ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

10 σειρές ιδανικές για το καλοκαίρι

Οι πιο καλοκαιρινές σειρές διαλεγμένες από τους μεγαλύτερους φαν του είδους, όπως εσείς τις ψηφίσατε στο γκρουπ του POP για τις Δύσκολες Ώρες.

Εδώ και κάτι λιγότερο από ένα μήνα, το podcast του Oneman ‘POP για τις Δύσκολες Ώρες’ απέκτησε το δικό του γκρουπ στο Facebook. Στο peak του καύσωνα ρωτήσαμε λοιπόν τα μέλη του γκρουπ ποια είναι η ιδανική σειρά για το καλοκαίρι. Και η μονομαχία έβγαλε ξεκάθαρο νικητή, παρόλες τις αντιδράσεις μελών στα σχόλια, που μας απείλησαν με report.

Το 22,8% των ψήφων πήρε το ‘Two and a Half Men’. Ακολούθησε το ‘Ρετιρέ’ με 14,2%, το Beverly Hills με 13,5%, το Community με 10% και το Baywatch με 9,2%.

Ας τα θυμηθούμε ένα ένα:

Two and a Half Men

To ‘Two and a Half Men’ όπως είπαμε ήταν ο αδιαμφισβήτητος νικητής της ψηφοφορίας του γκρουπ και πράγματι το ‘Two and a Half Men’ θυμίζει καλοκαίρι. Ο Charlie ζει στο Malibu και κάνει την ανέμελη ζωή, που πολλοί ονειρεύονται αδιαφορώντας για τους πάντες. Κάπως όπως έκανε και ο Charlie Sheen στην πραγματικότητα, γι’αυτό και τον απέλυσαν από τη σειρά και από την 9η σεζόν τον αντικατέστησε ο Ashton Kutcher. Και αυτό δεν ήταν το μόνο πρόβλημα ανάμεσα στους πρωταγωνιστές της σειράς. Δύο χρόνια μετά, ο Angus T. Jones, τηλεοπτικός ανιψιός του Sheen, αποχώρησε από τη σειρά και την αποκύρηξε λέγοντας πως είναι αντίθετη με τις ηθικές του αξίες.

Το Ρετιρέ

Δεν είμαστε σίγουροι αν τα μέλη του γκρουπ το ψηφίσανε από τρολιά ή επειδή το ‘Ρετιρέ‘ αν κατάφερε κάτι καλλιτεχνικά είναι να συνδεθεί απόλυτα με τις καλοκαιρινές επαναλήψεις στην ελληνική τηλεόραση -με του καλοκαιριού τη ραστώνη, αν θες να χρησιμοποίησεις μια αγαπημένη λέξη του Θανάση Παπακωνσταντίνου. Και να καθιερώσει την επανάληψη της τελευταίας πρότασης για να δώσεις έμφαση φυσικά. Πάντως χαρήκαμε με την απρόσμενη(;) κατάταξή του στην δεκάδα.

Beverly Hills 90210

Αν και τον περισσότερο καιρό περνούσαν έχοντας προβλήματα στα σχολικά θρανία και στη συνέχεια έχοντας προβλήματα παντού, εάν είναι να έχεις προβλήματα, ας τα έχεις κάτω από τον ήλιο της Καλιφόρνια.

Community

To ‘Community‘ είναι μία σειρά για όλες τις εποχές. Το κλίμα του σίγουρα δεν θυμίζει καλοκαίρι όπως το ‘Two and a Half Men’, το ‘Beverly Hills’ και το ‘Βaywatch’, που θα δούμε ακριβώς μετά στην 5η θέση. Σου φέρνει όμως το καλοκαίρι στην καρδιά, αφού είναι μία από τις πιο feelgood σειρές, που υπάρχουν. Το σχετικά πρόσφατο ανέβασμά του στο Netflix αναζωπύρωσε την αγάπη προς τη σειρά και ίσως γι’αυτό να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της ψηφοφορίας μας.

Baywatch

Βaywatch, ίσως η απόλυτη σειρά για το καλοκαίρι. Λίτεραλι είναι οι πρωταγωνιστές είναι όλη μέρα σε μια παραλία και κάπως αυτό καταλήγει να σώζουν τον κόσμο όχι μόνο από κύματα, αλλά από τις δυνάμεις του κακού. Αξίζει να δείτε τη μοναδική σκηνή που υπάρχει σε ποτάμι, γιατί είναι η πρώτη σκηνή της Πάμελας, η οποία τη δείχνει να παίζει κάζουαλι σαξόφωνο (ναι, σαξόφωνο) πάνω στην όχθη.

Την δεκάδα συμπληρώνουν:

Το ‘Gilmore Girls‘ ανήκει επίσης κατηγορία “καλοκαίρι στην καρδιά” και είναι ιδανικό για όλες τις εποχές -δεν είναι τυχαίο που το reboot του ήταν χωρισμένο σε τέσσερα επεισόδια, ένα για την κάθε εποχή. To ‘Stranger Things‘ που συνδέθηκε απόλυτα με το καλοκαίρι του 2016 και σήμανε την απενοχοποίηση των 80s -αν είχαμε 2016 θα έβγαινε σίγουρα πρώτο στην ψηφοφορία. Το ‘Big Little Lies‘ ή αλλιώς το παραθαλάσσιο σπίτι των ονείρων σου, το ‘Breaking Bad‘ γιατί έρημος- Αλμπουκέρκη-Νέο Μεξικό- δεν είναι δύσκολο να κάνεις τη σύνδεση με το πυρακτωμένο καλοκαίρι και τέλος το ‘Newsroom‘, που οι δύο πρώτες σεζόν κυκλοφόρησαν τα καλοκαίρια του 2012 και του 2013, έτσι μπορούμε να δικαιολογήσουμε τη σύνδεσή της με το καλοκαίρι.

Honorable mentions

Δεν κατάφεραν να μπουν στη χρυσή δεκάδα, αλλά αξίζουν μια αναφορά. Το ‘The Affair‘, που μεγάλο μέρος των γεγονότων εκτυλίσσεται στα παράλια του Μόντοκ και στην Καλιφόρνια και το ‘Lost‘ εκτυλίσσεται σε φούκιν νησί -ό,τι και αν σήμαινε στο τέλος αυτό. Το ‘Sopranos‘ γιατί πάντα είναι μια καλή εποχή να το δεις αν δεν το έχεις δει, και το ίδιο ισχύει και για το ‘The Wire‘, αλλά και για το ‘Office‘. Το ‘Sex Education’ και το ‘Derry Girls’ είναι πολύ καλές coming of age κωμωδίες, κατηγορίας “καλοκαίρι στην καρδιά”. Και τέλος το ‘Wet Hot American Summer’, ταινία και δύο σειρές -από τα καλύτερα δώρα του Netflix στους θεατές του- δεν έχει πάρει την αναγνώριση που του αξίζει.

Γίνε μέλος στο γκρουπ του ‘POP για τις Δύσκολες Ώρες’ στο Facebook, για να λαμβάνεις και εσύ μέρος σε τέτοιες κουλ ψηφοφορίες για σειρές και όχι μόνο: