ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Κάθε σχόλιο και ένα ξεχωριστό τρολάρισμα

Τα καλά, τα κακά και τα υβριστικά σχόλια που καταφθάνουν καθημερινά στο ONEMAN.

Από την στιγμή που logάρεις στο site για να αφήσεις το σχόλιό σου για ένα κείμενο που α) σου άρεσε, β) σε εξόργισε, γ) σου γέννησε απορίες, ακολουθείται μία συνηθισμένη διαδικασία. Το σύστημα μάς τα εμφανίζει. Εμείς αξιολογούμε το περιεχόμενό τους, χωρίς φυσικά να λογοκρίνουμε και αν το σχόλιο δεν περιέχει απειλές για την σωματική μας υγεία, ύβρεις για την μάνα μας ή προσβλητικά σχόλια για κάποιον από τους συντελεστές του site, δημοσιεύεται.

Αυτό που δεν ξέρεις ή δεν φαντάζεσαι είναι το πόσες εκατοντάδες comments αναγκαζόμαστε να σβήσουμε. Σχόλια εξοργισμένων αναγνωστών που δεν αντέχουν προφανέστατα να έχουμε διαφορετική άποψη από εκείνους. Παρακάτω θα διαβάσεις μερικά από αυτά.

Όπως θα διαβάσεις και τις αγαπημένες μας κατηγορίες σχολίων. Για να ξέρεις τι συζητάμε μεταξύ μας κάθε φορά που δημοσιεύεται ένα σχόλιο. Και να ξέρεις ότι πολλά από αυτά τα σχόλια είναι πλέον αναμενόμενα.

Τα comments των θαμώνων

Υπάρχουν ορισμένοι που σχολιάζουν συχνά στα κείμενά μας και τους ευχαριστούμε ειλικρινά που έχουν την όρεξη να συζητήσουν μαζί μας τα άρθρα μας, τους προβληματισμούς και τις ιδέες μας. Αυτοί είναι και οι πιο τίμιοι σχολιαστές. Γιατί σε ένα άρθρο μπορεί να μας συγχαρούν αλλά σε ένα άλλο να μας τα ψάλλουν. Σέβας πρέπει να δοθεί στους Stone Cold, Pantelis Katsiakos, Stefanos Avra, Mixalis Kratimenos, Antony Veloudakis, George Anemidis, Christos Stefanou, Breaking Bad Greece, Aste(r)ios, George Bakinio, ΣταχτηΚαιΜπουρμπερη, Basilhs Niarhos, SouleiManos, ΜήδειαΣαγανάκη και άλλους πολλούς που σχεδόν καθημερινά ασχολούνται με την πάρτη μας και σχολιάζουν κάτω από τα κείμενά μας.

Τα comments “τα παίρνετε”

Από τα αγαπημένα μας. Δεν υπάρχει ούτε ένα κείμενο που να γράφουμε για ένα μαγαζί, μία μάρκα φαγητού, το αγαπημένο μας ποτό και να μην πεταχτεί ένας έξυπνος να εξηγήσει στους υπολοίπους ότι αυτό το κείμενο έχει γραφτεί γιατί πληρωνόμαστε αδρά. Μάθε φίλε αναγνώστη ότι τα κείμενα για τα οποία «τα παίρνουμε» είναι προφανή και μπαίνουν στην κατάλληλη διαφημιστική κατηγορία. Δεν μπλέκονται με την αρθρογραφία μας. Όπως σε μια παρέα θα «διαφήμιζες» ένα ωραίο εστιατόριο στο οποίο έφαγες προχτές, έτσι κι εμείς θέλουμε να μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας μαζί σου. Α ναι. Αν τα παίρναμε από όλους αυτούς που μας έχετε κατηγορήσει κατά καιρούς, θα σας γράφαμε τώρα από την Αρούμπα.

Τα “που είναι το τάδε” comments

Φτιάχνεις μία λίστα με τα 10 καλύτερα ας πούμε φαγητά της Ελλάδας. Υπάρχει περίπτωση να συμφωνήσουμε όλοι σε αυτή την λίστα; Προφανώς και όχι. Γι’ αυτό και ο συντάκτης εκφράζει την προσωπική του άποψη για το θέμα. Οπότε αυτή η – θα βγω από τα ρούχα μου – ερώτηση «ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗ ΠΑΣΤΙΤΣΑΔΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΛΙΣΤΑ????????» είναι πέρα για πέρα χαζή όσο και αναμενόμενη. Μεγαλύτερο rate εμφάνισης έχουν αυτά τα σχόλια σε μουσικές ή κινηματογραφικές λίστες. Εκεί μαζεύονται οι περισσότεροι «ειδικοί».

Τα comments του Εθνικού Διχασμού

Λες και πάμε να κηρύξουμε τον Εμφύλιο. Κλασικό παράδειγμα το αν το ξυλάκι στο οποίο παλουκώνονται ζουμερά κομμάτια χοιρινού κρέατος λέγεται καλαμάκι ή σουβλάκι. Ατέρμονη συζήτηση, προφανέστατα χωρίς λόγο και χωρίς να βρίσκει κάποιος το δίκιο του. 50 σχόλια που λένε πάνω-κάτω το ίδιο πράγμα. Το ίδιο για τα αθλητικά, τις θρησκείες, τους πατριωτισμούς κλπ. Οτιδήποτε εμπλέκει τοπικισμό ή φανατισμό, σηκώνει σάλο στα σχόλια.

Τα υβριστικά comments

Ε αυτά είναι τα αγαπημένα μας. Και η αλήθεια είναι ότι με ορισμένα από αυτά γελάμε πάρα πολύ και στεναχωριόμαστε που δεν τα περνάμε. Γι’ αυτό και σήμερα αποφασίσαμε, έτσι μέρα γιορτής που είναι, να σας δείξουμε μερικά από τα σχόλια τα οποία κόβουμε κατά καιρούς λόγω υβριστικού περιεχομένου.

Πω πω πω βρωμόστομοι..