REWATCH

10 λόγοι που ο Chucky θέλει (ακόμα) να σου φάει τη ψυχή

30 χρόνια από τη δημιουργία της, η 'Κούκλα του Σατανά' συνεχίζει να κρύβεται στην ντουλάπα μας.

Το ‘Child’s Play’ δεν είναι η πιο συνηθισμένη ταινία του κόσμου. Για αυτό και το rewatch της δεν θα μπορούσε να γίνει με τον πιο συνηθισμένο τρόπο. Πάτησα το play στις 10:00, στη μέση μιας αίθουσας (σύνταξης) που μπαίνει φως από παντού, στην οποία εργάζονται τουλάχιστον πενήντα άτομα. Παρ’ όλα αυτά, υπήρξαν κάμποσες σκηνές που με έκαναν να ξεροκαταπιώ ή να δαγκώσω κάποιο δάχτυλό από την τρομάρα μου.

Τώρα που ξαναδιαβάζω την πρώτη παράγραφο συνειδητοποιώ πως το ‘συνηθισμένη’ είναι ξεκάθαρα ευφημισμός, αφού μιλάμε για μία ταινία που βίασε τα παιδικά μας όνειρα, αφού μετά τον Chucky ποτέ ξανά δεν καταφέραμε να παίξουμε με κάποιο παιχνίδι, χωρίς να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας πως αυτό μπορεί να ζωντανέψει και να μάς κάνει φάλαγγα.

Φέτος, ο Chucky ή ‘Η Κούκλα του Σατανά’ ή το ‘Child’s Play’ κλείνει 30 χρόνια. Εδώ θα βρεις δέκα λόγους για τους οποίους θα είναι πάντα ικανός να σου φάει την ψυχή:

1> Μιλούσε High Valyrian πριν καν δημιουργηθούν, δηλαδή πριν γράψει για αυτά ο Μάρτιν.

2> Τον έχει στοιχειώσει ο κατά συρροή δολοφόνος Charles Lee Ray. Το συγκεκριμένο όνομα αποτελεί ένα κράμα των ονομάτων τριών διάσημων serial killers: του Charles Manson, του Lee Harvey Oswald (δολοφόνου του JFK) και του James Earl Ray (δολοφόνου του Martin Luther King, Jr). Γατάκι Marilyn Manson.

(O Charles Manson)

3> Γιατί στην προηγούμενη ζωή του ήταν κότα. Ακόμα κι αν του κόψεις το κεφάλι εκείνος συνεχίζει να σε κυνηγάει.

(Ωστόσο δεν είμαι σίγουρος αν μία ακέφαλη κότα περπατάει ακόμα κι αν την έχουν ψήσει πρώτα)

4> Σαν να μην έφτανε αυτό, το κεφάλι δίνει οδηγίες στο αποκομμένο από αυτό σώμα.

5> Σύμφωνα με τη Wikipedia, το Child’s Play έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τη διάπραξη εγκλημάτων.

Τον Δεκέμβρη του 2012, τέσσερις άνθρωποι βασάνισαν και σκότωσαν την 16χρονη Suzanne Capped επηρεασμένοι από το Child’s Play. Κατά τη διάρκεια των βασανιστηρίων της έβαζαν να ακούει τη φράση ”Hi, I’ m Chucky, wanna play?”, ενώ της έδειχναν αποσπάσματα της ταινίας.

Το 2015 συνελήφθη η Elena Lobacheva, μια Ρωσίδα serial killer η οποία είχε εμμονή με το ‘Bride of Chucky’ μία από τις 7 ταινίες της σειράς ‘Η Κούκλα του Σατανά’. Η ίδια, μάλιστα, δήλωσε πως η συγκεκριμένη ταινία αποτέλεσε έμπνευση για τις δολοφονίες που διέπραξε με τη συμμορία της στην Μόσχα.

6> Ο αποτροπιασμός που προκαλεί στον θεατή η φάτσα του Chucky, μπορεί να συγκριθεί μόνο με τον αποτροπιασμό που προκαλεί αυτό:

7> Το ‘Hidey ho’ του έχει στοιχειώσει για πάντα την παιδική σου ψυχή.

8> Γιατί έχει τόσες πολλές κόπιες που αν θέλει μπορεί να κατακτήσει τον κόσμο:

9> Η παράνοιά του μπορεί να συγκριθεί μόνο με αυτή του Jack Torrance στη Λάμψη.

10> Ο Don Manici, o ψυχάκιας δημιουργός του ‘Child’s Play’, έχει δηλώσει πως θέλει να φτιάξει το ‘Child’s Play on Elm Street’. Κοινώς το ‘Ο Chucky στον δρόμο με τις λεύκες.

Και για να μην ξεχνιόμαστε:

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

35 χρόνια μετά: Γιατί το ‘Rambo: First Blood’ είναι ένα καλτ αριστούργημα
Κανένα ‘Στην Υγειά μας’, είδαμε ξανά τα βραβεία ‘Ποπ Κορν 1997’
Η Κλασική Περίπτωση Βλάβης είναι ένας ύμνος στην Ελλάδα του ΠΑΣΟΚ
Οι ‘Αυθαίρετοι’ έριξαν την Ελλάδα στα χάπια