ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πόσα γκελάκια θα κάνεις με την brazuca του τελικού;

Οι συντάκτες του ONEMAN έκαναν τη δική τους προσπάθεια, εσύ μετέχεις στην κλήρωση για να κερδίσεις μία brazuca final rio από την adidas.

Μας αρέσει εδώ στο ONEMAN να συναγωνιζόμαστε ο ένας τον άλλον. Το κάναμε με hot – dog, το κάναμε με burger, ψάχνουμε κι άλλο φαγητό ή γλυκό για να διαγωνιστούμε. Μέχρι όμως να γίνει αυτό, ήθελα να κάνουμε έναν διαγωνισμό με γκελάκια. Κι έψαχνα αφορμή, έψαχνα μπάλα, έψαχνα κάποιον μεγάλο τελικό. Ζητήσαμε λοιπόν από την adidas να μας δώσει μία brazuca – όχι όποια κι όποια, αυτή του τελικού παρακαλώ – για να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι και να την χαρίσουμε σε έναν από εσάς.

Ξεκινάμε με το δεύτερο, δεύτε λάβετε μέρος.

 

Και πάμε να δούμε τι κάναμε εμείς με την μπάλα που κληρώνουμε. Μην ανησυχείς δεν την κακομεταχειριστήκαμε. Την μαγέψαμε, την πλανέψαμε αλλά πάνω απ’ όλα την προσέξαμε. Απλά βάλαμε μερικούς συντάκες και μερικούς άλλους να πάρουν μέρος σε έναν δικό μας πρότυπο διαγωνισμό για γκελάκια.

Όπως θα δεις η οργάνωση ήταν τόσο άριστη που το μόνο που θύμιζε κανονικό διαγωνισμό ήταν η μπάλα.

 

Εντάξει και το γεγονός ότι όσοι συμμετείχαν έκαναν κερκίδα για όσους έκαναν την προσπάθειά τους. Δεμέτης στα δεξιά ξεκάθαρα τουρίστας.

 

Κάποιοι το είχαν πάρει σοβαρά το θέμα. Όπως ο Αρτεμάκης, του οποίου τα κατορθώματα θα εξυμνήσω σε λίγο. Κοιτούσε τη μπάλα όπως κοιτούσε ο Joey τη γαλοπούλα και της έλεγε “you are my everest”.

Κάποιοι ήταν απλά βιρτουόζοι της μπάλας σαν τον Δημήτρη Βάσσο.

 

Κάποιοι εγώ ετοιμάζονταν για τριπλό τόλουπ ανάμεσα στα γκελάκια. Θα καθόμουν 5 ώρες σερί στον καναπέ να βλέπω καλλιτεχνικό πατινάζ, δεν θα άντεχα ούτε 5 λεπτά να με βλέπω εμένα σε βίντεο με την μπάλα.

 

Κι εδώ θα κάνω μια μικρή παρένθεση να πω ότι διαλέγοντας φωτογραφίες για το θέμα αυτό, το μάτι του Θέμη Καίσαρη έπεσε σε αυτήν εδώ τη φωτογραφία του Ηλία Αναστασιάδη.

 

Ζήτησε να ανοίξω ένα κείμενο που είχε γράψει πριν λίγο καιρό για την Beatles’ Day, όπου υπήρχαν φωτογραφίες των Beatles να παίζουν μπάλα. Αυτό του θύμισε ο Ηλίας, τον Harrison εκεί στα αριστερά.

Βιαστήκαμε να πούμε ότι εμείς ξέρουμε καλύτερη μπάλα από τους Beatles αλλά δεν τα πήγαμε και πολύ καλύτερα. Δεν θα σας κουράσω με πολλά βίντεο. Αφενός επειδή δεν υπάρχει λόγος να δείτε την προσπάθεια τους καθενός και αφετέρου επειδή ο jivass έσβησε κατά λάθος τα μισά βίντεο. Για το ότι έσβησε και το δικό μου, μάλλον η υφήλιος τον ευγνωμονεί. Με loafer δεν έκανε ποτέ κανείς γκελάκια. (Στο βίντεο που δεν θα δείτε ποτέ το ένα γκέλ έγινε στον τέλειο ποδηλάτη καγκουρό στη μπλούζα κι άλλο ένα κόντεψε να με αφήσει άκληρο).

Θα δείξουμε δύο βίντεο. Ένα του Στέλιου Αρτεμάκη. Αυτού του μικρού Μέσι που στην προπόνηση πριν τις προσπάθειες μάγεψε τον κόσμο του Παγκρατίου και η μπάλα δεν ακουμπούσε έδαφος ούτε με προεδρικό διάταγμα. Αλλά στον αγώνα δεν τα πήγε τόσο καλά με αποτέλεσμα να βγει τρίτος.

 

Και φυσικά το βίντεο του νικητή Ηλία Αναστασιάδη.

 

Η ιστορία έγραψε:

– Πρώτη θέση στον Ηλία Αναστασιάδη με 14 γκελάκια

– Δεύτερη θέση στον Χρήστο Χατζηιωάννου με 13 γκελάκια

– Τρίτη θέση στον Στέλιο Αρτεμάκη με 11 γκελάκια

– Τέταρτη θέση στον Χρήστο Δεμέτη και το Δημήτρη Βάσσο με 7 γκελάκια

Οι υπόλοιποι είτε δεν έπαιξαν είτε φοβήθηκαν ότι με το σκορ τους θα ντροπιάσουν τις πόλεις τους και δεν μπήκαν στον πίνακα της κατάταξης. Μπράβο Ηλία. Καθαρή συγκυρία το ότι δεν είσαι τώρα στη Βραζιλία.