
Paloma Week 2025: 8 μπαρ της Αθήνας που απογειώνουν το iconic cocktail
Η Paloma Week επιστρέφει και η Αθήνα φοράει τα ροζ της. Σου προτείνουμε τα μπαρ που τη σερβίρουν καλύτερα - από την πιο κλασική μέχρι τις πιο αρωματικές της παραλλαγές.
- 17 ΜΑΙ 2025
Το cocktail που μπορούμε να υπερηφανευόμαστε ότι ξεκίνησε από εδώ και κατέκτησε τον κόσμο. Το ξέρω ότι ακούγεται λίγο εγωκεντρικό αλλά είναι η αλήθεια. Η Paloma μπορεί να έχει τις ρίζες της στο Μεξικό, όμως την αναγέννησή της τη χρωστά στην Αθήνα, στο Dos Agaves, στην Three Cents. Αυτά όμως τα έχουμε ξαναπεί και τώρα είμαστε εδώ για να συζητήσουμε για το παρόν. Για το cocktail που έχει ερωτευτεί η Αθήνα τα τελευταία χρόνια και βρίσκεται σε κάθε κατάλογο.
Δεν είναι απλώς ένα ποτό, είναι ένα mood: τεκίλα, γκρέιπφρουτ σόδα που κάνει τα πάντα πιο ανάλαφρα και ένα χρώμα που θυμίζει καλοκαίρι πριν ανέβει για τα καλά το θερμόμετρο. Από τις 21 έως τις 24 Μαΐου, η Paloma Week είναι η τέλεια αφορμή για να βγεις και να την ξαναδοκιμάσεις όπως της αξίζει.
Σε guest shifts με διεθνή ονόματα, σε secret pop-ups, σε parties με ροζ ατμόσφαιρα. Αλλά κυρίως στα μπαρ που την αγαπούν και την εξελίσσουν, κάθε μέρα του χρόνου. Κι εμείς βρήκαμε ποια πρέπει να επισκεφτείς.
Barro Negro
Όταν λέμε Paloma στην Αθήνα, το μυαλό μας πάει αυτόματα στο Barro Negro. Όχι τυχαία, αφού πρόκειται για το πρώτο Paloma Embassy παγκοσμίως. Το μπαρ που επανέφερε δυναμικά στο προσκήνιο την τέχνη της τεκίλας (και του mezcal) φιλοξενεί κάθε χρόνο την Paloma Week – μια τετραήμερη γιορτή αφιερωμένη στο cocktail που έγινε σύμβολο της αθηναϊκής μπαρ σκηνής.
Από τις 21 έως τις 24 Μαΐου, το Barro γίνεται το απόλυτο meeting point για bartenders απ’ όλο τον κόσμο, brands όπως Herradura, Espolon και Three Cents, αλλά και για όλους εμάς που θέλουμε να πίνουμε καλά.
Η Paloma τους, ωστόσο, δεν περιμένει τα events για να λάμψει. Herradura Plata Tequila, χυμός λάιμ, Three Cents Pink Grapefruit Soda και μια νύξη από αλάτι. Τόσο απλό, τόσο σωστό. Η Paloma όπως θα έπρεπε να είναι.
BARRO NEGRO
- Ιωάννου Παπαρηγοπούλο 15, Αθήνα
- 2100107618
Humain
Το Humain στο Παγκράτι δεν είναι ένα συνηθισμένο μπαρ εστιατορίου, είναι μια εμπειρία. Ένα multi-sensory project όπου κάθε cocktail συνδέεται με έναν κύβο, ένα αριθμημένο touch point που οδηγεί τον επισκέπτη σε ένα ταξίδι γεύσεων και συναισθημάτων. Ο Βασίλης Σγουρομάλλης και ο Δημήτρης Καραπάνος, με φιλοσοφία που ακουμπά στην τέχνη και το συναίσθημα, δημιουργούν ποτά που δεν φτιάχνονται απλώς για να τα πιεις, αλλά για να τα νιώσεις.
Στο T.4.04 βρίσκουμε μία από τις πιο τολμηρές και πολυσυζητημένες Paloma της φετινής σεζόν. Μια εκδοχή που συνδυάζει τεκίλα Espolon με γκρέιπφρουτ, μανιτάρι shiitake, παντζάρι, κόλιανδρο και χώμα. Ναι, χώμα.
Ο γήινος χαρακτήρας της τεκίλας ενισχύεται από το umami των μανιταριών και τη βαθιά γλυκύτητα του παντζαριού, ενώ η προσθήκη φλούδας γκρέιπφρουτ φέρνει την απαραίτητη οξύτητα που ισορροπεί το σύνολο. Είναι ένα cocktail με πολυπλοκότητα, διάρκεια και ένταση – σχεδιασμένο όχι για να αρέσει σε όλους, αλλά για να μείνει αξέχαστο σε εκείνους που θα το τολμήσουν. Αν ψάχνεις την πιο «ανθρώπινη» (ή υπερβατική) Paloma της πόλης, μόλις τη βρήκες.
HUMAIN
- Άγρας 43, Παγκράτι
- 2107010040
Line Athens
Το Line Athens δεν είναι απλώς ένα μπαρ. Είναι ένα μανιφέστο δημιουργικότητας, βιωσιμότητας το οποίο φέρει εντελώς τον δικό του χαρακτήρα. Από την πρώτη του στιγμή, το λατρέψαμε, με τις ιδέες του για το sustainability, τα house ferments, τα δικά του ποτά, το αχνιστό ψωμί του και φυσικά, τα signature cocktails.
Ανάμεσά τους η δική τους Paloma με El Jimador Blanco Tequila, αχλάδι, φύλλο από πικρό πορτοκάλι και Three Cents Grapefruit Soda. Είναι δροσερή αλλά με γωνίες, ανάλαφρη αλλά και γεμάτη άρωμα. Το αχλάδι χαρίζει γλυκύτητα και βάθος, ενώ το bitter orange leaf έρχεται να δώσει έναν βοτανικό χαρακτήρα που ταιριάζει απόλυτα. Μια Paloma που μοιάζει να έχει περάσει από creative fermentation και που κλείνει στο ποτήρι της όλη τη φιλοσοφία του Line: unexpected, ιδιαίτερη, αξέχαστη.
LINE ATHENS
- Αγαθοδαίμονος 37, Kάτω Πετράλωνα
- 2117507185
Αίγλη Ζαππείου
Η Αίγλη Ζαππείου αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς για τους Αθηναίους και αναγεννήθηκε πρόσφατα. Εκεί, μέσα στην καταπράσινη αγκαλιά του Εθνικού Κήπου, βρίσκεις ένα σκηνικό που σε ταξιδεύει – και μια cocktail list από τον Δημήτρη Ρούσσο που ξέρει να εντυπωσιάζει. Η Beet It Paloma είναι ακριβώς όπως ακούγεται: μια δημιουργία με Casamigos Blanco Tequila, παντζάρι, σπόρους μάραθου, καρυκεύματα και grapefruit soda.
Ο συνδυασμός αυτών των στοιχείων δίνει ένα αποτέλεσμα γήινο αλλά και αναζωογονητικό. Η τεκίλα χτίζει τον βασικό χαρακτήρα, το παντζάρι προσθέτει γλυκύτητα, ο μάραθος φέρνει απρόσμενη αρωματικότητα και τα καρυκεύματα ολοκληρώνουν το ποτήρι με διακριτική πολυπλοκότητα. Δεν είναι μια κλασική Paloma – είναι μια refined εκδοχή της, ιδανική για όσους αγαπούν τις παραλλαγές.
ΑΙΓΛΗ ΖΑΠΠΕΙΟΥ
- Ζάππειο, Αθήνα
- 2144099800
Subject of Athens
Το Subject of Athens δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις. Είναι ένα από τα πιο δημιουργικά μπαρ της πόλης – ένα εργαστήριο δημιουργίας που πειραματίζεται με υλικά, τεχνικές και νέες γεύσεις, χωρίς ποτέ να ξεχνά τη βάση: το ποτό πρέπει να είναι νόστιμο. Από τον κατάλογο δεν θα μπορούσε μια Paloma.
Η δική τους εκδοχή, η 321 Paloma, είναι μια από τις πιο ιδιαίτερες που θα δοκιμάσεις φέτος. Don Julio Tequila, lacto fermented grapefruit, παντζάρι, μαύρο λάιμ και μπαχαρικά δημιουργούν ένα ποτό γεμάτο βάθος, ένταση και απρόσμενη πολυπλοκότητα. Μια εκδοχή που δεν φοβάται να λερωθεί, να μεταμορφωθεί, να φυσικά να θυμίσει κάτι παραπάνω από καλοκαίρι.
SUBJECT OF ATHENS
- Γεωργίου Σταύρου 2-4, Αθήνα
- 6941611619
Odori Vermuteria
Στην καρδιά του κέντρου, στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων, το Odori παραμένει ένα από τα πιο σταθερά all-time αγαπημένα spots της πόλης. Ακόμα και τώρα, μετά τη μικρή ανακαίνιση κυριαρχούν τα vermouth, τα δημιουργικά aperitivo, τα καλοφτιαγμένα cocktails σε μια μπάρα που είναι από τις αγαπημένες μας στην πόλη.
Ανάμεσα στον άκρως ενδιαφέρων κατάλογο που βασίζεται στον πίνακα του Ιερώνυμου Μπος, βρίσκεται η Medusa Paloma, μια εκρηκτική εκδοχή του all-day δροσιστικού ποτού. Ένα από τα πιο sexy cocktails που θα δοκιμάσεις φέτος. Με βάση την Don Julio Blanco Tequila, η οποία συνδυάζεται με καρπούζι, jalapeño, μπαχαρικά και φυσικά Three Cents Grapefruit Soda. Είναι έντονο, καλοκαιρινό και ταυτόχρονα άκρως ισορροπημένο – σαν Medusa που ξέρει πότε να σε κοιτάξει στα μάτια και πότε να σε αφήσει να διψάς για λίγο ακόμη. Αν ψάχνεις μια Paloma με attitude, αυτή είναι η στιγμή σου.
ODORI VERMUTERIA
- Σκουλενίου 2, Αθήνα
- 2103314674
Coterie & Bro
Το Coterie στο Παγκράτι από όταν άνοιξε έχει δώσει μια άλλη πνοή στο Παγκράτι. Με χαλαρή αύρα, καλαίσθητο design και μια ταυτότητα που ισορροπεί ανάμεσα στο ευρωπαϊκό καφέ και το σύγχρονο all-day bar, αποτελεί σταθερό σημείο συνάντησης.
Από το πρωί με καλό καφέ μέχρι αργά το βράδυ με εκλεκτά κρασιά και προσεγμένα cocktails, εδώ κάθε στιγμή έχει τη γεύση που της αξίζει. H Paloma του δημιουργείται με Tequila Blanco, ροζέ κρασί, μελάσα ροδιού και elderflower. Ένα cocktail με φρουτώδη κομψότητα και λεπτές floral νότες.
COTERIE & BRO
- Βρυαξίδος 9, Παγκράτι
- 2107011640
Ακολουθήστε το OneMan στο Google News και μάθετε τις σημαντικότερες ειδήσεις.