Eurokinissi Sports
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τι περιμένουμε να δούμε στο φετινό Ράλλυ Ακρόπολις

Ο αγώνας που επιστρέφει στο ΟΑΚΑ, το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της νίκης και οι αυξημένοι κανόνες ασφαλείας.

Για τους λάτρεις των μηχανοκίνητων σπορ στην Ελλάδα, το Ράλλυ Ακρόπολις είναι η Mέκκα των αθλητικών διοργανώσεων. Οι καλύτεροι οδηγοί του WRC φτάνουν στη χώρα μας προκειμένου να διαγωνιστούν σε μερικές από τις πιο απαιτητικές και πιο σκληρές ειδικές διαδρομές του πλανήτη. Το φετινό ράλλυ είναι το δεύτερο συνεχόμενο που συμβαίνει μετά από απουσία αρκετών χρόνων και ο ενθουσιασμός είναι μεγάλος.

Τι διαφορετικό, όμως, πρόκειται να δούμε στο φετινό Ράλλυ Ακρόπολις, τι πρέπει να προσέχουν οι λάτρεις της διοργάνωσης που πρόκειται να ανεβούν στα ελληνικά βουνά για να το παρακολουθήσουν και ποιος οδηγός είναι το μεγάλο φαβορί για να το κερδίσει;

Το Ράλλυ Ακρόπολις επιστρέφει στο ΟΑΚΑ

Ράλι Ακρόπολις Action Images / Eurokinissi

Όταν ακούμε τη λέξη ΟΑΚΑ, το μυαλό μας πάει στους εκπληκτικούς ποδοσφαιρικούς αγώνες που έχουμε δει να διεξάγονται σε αυτό. Εδώ και μερικές μέρες, όμως, ο αγωνιστικός χώρος του σταδίου δεν μοιάζει με ποδοσφαιρικό τερέν αλλά με πίστα για αγώνες οδήγησης. Κι αυτό γιατί πρόκειται να φιλοξενήσει την έναρξη του φετινού Ράλλυ Ακρόπολις, σε έναν αγώνα επίδειξης στον οποίο θα συμμετάσχουν τόσο ξένοι όσο και Έλληνες οδηγοί.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η έναρξη του Ράλλυ Ακρόπολις δεν γίνεται κάτω από την Ακρόπολη, αλλά στο Ολυμπιακό στάδιο της χώρας. Συγκεκριμένα, το ΟΑΚΑ είχε μετατραπεί ξανά σε πίστα αγώνων το 2005. Οι εικόνες από το συγκεκριμένο event ήταν μοναδικές, ενώ αρκετοί από τους οπαδούς του μηχανοκίνητου αθλητισμού μνημονεύουν ακόμη εκείνο το απόγευμα της 4ης Ιουνίου.

Οι φετινές συμμετοχές που έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ

Ράλι Ακρόπολις Eurokinissi

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έχει δώσει στη δημοσιότητα η διοργανώτρια αρχή, στο φετινό Ράλλυ Ακρόπολις θα συμμετάσχουν συνολικά 70 πληρώματα από 31 χώρες. Το συγκεκριμένο νούμερο αποτελεί ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα, δείγμα και αυτό της παγκόσμιας φήμης που έχει η διοργάνωση.

Πέρα από τα 13 πληρώματα του WRC1, που δίνουν τη μάχη της για την κατάταξη του παγκοσμίου πρωταθλήματος, φέτος θα αγωνιστούν 35 πληρώματα του WRC2 αλλά 19 Έλληνες οδηγοί, μεταξύ αυτών ο Χάρης Καλτσούνης, με τον συνοδηγό του, Αλέξανδρο Ματαλιωτάκη, που συμπληρώνει αισίως 39 συμμετοχές στο διάσημο ράλλυ.

Φαβορί για τη νική είναι φυσικά ο 21χρονος Φιλανδός, Kalle Rovanpera, ο οποίος για ακόμη μια χρονιά τα έχει σαρώσει όλα και βρίσκεται στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης με 168 πόντους, έχοντας διαφορά 79 ολόκληρων πόντων από τον δεύτερο, Ott Tanak.

Οι αυξημένοι κανόνες ασφαλείας στο Ράλλυ Ακρόπολις

Ράλι Ακρόπολις Eurokinissi

Το φετινό Ράλλυ Ακρόπολις πρόκειται να έχει αυξημένα μέτρα ασφαλείας συγκριτικά με όλα τα προηγούμενα. Οι ειδικές διαδρομές θα κλείσουν την κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους τρεις ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα, ενώ τα οχήματα, τα οποία πια είναι εξ ολοκλήρου υβριδικά, θα έχουν πια ορισμένες φωτεινές ενδείξεις που θα επιτρέπουν στους θεατές και τους κριτές να τα προσεγγίσουν ή όχι.

Συγκεκριμένα, σε περίπτωση εξόδου ή ατυχήματος αυτοκινήτου, απαγορεύεται η προσέγγισή τους εάν πρώτα δεν έχουν ανάψει οι πράσινες ενδείξεις στα αμαξώματα. Εάν είναι κόκκινες ή παραμένουν σβηστές, τότε απαγορεύεται ρητά στους θεατές να πλησιάσουν υπό τον κίνδυνο διαρροής ηλεκτρικού ρεύματος.

Πού μπορείς να το παρακολουθήσεις τηλεοπτικά

Ράλι Ακρόπολις Eurokinissi

Όσοι οπαδοί του μηχανοκίνητου αθλητισμού δεν έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την έναρξη στο ΟΑΚΑ, αλλά και την εξέλιξη του αγώνα στις ειδικές διαδρομές στις περιοχές που θα διεξαχθούν, μπορούν να δουν το Ράλλυ Ακρόπολις τηλεοπτικά μέσω της ΕΡΤ αλλά και της COSMOTE TV.