THE WALKING DEAD

Οι 20 πιο φρικτοί θάνατοι του The Walking Dead

Γιατί πάντοτε υπάρχει εκεί έξω κάποιος χειρότερος τρόπος να πεθάνεις. Είναι όλα θέμα φαντασίας.

Είναι πρακτικά αδύνατον να έχεις δει πάνω από δυο επεισόδια του Walking Dead, όλα αυτά τα χρόνια, και να μην έχεις μπει στο τριπάκι να προσπαθείς να φανταστείς πότε και πως θα πεθάνει ο χαρακτήρας που στέκεται αμέριμνος απέναντί σου.

Συνήθως η πραγματικότητα σε διαψεύδει, αφού τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα. Σε τέτοιο σημείο που νιώθεις την ανάγκη να πατήσεις pause για να πάρεις μια βαθιά ανάσα και μετά να κάτσεις να δεις στο repeat τι ήταν ακριβώς αυτό που συνέβη.

Και δεν μιλάμε για 1-2 θανάτους, αλλά για εκατοντάδες. Οπότε, όπως καταλαβαίνεις, για να φτιαχτεί αυτή η λίστα, έπρεπε να τους δω ξανά όλους από την αρχή. Ευτυχώς που, πέρα από γερό στομάχι, διαθέτω στο οπλοστάσιό μου και Nova on Demand οπότε, κάθε φορά που κάποιος με διέκοπτε, είχα τη δυνατότητα να συνεχίσω να βλέπω το ‘αιματοκύλισμα’ από εκείνο ακριβώς το σημείο που το είχα αφήσει.

Αν και, μεταξύ μας, με εκνευρίζει λίγο που η 8χρονη κόρη μου θεωρεί δεδομένη και αυτονόητη τη δυνατότητα να βλέπει τις αγαπημένες της παιδικές σειρές -μέσω Nova On Demand– όποτε ακριβώς εκείνη θέλει.

Εμείς τι ήμασταν δηλαδή, κορόιδα; Που μεγαλώσαμε ξέροντας, ότι αν δεν δούμε το επεισόδιο την ώρα προβολής του το χάναμε για πάντα; (Μεταξύ μας, η απάντηση σαφώς και είναι ναι, αλλά ας μην το κάνουμε θέμα).

Αυτό που αξίζει να κάνουμε θέμα είναι τους παρακάτω σοκαριστικούς θανάτους. Ξεκινώντας από:

Το λαχταριστό πόδι του Bob

Μπορεί τελικά ο Bob να πέθανε χαμογελώντας στο κρεβάτι του, αλλά δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το γεγονός ότι δεν πέθανε ‘ολόκληρος’, αφού το πόδι του είχαν προλάβει να το μαγειρέψουν και να το φάνε οι καννίβαλοι στο Terminus. Αν και τελικά η εκδίκηση ήταν δικιά του, αφού το γεύμα τους, αν και λαχταριστό, ήταν φουλ μολυσμένο.

O Dr Carson γίνεται διπλοφουρνιστός

Αυτό που περιμέναμε από τον γιατρό του Sanctuary ήταν να τον δούμε να δέχεται το πυρωμένο σίδερο στην μούρη του για το γεγονός ότι βοήθησε την Sherry να δραπετεύσει (δεν το έκανε όντως, τον παγίδευσε ο Dwight). Αυτό που τελικά συνέβη ήταν ότι τον πέταξαν ολόκληρο στο φούρνο για να ξεροψηθεί. Αν κάνεις λίγο ησυχία, μπορεί ακόμη να ακούσεις τις κραυγές του.

 

Ο θάνατος της τίγρης

Το αγαπημένο pet του βασιλιά Ezekiel μας άφησε χρόνους την 8η σεζόν όταν, αφού τον έσωσε από ένα μάτσο Walkers, κατέληξε μεζές τους. Ένα άδοξο τέλος για ένα πραγματικά μεγαλοπρεπές πλάσμα. 

Η Sophia βγαίνει από τον αχυρώνα

Δεν ήταν τόσο ο ίδιος ο θάνατος της κόρης της Carol που είναι σοκαριστικός (την δάγκωσε ένας Walker καθώς κοιμόταν), αλλά το πως μάθαμε για αυτόν. Όταν δηλαδή βγήκε ως Walker μέσα από τον αχυρώνα του Hershel, παρόλο που όλοι έψαχναν να την βρουν από την αρχή της σεζόν. Εκεί που οι πάντες, χαρακτήρες και κοινό, πρόλαβαν να αφήσουν ένα μικρό επιφώνημα έκπληξης, πριν την πυροβολήσει ο Rick.

Η Sasha και το φέρετρο

Ο τρόπος που πέθανε ήταν ηρωικός και απλός. Πήρε το χάπι αυτοκτονίας του Eugene κατά τη διάρκεια της μεταφοράς της από το Sanctuary στην Alexandria, ακούγοντας ταυτόχρονα χαλαρωτική μουσική στο mp3 player της. Η αποκάλυψη αυτού του θανάτου, ωστόσο, ήταν εντυπωσιακή. Τόσο για εμάς όσο, κυρίως, για τον Negan, που όταν άνοιξε το φέρετρο βρήκε να τον περιμένει κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που περίμενε.

 

Η κόρη του Governor συναντά την κατάνα της Michonne

Από τεχνικής άποψης η Penny Blake, η κόρη του μισητού Governor, ήταν ήδη πεθαμένη. Αλλά η ταχύτητα (και η βιαιότητα) με την οποία η Michonne της κάρφωσε την κατάνα στο πίσω μέρους του κεφαλιού της, αγνοώντας την ‘Μην πειράξεις το κορίτσι μου’ έκκληση του πατέρα της, ήταν κάτι που μας έμεινε δικαίως χαραγμένο στην μνήμη.

 

Η σφαίρα που βρήκε ξαφνικά την Beth

Μέχρι τη στιγμή που η σφαίρα βγήκε από το πίσω μέρος του κεφαλιού της, δεν μας είχε περάσει από το μυαλό ότι η Beth θα κατέληγε νεκρή. Μια τεράστια έκπληξη (τόσο για εκείνη όσο και για εμάς) πάνω τη στιγμή που πιστέψαμε ότι θα σωθεί επιτέλους από τους απαγωγείς της. Μια έκπληξη που αποτελεί τον βασικό λόγο που είναι εντός λίστας. Αυτός και το σπαραξικάρδιο στιγμιότυπο με τον Daryl να μεταφέρει το άψυχο πτώμα της.

 

Το τέρας που ήρθε από την λάσπη

Το πιο τρομακτικό πράγμα στο TWD είναι πόσο αναπάντεχα μπορεί να σε βρει το κακό. Όπως συνέβη στην περίπτωση της Meghan, της κόρης της Lilly Chambler, όταν ένας Walker βγήκε ξαφνικά από τον λάκκο με την λάσπη στον οποίο έπαιζε και την δάγκωσε στον ώμο. Ένας θάνατος άνευ σημασίας, στην ροή των πραγμάτων. Αλλά εμάς, πάντως, το μάτι μας το έπιασε.

 

O Spencer ξεκοιλιάζεται από τον Negan

Ότι του άξιζε να πεθάνει, του άξιζε. Ότι το περιμέναμε ότι θα πέθανε με τον ίδιο τρόπο όπως και ο χαρακτήρας του στο graphic novel, το περιμέναμε. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η συγκεκριμένη σκηνή, με τον Negan να ξεκοιλιάζει κυριολεκτικά τον γιο της αρχηγού της Alexandria, δεν είναι παραπάνω gore από ότι αντέχει μεγάλο μέρος του κοινού.

Ο Noah στην κυλιόμενη πόρτα

Για όλα φταίει η δειλία του Nicholas. Εκείνος ήταν αυτός που πραγματικά σκότωσε ένα χαρακτήρα που είχε κερδίσει την εκτίμησή μας από την πρώτη στιγμή που τον είδαμε. Τουλάχιστον ο τρόπος που πέθανε ήταν άκρως εντυπωσιακός και ευρηματικός. Κολλημένος δηλαδή μέσα σε μια κυλιόμενη πόρτα μαζί με ένα τσούρμο Walkers.

Ο αποκεφαλισμός του Hershel

Ο μπαμπάς της Μaggie, που είδαμε (SPOILER) πρόσφατα και ως flashback του Rick, υπήρξε δικαίως ένας από τους πιο αγαπητούς χαρακτήρες της σειράς. Εξού και δεν του άξιζε απαραίτητα το συγκεκριμένο τέλος. Το να είναι δηλαδή γονατισμένος μπροστά στον Governor ο οποίος, στο φινάλε του 1ου μισού της 4ης σεζόν, τον αποκεφάλισε χωρίς δεύτερη σκέψη. Όλα τα λεφτά εδώ ήταν ο ήχος που έκανε το σπαθί καθώς του έκοβε τον γαλήνιο λαιμό του.

Η Denise μας ‘κλείνει’ το μάτι

Κανείς δεν περίμενε ότι η Denise θα πέθανε με αυτό τον τρόπο (βλέπε ένα βέλος της διαπερνά το μάτι), εν μέσω του βαθυστόχαστου λόγου που έβγαζε και λίγο μετά από την στιγμή που πήρε την πορτοκαλάδα ως δώρο στο κορίτσι της, την Tara. Αλλά συνέβη. Και ήταν αναπάντεχο, βίαιο και ανεξίτηλο.

 

Η Mika που δεν επέστρεψε ποτέ

Δεν είναι τυχαίο που οι περισσότεροι θάνατοι σε αυτή την λίστα έχουν ως θύτες ή θύματα παιδιά. Οπότε λογικό είναι να είναι εντός και το συγκεκριμένο περιστατικό με την μικρή και αθώα Mika να μαχαιρώνεται στα ξαφνικά από την αδελφή της την Lizzie η οποία, μέσα στο διαταραγμένο μυαλό της, πίστεψε -όπως είπε στην Carol και στον Tyreesse- ότι σε λίγο θα επέστρεφε κανονικά κοντά τους.

Όταν η Lucille πέρασε το κεφάλι του Glenn για μπάλα

Το ξέραμε ότι ο Glenn θα πεθάνει δια ροπάλου Negan. Το γεγονός, όμως, ότι οι παραγωγοί μας άφησαν να ξεροσταλιάζουμε για ένα εξάμηνο (από το τέλος της 6ης σεζόν δηλαδή, όταν την ίδια τύχη είχε και ο Abraham) μέχρι να το δούμε να συμβαίνει, είχε το αντίθετο αποτέλεσμα από το αναμενόμενο. Δεν μας σόκαρε, μας ξενέρωσε. Και μας εκνεύρισε εξίσου με τη φάση με τον σκουπιδοτενεκέ. Εξού και δεν είναι υψηλότερα εντός λίστας.

 

O Rick δαγκώνει τον Joe

Λίγο πριν ο Joe και η χαρντκορ μηχανόβια συμμορία του σκοτώσουν και βιάσουν τον Rick και την ομάδα του, εκείνος τον δαγκώνει στον λαιμό. Ναι, λες και είναι Walker και ο ίδιος. Μια κίνηση απόγνωσης που έδωσε την ευκαιρία στο Daryl να κάνει τα δικά του ώστε να ξεφύγουν. Αλλά τίποτα πια δεν ήταν ίδιο. Πως θα μπορούσε, άλλωστε;

Ο Sam παθαίνει κρίση πανικού

Ποτέ μην ξεστομίζεις την λέξη μαμά όταν είσαι καλυμμένος με Walker σωθικά και προσπαθείς να περάσεις απαρατήρητος ανάμεσά τους. Ένα μάθημα που ο Sam Anderson, γιος της λαχταριστής γειτόνισσας του Rick, έμαθε με τον πιο σκληρό τρόπο. Ένα ακόμη αθώο παιδί που βρήκε αξιοσημείωτο θάνατο. Κρίμα, πάντως, που δεν σώθηκε τελικά ούτε η μητέρα του.

O Carl γίνεται μητροκτόνος

Μπορεί ο χαρακτήρας της Lori να υπήρξε αντικειμενικά από τους πλέον αντιπαθείς σε όλη την ιστορία του TWD, αλλά κανείς δεν περίμενε ότι θα μας αφήσει χρόνους με τον τρόπο που αυτό συνέβη. Έχοντας δηλαδή μόλις γεννήσει την Judith με καισαρική (ο λόγος που έχασε τόσο πολύ αίμα) και με τον Carl να προθυμοποιείται να είναι εκείνος αυτός που θα σφραγίσει την μοίρα της ώστε να την προλάβει από το να γίνει άλλη μια Walker.

Η Summer έκανε την αρχή

Ποτέ δεν ξεχνάς την πρώτη φορά που σκοτώνεις ένα μικρό παιδί. Ακόμη και όταν αυτό είναι Walker. Ούτε ο Rick, που την πυροβόλησε στα πρώτα λεπτά του 1ου επεισοδίου. Ούτε εμείς που καταλάβαμε εξαρχής ότι το TWD είναι μια σειρά μόνο για εκείνους που διαθέτουν γερό στομάχι.

Η εκτέλεση της Lizzie

Το να βλέπεις ένα παιδί να πεθαίνει στην οθόνη δεν είναι ποτέ ‘εύκολη’ υπόθεση. Ακόμη και αν μιλάμε για ένα παιδί, εμφανώς διαταραγμένο, που θεωρεί τους Walkers pets και το οποίο μόλις έχει μαχαιρώσει την μικρή αδελφή του. Αλλά το θέαμα είναι ακόμη πιο σοκαριστικό όταν έχουμε να κάνουμε με μια κανονική εκτέλεση (βλέπε σφαίρα στο πίσω μέρος του κεφαλιού) δια χειρός της Carol που πήρε αναγκαστικά την κατάσταση στα χέρια της. Η φράση ‘Τώρα κοίτα απλά τα λουλούδια’ απέκτησε για πάντα ένα άλλο, δυσοίωνο μήνυμα.

 

Εννοείται πως η Νο1 θέση στην λίστα παραμένει κενή. Γιατί κανείς δεν ξέρει τι επιφυλάσσει το ζοφερό TWD μέλλον στους ελάχιστους O.G. πρωταγωνιστές που έχουν μείνει ακόμη ζωντανοί.