ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ένας φορτιστής που δεν μπλέκεται στα πόδια κανενός

Οι προτάσεις του Oneman για δώρα στις πιο γιορτινές μέρες του χρόνου.

Αν η ελληνική παράδοση δεν ήταν ήδη τόσο γεμάτη από αποφθέγματα της λαϊκής σοφίας για πάσα χρήση και χρειαζόταν να επινοήσουμε μερικά σήμερα, το πρώτο που θα κάναμε ήταν να αντικαταστήσουμε τη ρήση με τα γένια με τα χτένια με κάτι πιο updated: Όποιος έχει το κινητάκι, έχει και το φορτιστάκο’. Ή κάτι τέτοιο.

Φορτιστής, λοιπόν. Το πιο απαραίτητο αξεσουάρ των καιρών μας. Λιγότερο μπελαλίδικος και πιο οικονομικός από το να αλλάζεις μπαταρίες μιας χρήσεως, αλλά πάντα εκνευριστικός, με το καλώδιο, την πρίζα και το usb του. Τον έχουμε αποδεχτεί όλοι ως αναγκαίο κακό.

Ψέματα, όχι όλοι. Κάποιοι καλοί άνθρωποι εκεί έξω έχουν ήδη αρχίσει να κατασκευάζουν ασύρματους φορτιστές. Ένας απ’ αυτούς, μάλιστα, είναι και αρκετά στυλάτος και έρχεται και σε καλούτσικη τιμή. Τον λένε Drop Wireless Charger και τον κατασκευάζει η Native Union. Με 60 ευρώ θα μπει στο σπίτι ή στο γραφείο σου, θα πιάσει ελάχιστο χώρο, τον οποίο θα τον ομορφύνει κιόλας, γιατί έχει μια χαρά design και θα σε βοηθήσει να απαλλάξεις καθημερινότητά σου από ένα τουλάχιστον καλώδιο.

Πολύ απλά, όταν έρθει η ώρα της φόρτισης, θα ακουμπήσεις το κινητό σου πάνω του και τα υπόλοιπα θα τα αναλάβει αυτός. Είναι συμβατός με όλα τα δημοφιλή smartphones της αγοράς (και με τα iPhone), δεν θα υπερθερμανθεί ποτέ, δεν θα αφήσει το κινητό σου να γλυστρίσει και να πέσει στο πάτωμα ακόμα κι αν κάνεις κάποια απότομη κίνηση, γενικά, είναι αυτό που πάντα ήθελες χωρίς να το ξέρεις. Αν δεν κάνω λάθος, αυτή η περιγραφή ενός πετυχημένου δώρου.