ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ρούχα Antony Morato: To vintage δεν ήταν ποτέ πιο σύγχρονο

Οι προτάσεις του Oneman για δώρα στις πιο γιορτινές μέρες του χρόνου.

Νοσταλγούμε τα 70s, τα 80s, τα 90s και γενικά νοσταλγούμε. Η νοσταλγία δεν περιορίζεται μόνο στις ταινίες, στη σειρές και τη μουσική, αλλά και στη μόδα. Αυτό που βέβαια έχει σημασία είναι να μην χάνεσαι σε ένα παρελθόν, που δεν μπορεί να επιστρέψει, αλλά να κρατάς από αυτό τα καλύτερα και να το προσαρμόζεις στο παρόν.

Αυτό έκανε και η Antony Morato με τη συλλογή της για το Φθινόπωρο-Χειμώνας 2018/2019. Αντώντας έμπνευση από διάφορα σχέδια που έρχονται από το παρελθόν, τα παρουσιάζει με μια φρέσκια ματιά, κάνοντας ένα λαμπερό ταξίδι από τα 70s έως τα 90s.

Η vintage αισθητική διαπερνά όλη τη συλλογή. Grunge και hippie items επανασχεδιάζονται με punk και rock λεπτομέρειες, ενώ ρετρό στοιχεία αναμειγνύονται με military και college αναφορές. Το καθημερινό συνυπάρχει με το formal και μοιράζονται τα ίδια χρώματα, υλικά και prints.

 

Καρό πουκάμισα, oversize παλτό, φλις με χρωματιστά patches, military παρκά και T-shirts βγαλμένα από τα 70s. Η Antony Morato παίζει με τις αντιθέσεις και μπερδεύει τα στυλ με την κομψότητα να αποτελεί κεντρικό άξονα της φιλοσοφίας της. Αποκλείεται λοιπόν να μην βρεις ανάμεσα τους το κατάλληλο δώρο για τα αγαπημένα σου πρόσωπα (ή για τον εαυτό σου).

Δες μερικές από τις επιλογές σου εδώ.