AP Photo/John Locher
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

O ‘Platinum’ Mike Perry αγνοεί τον κανόνα ‘όχι μάνες’ 

Πρώτα βαράει και μετά μιλάει, παρ' όλα αυτά μας έχει χαρίσει μερικές αξέχαστες συνομιλίες.

Δικαιολογείστε αν το όνομα του ‘Platinum’ Mike Perry δεν σας λέει κάτι. Ο 28χρονος αθλητής του UFC , που αγωνίζεται στην κατηγορία welterweight, δεν είναι από τα πρώτα ονόματα στην ‘βιτρίνα’ του οργανισμού. Δεν είναι ούτε στα δεύτερα. Δεν είναι ούτε καν στα τρίτα. Μια ματιά στα rankings της κατηγορίας βρίσκει τον Perry έξω από το top-15 και την ώρα που γράφονται αυτές τις γραμμές, το επίσημο ranking του τον αφήνει στο αρκετά αδιάφορο #30.

Ως εκ τούτου, η αλήθεια είναι πως οι casuals του ΜΜΑ δύσκολα θα έχουν συγκρατήσει το όνομά του, έστω και αν το πρόσωπό του κάτι ενδεχομένως μπορεί να τους θυμίζει. Ο Perry άλλωστε έχει πρωταγωνιστήσει σε διάφορα ‘εξωγηπεδικά’ κλιπς του αθλήματος, κυρίως γιατί η συμπεριφορά του τον κατατάσσει στην γενική κατηγορία του έχει-άμεση-ανάγκη-ψυχιάτρου.

Ο Platinum βλέπετε πρώτα βαράει και μετά μιλάει. Δεν είναι ο τύπος με τον οποίο θα κάνεις μια ενδιαφέρουσα ή ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου συνομιλία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα άλλωστε η πρόσφατη συνέντευξή του στον Mike Bohn του MMA Junkie:

Bohn – Mike Bohn εδώ μαζί με τον ΑΜΙΜΗΤΟ Mike Perry, welterweight του UFC. Mike τι κάνεις αδερφέ;
Perry – ΑΜΙ-ΜΙ-ΜΗΤΟΣ. Τι σημαίνει αυτό; (γελάει)
Bohn – Ότι δεν μπορεί κάποιος να σε μιμηθεί. Ένας και μοναδικός.
Perry – Μου αρέσει μπρο, είναι καλή λέξη. Πώς την είπες;
Bohn – AMI-MH-TOΣ.
Perry – Αμίμητος. Οκ. Δεν νομίζω ότι έχω ξανακούσει αυτήν την λέξη.

Τώρα θα πει κάποιος, πως το να μην είσαι και ο πιο έξυπνος άνθρωπος του κόσμου δεν λέει απαραίτητα και πολλά, αλλά στην περίπτωση του Perry, οι περισσότεροι συμφωνούν πως έχει λιγότερο να κάνει με την μόρφωσή του και περισσότερο να κάνει με το γεγονός ότι έχει χαζέψει από το ξύλο που έχει φάει εντός οκταγώνου. Δεν είναι κάποιος ιδιαίτερα τεχνικός μαχητής ο Mike μας. Το μενού του έχει μόνο ξύλο μέχρι τελικής πτώσης, έστω και αν η τελική πτώση αφορά τον ίδιο. Δεν έχει υψηλό fight IQ ρε παιδί μου, πως το λένε. Ως εκ τούτου από την κορυφή της κεφαλής μέχρι τα νύχια των ποδιών του ο Perry είναι αυτό που βλέπεις: ένας old school bruiser, επιθετικός προς όλους και πάντα έτοιμος για trash talk ή για κανονικό ξυλίκι.

Πώς να σας πούμε; Ο τύπος τις παίζει και όταν βγαίνει για το ποτάκι του:

Αλλά ακόμα και δεν έχετε πειστεί ακόμα ότι ο Perry είναι μονίμως στην πρίζα, το επόμενο supercut με τις καλύτερες στιγμές του θα πείσει και τους πλέον δύσπιστους:

Και θέλετε να σας πω και κάτι; ΌΧΙ ΘΕΛΕΤΕ; Ακόμα και το “Platinum” ως παρατσούκλι το είχε εξηγήσει θαυμάσια στον Ariel Helwani:

Helwani – Γιατί σε λένε Platinum;
Perry – Υπάρχουν μερικοί λόγοι. Προσπαθώ να γίνω σαν τον Iron Mike (Tyson) αλλά με τις διπλάσιες ικανότητες. ΕΕΕε…είμαι…είμαι πολύ εεε…ποια είναι η λέξη…τύπου…μπορώ να διοχετεύσω πολύ ενέργεια και μπορώ να απορροφήσω ενέργεια…και…ξέρεις…χρησιμοποιούν την πλατίνα όπως χρησιμοποιούν τον χρυσό σε μερικές ηλεκτρονικές χρήσεις ξέρεις…το πάω λίγο πιο μακριά τώρα, αλλά είναι ξέρεις…αν θέλαμε να στήσουμε έναν δορυφόρο για να μιλήσουμε στον Θεό θα τον φτιάχναμε μάλλον από πλατίνα ώστε να φτάσει μέχρι τα πέρατα του σύμπαντος και η ενέργειά του θα πήγαινε πιο μακριά από οτιδήποτε έχουμε μάθει…και είναι…είναι ένα πολύτιμο αντικείμενο που το θέλουν…και είναι δυσεύρετο…άφθονοι λόγοι…

Όχι δεν υπερβάλουμε:

Οπότε ναι, ο ‘Platinum’ είναι…χμμμ…ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΣ, για να το θέσουμε κόσμια. Έχοντας κάμει establish που λένε και στο χωριό μου την ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑ του Mike, το ζήτημα που έχει προκύψει εσχάτως στον λεκτικό του πόλεμο με τον Άγγλο Darren Till, #8 στην κατηγορία middleweight και παλαιότερα μέχρι και #3 στην κατηγορία welterweight, δεν θα έπρεπε να προκαλεί και τόση εντύπωση, αλλά όπως και να το δεις ακούγεται κάπως ανάρμοστο; Άσχημο; Κάπου εκεί.
Σημειώνουμε βέβαια ότι κάποια στιγμή, όταν ο Till ακόμα σκαρφάλωνε την κατηγορία welterweight, υπήρχε μέχρι και μια συμπάθεια μεταξύ των δύο αθλητών, αλλά οκ, σε ένα σπορ τόσο βίαια ανταγωνιστικό όσο το ΜΜΑ, οι συμπάθειες και οι φιλίες θυσιάζονται πολύ εύκολα στον βωμό του οκταγώνου.

Η ΤΩΡΙΝΗ φάση μεταξύ των δύο αθλητών λοιπόν είναι ΦΟΛΑ εχθρική αλλά ακόμα κι αυτό δεν είναι κάτι τόσο συναρπαστικό. Το MMA ΖΕΙ από τις κόντρες και το trash talking. Έτσι έχει μάθει ο κόσμος να μαθαίνει και να ενδιαφέρεται για τους αγώνες και έτσι θα συνεχίσει να πορεύεται.
Αλλά. ΑΛΛΑ.

Ο Mike επειδή είναι ο Mike και επειδή ο Mike είναι πλατίνα το πήγε έτσι: “Θέλω να πη..ξω την μάνα του Darren Till. Να πάει να γα…ει ο Darren Till. Θέλω να αγωνιστώ εναντίον του. Θέλω να αγωνιστώ εναντίον του και μετά να πηδήξω πάνω από τα κάγκελα όπως ο Χαμπίμπ και να ρίξω μια ιπτάμενη κλωτσιά στην μάπα της μάνας του. Να πάει να γα…εί ο Darren Till”.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, ο δημοσιογράφος Mike Bohn είχε παγώσει κάπως.

“Είναι ένα γα…νο κομμάτι σκατά. Είναι που…ς. Δεν είναι κάτι κακό το να είσαι που…ς, αν σου αρέσει να κάνεις πίπες. Αυτό είναι κουλ. Του αρέσει να κάνεις πίπες. Να πάει να γα…εί. Συγγνώμη για τις εκφράσεις μου αν είναι κάπως υπερβολικές, αλλά τον μισώ αυτόν τον κα…όλη. Δεν μου αρέσει όταν ο κόσμος λέει κάποια πράγματα”.

Και κάπως έτσι ο ‘Platinum’ Mike Perry τίναξε στον αέρα το δόμημα του trash talking, πηγαίνοντας μέχρι το σημείο που οι περισσότεροι εκεί έξω θεωρούν το απόλυτο no-no: όχι παιδιά, όχι μάνες.
Προφανώς το συγκεκριμένο memo δεν έφτασε στον Mike ο οποίος είναι ξεκάθαρο ότι πέρα από το σαγόνι του Darren Till θα ψάχνει και αυτό της μητέρας του, χωρίς να αποκλείουμε την πιθανότητα να θελήσει να την κερδίσει και ερωτικά. Δεν ξέρουμε, εμείς μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε με βάση τα όχι-και-τόσο-λογικά λεγόμενά του.

Το UFC ως οργανισμός δεν έχει πάρει ακόμα θέση για τις σαφέστατα άκομψες δηλώσεις του αθλητή και φανταζόμαστε θα το αφήσει έτσι, γιατί άλλωστε είναι ξεκάθαρο το virality αυτών των τοποθετήσεων, για έναν αγώνα που υπό άλλες συνθήκες να μην ενδιέφερε και τόσο κοινό.

Απο την στιγμή όμως που μπήκαν οι μάνες στο παιχνίδι, τα πάντα αλλάζουν. Έτσι είναι αυτά.
Απλά ευχόμαστε να μην προσπαθήσει ο Till να ‘γεφυρώσει’ το χάσμα με τον αντίπαλό του με κάποια χειραψία στo weigh-in μιας και ούτε και με αυτά τα πάει πολύ καλά ο μονίμως εκνευρισμένος Mike:

Καλά ρε άνθρωπε, δεν σε είπε και αμίμητο.