STUDIO KOMINIS
ΠΟΛΗ

Οι εκδηλώσεις που έρχονται τον Μάιο στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης

Ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα που συνδυάζει γαστρονομικά φεστιβάλ, δημιουργικές αγορές και δράσεις, θεματικές εκδηλώσεις και συμμετοχικές εμπειρίες, από θεατρικές διαδρομές στη γειτονιά μέχρι εργαστήρια, δράσεις ευεξίας και κοινωνικής ευαισθητοποίησης.

Όπως κάθε μήνα, έτσι και τον Μάιο, η Δημοτική Αγορά Κυψέλης αναδεικνύεται σε έναν ζωντανό κόμβο δημιουργίας, συνάντησης και πολιτισμού για όλες τις ηλικίες.

Ο Μάιος φέρνει ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα που συνδυάζει γαστρονομικά φεστιβάλ, όπως το Athens Asian Food Festival και το Φεστιβάλ Γεωργιανής Κουζίνας, δημιουργικές αγορές και δράσεις όπως το Maker’s Market και το Blooming Kypseli, θεματικές εκδηλώσεις και συμμετοχικές εμπειρίες, από θεατρικές διαδρομές στη γειτονιά μέχρι εργαστήρια, δράσεις ευεξίας και κοινωνικής ευαισθητοποίησης.

Θεατρική Διαδρομή «Επόμενη Στάση: Κυψέλη»

Μία ιδιαίτερη θεατρική βόλτα στους δρόμους της Κυψέλης, όπου κάθε γωνιά κρύβει και μια ιστορία. Οι δύο «θεατρικοί ξεναγοί» – η Μάγδα Γκουβέρου και ο Χρήστος Χριστόπουλος–
μετατρέπουν τον δρόμο σε θεατρική σκηνή και μάς συστήνουν την Κυψέλη, όπως δεν την έχουμε ξαναδεί ποτέ ξανά. Περνάνε από την αφήγηση στους ρόλους και από τη δράση στη διάδραση, παρασέρνοντάς μας σε μία βιωματική εμπειρία που δύσκολα μπορεί να καταταχτεί σε κάποιο είδος. Ξενάγηση; Παράσταση; Performance; Παιχνίδι; Ιστορικός περίπατος; Τίποτα από όλα αυτά, αλλά και όλα αυτά μαζί.

Κυριακές 3/5 έως 31/5 | 19:00 & Κυριακές 7/6 έως 28/6 | 20:00 / Εισιτήρια μέσω more.com 

Athens Asian Food Festival

Το Athens Asian Food Festival επιστρέφει δυναμικά στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης μετατρέποντας για ακόμη μία χρονιά με γεύσεις, μουσική και ασιατική κουλτούρα. Η Αγορά μεταμορφώνεται σε ένα πολύχρωμο asian street market, όπου επισκέπτες κάθε ηλικίας μπορούν να περιηγηθούν, να δοκιμάσουν και να ανακαλύψουν γεύσεις από διαφορετικές
ασιατικές κουζίνες.

Σάββατο 2/5 & Κυριακή 3/5 | 12:30-23:00 / Αίθριο & Creative Lab /Είσοδος ελεύθερη
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων.

Γιορτή Λουζοφωνίας

Μια γιορτή της μουσικής, του χορού, της γαστρονομίας και των παραδόσεων των πορτογαλόφωνων χωρών. Από την Πορτογαλία μέχρι τη Βραζιλία, περνώντας από την Αγκόλα,
το Πράσινο Ακρωτήριο και τη Μοζαμβίκη, το αθηναϊκό κοινό προσκαλείται σε ένα πολιτιστικό ταξίδι παγκόσμιας εμβέλειας. Θα έρθετε σε επαφή με την παραδοσιακή μουσική, όπως φάδο και μπόσα νόβα, τη βραζιλιάνικη πολεμική τέχνη capoeira, την σάμπα στις πιο παραδοσιακές της μορφές, την αγκολέζικη kizomba και την πλούσια γαστρονομία του Λουζοφωνικού κόσμου. Μια ζωντανή και πολυφωνική γιορτή: ένας φόρος τιμής στους πολιτισμούς, τους ρυθμούς και τις φωνές που συνθέτουν το ευρύ σύμπαν της πορτογαλικής γλώσσας σε όλο τον κόσμο.

Τετάρτη 6/5 | 19:00-23:00 / Αίθριο / Είσοδος ελεύθερη
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων.

GEORGE SPANOS PHOTOGRAPHY

Fired Up Athens Ceramics Fair

Το ανοιξιάτικο Fired Up Athens Ceramics Fair έρχεται ξανά στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης. Περισσότεροι από 50 κεραμίστες απ’ όλη την Ελλάδα θα διαθέτουν επιλεγμένα κομμάτια από όλα όσα δημιουργούν, ανανεώνοντας το ραντεβού τους με το κοινό για 7η συνεχόμενη φορά.

Σάββατο 9/5 & Κυριακή 10/5 | 11:00-21:00 / Αίθριο / Είσοδος ελεύθερη

Ανακυκλώνοντας με ιστορίες

Η Γεωργία Χαϊκάλη, η Μαρίνα Δακανάλη και η Ιωάννα Ρήγα ταξιδεύουν με τον λόγο και τη μουσική στις εποχές, στις ηπείρους, στις καρδιές. Είναι σκοτάδι; Είναι μακριά; Είναι ασφυκτικά; Η άνοιξη θα μας πει τα μυστικά μέσα από τα μελωδικά μας παραμύθια. Ένα ταξίδι στις γειτονιές του κόσμου, με όχημα τη μουσική, τα παραμύθια και τον βαθύ σεβασμό για τη φύση που μας περιβάλλει.

Δευτέρα 11/5 | 18:00-19:00 / Αίθριο / Είσοδος ελεύθερη

Bingo Night

Το OSEK TUTU διοργανώνει μια εκδήλωση από τη γειτονιά, για τη γειτονιά. Ένα παιχνίδι απλό, πολύ απολαυστικό, όπου ακούμε αριθμούς, τους τσεκάρουμε και ξαφνικά φωνάζουμε BINGO. Φέρτε τον γείτονα, τη γειτόνισσα, χαμηλές προσδοκίες, κάτι να πιείτε/φάτε, κέφι και μπρίο.

Τετάρτη 13/5 | 19:00-21:00 / Αίθριο / Δωρεάν συμμετοχή με προκράτηση θέσης εδώ

Maker’s Market

Ένα τετραήμερο αφιερωμένο σε νέους καλλιτέχνες και μικρά brands που επενδύουν στην ποιότητα, την αισθητική και το αυθεντικό design. Σε ένα επιμελημένο market με χαρακτήρα,
ανερχόμενοι makers και ανεξάρτητοι artists, παρουσιάζουν τις συλλογές και τις δημιουργίες τους.

Πέμπτη 14/5 έως Κυριακή 17/5 | 10:00-21:00 / Αίθριο / Είσοδος ελεύθερη

VANGELIS PATSIALOS

Blooming Kypseli

Local brands, street food, δροσερά ποτά και interactive workshops συναντιούνται σε ένα ανοιξιάτικο event γεμάτο χρώμα και ενέργεια. Θα γνωρίσετε δημιουργούς της πόλης, θα χαλαρώσετε με μουσικές επιλογές και θα ζήσετε την πιο ζωντανή πλευρά της γειτονιάς.

Σάββατο 23/5 & Κυριακή 24/5 | 12:00-21:00 / Αίθριο / Είσοδος ελεύθερη

4o Φεστιβάλ Γεωργιανής Κουλτούρας

Η γεωργιανή κοινότητα της Αθήνας, σε συνεργασία με το «Γεωργιανό Σπίτι», μας προσκαλεί στο 4ο Φεστιβάλ Γεωργιανής Κουλτούρας – ένα διήμερο αφιερωμένο στη δημιουργικότητα, τη γαστρονομία και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Γεωργίας.

Σάββατο 30/5 & Κυριακή 31/5 | 11:00-20:00 / Αίθριο / Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης για τον Μάιο θα βρεις εδώ