ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Τι να μην κάνει ένας άντρας στο Facebook

Κύριοι είναι γεγονός , είναι μέσα στο σπίτι μας ή ακόμα και πάνω μας , ένας υπολογιστής ή μια φορητή συσκευή και εμείς διαρκώς συνδεδεμένοι.

Το Oneman δίνει για μια μέρα το τιμόνι στο AD&PR Lab του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Το κείμενο που θα διαβάσεις παρακάτω αποτελεί μέρος μίας ενέργειας κατά την οποία πάνω από 40 φοιτητές του AD&PR Lab πρότειναν, έγραψαν και δημοσιεύουν το δικό τους κείμενο στο Oneman. Μπορείς να διαβάσεις όλα τα κείμενα των φοιτητών στο microsite που δημιουργήσαμε για την ενέργεια.

H νέα εποχή στον δυτικό κόσμο και όχι μόνο είναι εδώ, τη βιώνουμε . Πως είναι δυνατόν να χειριστούμε σωστά όμως  τα κοινωνικά δίκτυα και πόσο μάλλον το κυρίαρχο από αυτά;  Η συζήτηση επικεντρώνεται αναπόφευκτα στο Facebook  και σε αυτό το σημείο τίθεται το  μεγάλο ερώτημα , πως οφείλει να φέρεται και να φλερτάρει ένας άντρας στα κοινωνικά δίκτυα . Θα μιλήσουμε για το Facebook μόνο  γιατί καλό χρυσό και το Instagram  αλλά δέχεται πολλές επικρίσεις , δεν ξέρω γιατί …

Κάθεσαι  και σκρολάρεις  βαριεστημένα τα post  των αγαπημένων σου friends. Ξεκουράζεσαι αραχτός στο κρεβάτι σου , στο γραφείο σου ή στο αυτοκίνητο  και σκοτώνεις την  ώρα σου χαζεύοντας  μέχρι που ξαφνικά μια  αιθέρια παρουσία ή πιο σωστά φωτογραφία, εμφανίζεται στην οθόνη σου. Αυτόματα  η διάθεσή σου ανεβαίνει , και ποιος δεν απολαμβάνει το ωραίο άλλωστε ;  Τότε αρχίζουν οι κλασσικές σκέψεις  , να την κάνω  add , αν με δεχτεί καλώς και τότε θα συνεχίσω με like σε τουλάχιστον  τέσσερις πέντε φωτογραφίες προφίλ της . Αυτό δεν είναι κακό  και καλά κάνεις , όπως είπαμε πριν  η επικοινωνία μας και οι γνωριμίες πάσης φύσεως μπορούν να συμβούν πλέον διαδικτυακώς.  Αν θέλεις να γνωρίσεις μια ενδιαφέρουσα άγνωστη , βεβαίως να το πράξεις. Γιατί τι σου λείπει; Αρκεί να  έχεις καλή διάθεση , χιούμορ και να είσαι ευγενικός βεβαίως , να μην έχεις διάθεση να προσβάλλεις κανένα …ξέρεις τώρα! Ας δούμε σε αυτό το σημείο οδηγίες όμως προς  ναυτιλλόμενους… για  φλερτ στο Facebook !!! 

 

Τα σκουντήματα

Πρώτον και κύριον…. ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ POKE  σε μια άγνωστη!!! Πες μου ένα σοβαρό λόγο για να κάνεις poke , πραγματικά δεν κατανοώ καν τον λόγο ύπαρξής του στο  Facebook . Εφόσον μπορείς να στείλεις μήνυμα στον κάθε χριστιανό ή μουσουλμάνο ή οποιασδήποτε θρησκείας , για ποίο σοβαρό λόγο να του κάνεις  poke ; Καμία κοπέλα   δεν θα σου ανταποδώσει το poke! Δεν είναι τρόπος προσέγγισης αυτός,  αναλογίσου τον αντίστοιχο ελληνικό όρο του poke δηλαδή σκούντημα. Υπήρχε περίπτωση να προσέγγιζες μια γυναίκα που σου άρεσε και να την σκουντούσες ; Είναι από κάθε άποψη  μια πολύ κακή επιλογή για να φλερτάρεις  μια άγνωστη. Τώρα σε περίπτωση που είναι γνωστή και πειράζεστε με αυτόν τον τρόπο , ok είναι αποδεκτό ! ( αν και σίγουρα λίγο περίεργο μου φαίνεται , καθώς υπάρχουν άλλοι καλύτεροι τρόποι να επικοινωνήσετε)

Θέλω να μου κάνεις  like

Μετά το δριμύ κατηγορώ του  poke , ακολουθεί η συμβουλή του like. To like είναι επικίνδυνο πράγμα, μπορεί να το ξεκινήσεις και να μην σταματήσεις ποτέ!! Τι οφείλει να πράξει , ένας λογικός και έξυπνος άντρας , αν του αρέσει  κάποια ; Μπορεί να της κάνει like  βεβαίως και δεν υπάρχει κανένας λόγος να διστάσει , αλλά καλύτερα να κάνει ένα, όχι είκοσι . Τώρα άμα η δικιά σου είναι σεξοβόμβα και όλες οι φωτογραφίες της  σου ασκούν μια ακαταμάχητη έλξη να της πατήσεις  like, σε παρακαλώ συγκρατήσου!!  Δύο τρείς δηλώσεις της αρεσκείας σου φτάνουν! Μην κάνεις δεκαπέντε  like ,φαίνεσαι  απεγνωσμένος με αυτόν τρόπο  και σε καμία γυναίκα δεν αρέσει αυτό , σε διαβεβαιώνω. 

To μπλα-μπλα

Η επόμενη συμβουλή άρρεν αναγνώστη  για να προσεγγίσεις μια άγνωστη  αφορά το chat . Στη συνομιλία λοιπόν , όταν πάρεις τελικά το θάρρος και στείλεις , να μιλάς ώστε  να κερδίζεις την προσοχή τους (οι περισσότεροι λένε τα ίδια και τα ίδια). Προσπάθησε πριν ανοίξεις την κουβέντα να έχεις τσεκάρει το προφίλ της  για να εντοπίσεις τυχόν ενδιαφέροντα  και έτσι πιο εύκολα θα βρεις τον τρόπο να προκαλέσεις έλξη και μυστήριο μέσα από τα μηνύματα που θα στείλεις. Ταυτόχρονα, είναι πολύ σημαντικό να καταφέρεις να δημιουργήσεις το αίσθημα της ασφάλειας σε αυτές που μιλάς, είναι απαραίτητο για να σε εμπιστευτεί μια γυναίκα και να βγει μαζί σου, να σιγουρευτεί  δηλαδή ότι δεν είσαι κανένας «περίεργος». 

Η πιο σημαντική συμβουλή

Το πιο σημαντικό όμως που οφείλεις να δείξεις μέσα από το chat είναι  ότι είσαι ένας άντρας με αυτοπεποίθηση και χιούμορ.Δεν με νοιάζει πόσο χρονών είσαι, αν θεωρείσαι ωραίος ή όχι. Έχω πεισθεί πια ότι η ομορφιά δεν παίζει σχεδόν κανέναν ρόλο στο αν θα έχεις επιτυχία με τις γυναίκες. Το ξέρω, είναι δύσκολο να το πιστέψεις, αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Για αυτό λοιπόν μην αμφιβάλλεις πίστεψε στο δυνατό αρσενικό που κρύβεις μέσα σου, δείξε τον καλό σου εαυτό , σκέψου θετικά  και κανείς  και τίποτα δεν θα σου αντισταθεί. Και αν σου αντισταθεί και τι έγινε… θα ήταν δεσμευμένη να σκέφτεσαι!!!