήμονας επιβεβαιώνουν ότι πράγματι το μέγεθος δε μετράει. 

Ένας από τους πιο δημοφιλείς μύθους για το πέος και το σεξ γενικότερα αφορά το μέγεθος. Όσο πιο μεγάλο το μόριο του άντρα, τόσο καλύτερος είναι στο σεξ ή τόσο μεγαλύτερη είναι η απόλαυση που προσφέρει στην παρτενέρ του. Η επιστημονική κοινότητα έχει αποδείξει πολλάκις μέσω ερευνών ότι ελάχιστα απασχολεί τις γυναίκες. Η γυναικεία κορύφωση άλλωστε δεν έρχεται ως επί το πλείστον με τη διείσδυση του πέους στον κόλπο.

Μία από τις πιο ενδεικτικές μελέτες που καταρρίπτουν τον συγκεκριμένο μύθο διεξήχθη το 2015 από ερευνητές πανεπιστημίου της Ζυρίχης και δημοσιεύτηκε στο έντυπο The Journal of Sexual Medicine. Σε αυτήν συμμετείχαν 105 γυναίκες, ηλικίας 16-45 ετών, που ανέδειξαν τα χαρακτηριστικά που κάνουν ένα πέος ελκυστικό στα γυναίκεια μάτια. 

Όπως προέκυψε από τις απαντήσεις τους, οι δύο βασικοί παράγοντες ήταν πρώτον, η συνολική όμορφη εμφάνιση των γεννητικών οργάνων, να φαίνεται δηλαδή η περιοχή καθαρή και περιποιημένη με τις ηβικές τρίχες να είναι τόσο όσο τριμαρισμένες/ξυρισμένες/αποτριχωμένες, χωρίς υπερβολές.

 Το δεύτερο χαρακτηριστικό αφορούσε το πάχος, την περιφέρεια του πέους. Η συγκεκριμένη διάσταση, αυτή του πλάτους, ήταν εκείνη που υπερτερούσε τελικά του μήκους στο μυαλό των γυναικών. Και εδώ, δίνουμε τον λόγο στην ειδικό.

Αυτό που θέλουν οι γυναίκες δεν είναι ένα μακρύ πέος

Στο πλαίσιο της ειδικότητάς της, της νευροεπιστήμης, η Nicole Prause έχει πραγματοποιήσει διάφορα πειράματα και μελέτες που σχετίζονται με το πώς αντιλαμβάνονται οι γυναίκες ένα όμορφο, ελκυστικό πέος. Κάθε φορά καταλήγει στο ίδιο συμπέρασμα: δεν είναι το μήκος που μετράει, αλλά το πλάτος αυτού. 

«Η πλειοψηφία των γυναικών δείχνει να προτιμά ένα παχύ -όχι σε υπερβολικό βαθμό- πέος συγκριτικά με ένα μακρύ. Και υπάρχει μία πολύ απλή εξήγηση πίσω από αυτή την προτίμηση: η περιφέρεια του μορίου συμβάλλει περισσότερο στη διέγερση του κόλπου σε σχέση με το μήκος του», σημειώνει η Nicole Prause, μιλώντας στο fatherly.com. 

Μάλιστα από τα ευρήματά της αποδεικνύεται ότι στους μακροχρόνιους συντρόφους τους, οι γυναίκες αναζητούν πάνω-κάτω φυσιολογικές διαστάσεις, «ούτε ογκώδη, ούτε μακριά πέη που μπορεί να είναι ελκυστικά για ένα βράδυ, άβολα και επίπονα μακροπρόθεσμα».