ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Goooooood Mythical Morning

Δύο youtubers, o Rhett και ο Link σου φτιάχνουν την διάθεση και το πρωινό σου (ή οποιαδήποτε ώρα και να τους δείτε)!!

Το Oneman δίνει για μια μέρα το τιμόνι στο AD&PR Lab του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Το κείμενο που θα διαβάσεις παρακάτω αποτελεί μέρος μίας ενέργειας κατά την οποία πάνω από 40 φοιτητές του AD&PR Lab πρότειναν, έγραψαν και δημοσιεύουν το δικό τους κείμενο στο Oneman. Μπορείς να διαβάσεις όλα τα κείμενα των φοιτητών στο microsite που δημιουργήσαμε για την ενέργεια.

Ο Rhett McLaughlin και Link Neal περιγράφουν τους εαυτούς τους ως «Internetainers» (Απο το Internet και το entertainers), δηλαδή παράγουν  ένα μείγμα από σκίτσα, μουσικά βίντεο και κωμικές διαφημίσεις, καθώς και ένα καθημερινό talk show που ονομάζεται Good Mythical Morning. Το GMM έχει «ζωή», εδω και 7 χρόνια and counting!!

Το Good Mythical Morning (GMM) είναι ενα πρωινό show το οποίο έχει δημιουργηθεί απο δύο κολλητούς, τον Rhett McLaughlin και τον Link Neal (Είναι φίλοι απο το δημοτικό). Πολύ πιθανόν να τους γνωρίζετε απο το 1ο τους κανάλι που διατηρούν στο YouTube.

 

(Fyi για το συγκεκριμένο βίντεο έμαθαν τους στίχους ΑΝΑΠΟΔΑ για να βγεί το συγκεκριμένο αποτέλεσμα)

Μιας και έχουν και οι 2 χιούμορ θα σε κάνουν να γελάσεις. O Rhett (ο τυπάς με τα μούσια) έχει την προφορά της North Carolina (κυρίως τονίζουν την τελευταία συλλάβη σε κάθε τους πρόταση) και τις περισσοτέρες φορές θα σε κάνει να γελάσεις με τα αστεία του (αναλόγως με το τι είδους χιούμορ σου αρέσει να γελάς ενω ο Link θα υποστηρίξει το αστείο του φίλου του και θα συνεχίσει να χτίζει πάνω του μέχρι να βαρεθούν.

 

Τα video που ανεβάζουν στο κανάλι τους συνήθως είναι μικρά (9-10 λεπτά μ.ο.), και ασχολούνται είτε με κάποιο ενδιαφέρον θέμα είτε με κάποια “πρόκληση”. Κανονικά θα έπρεπε τώρα να περιγράψω πόσο διασκεδαστικά είναι τα βιντεακία που κάνουνε, ωστόσο, είναι καλυτέρα να δείτε το πάρακατω κλιπάκι!( Τα βιντεάκια που κάνουν είναι πάντοτε διασκεδαστικά,ενω πάρα πολλές φορές εστίαζουν και κάνουν κατι) 

 

Το κύριο κανάλι τους (323 video) έχει σχεδόν 3 εκατομύρια συνδρομητές και 389 εκατομύρια views, ενώ το κανάλι του Good Mythical Morning (850 video)  έχει περισσότερους απο 5 εκατομύρια συνδρομητές και 830 εκατομύρια views. Το δίδυμο έχει τώρα μια ομάδα παραγωγής 7-8 άτομων και το δικό τους χώρο – στούντιο στο Λος Άντζελες.

Γιατί όμως λάτρεψα το concept του GMM;;

Κατ’ αρχάς, το περιεχόμενο που παράγουν είναι για όλους. Μιας  Επίσης, επειδή είναι και οι 2 οικογενειάρχες, πολλές φορές επηρεάζονται απο την καθημερινότητα τους και μπορεί να ξεκινήσουν να μιλάνε για κάποια οικογενειακά γεγονότα  που αξίζει να αναφερθούν.

Το κάθε βίντεο που κάνουν είναι μοναδικό και συγχρόνως διασκεδαστικό!!

Όσον αφορά την διάρκεια των βίντεο τους, κάποιος μπορεί να πεί ότι 10 λεπτά είναι πολλά. Ωστόσο, η πλειοψηφία του κοινού τους θεωρεί οτι τα 10 λεπτά ειναι υπεραρκετά για κάποιον να κάνει ένα διάλειμμα απο την καθημερινότητα του.

 

Αξίζει να αναφέρουμε πως στο τέλος του κάθε βίντεο τους, γυρίζουν τον τροχό της μυθικότητας (Wheel of Μythicality). Είναι κάτι σαν τον τροχό της τύχης με την διαφορά ότι όποια και να είναι η επιλογή του τροχού, πρέπει να αποδεχτούν την πρόκληση και να την εκτελέσουν αμέσως.

Μάλιστα, το τελευταίο εξάμηνο έχουν αποφασίσει και κάνουν animated series βάσει των επιλογών του τροχού.

Here is a sneak peek

 

Επιπρόσθετα, πολλοί fans τους ήθελαν να βλέπουν και να μαθαίνουν διάφορα «παραλειπόμενα» απο το show. Έτσι, αποφάσισαν να δημιουργήσουν και ενα 3ο κανάλι και να το ονομάσουν Good Mythical More.

Ενώ στα βίντεο που κάνουν για το GMM είναι πιο «ενεργοί», στα βίντεο για το GM More δεν βγάζουν την ίδια ενέργεια και απλά ασχολούνται με πιο ήρεμα θέματα (είτε με Fan Mail, είτε απλά σχολιάζουν το τι έγινε στο επεισόδιο που μόλις γύρισαν), όπως για παράδειγμα εδώ που τρώνε κυπριακά εδέσματα.

 

(Μην τους ακούτε,ο σιουσιούκος και τα κυπριακά λουκούμια εν παίζονται ή αλλιώς όταν οι Αμερικάνοι ανακάλυψαν την Κύπρο!!)