© Star TV
BUZZ

12 αποθεωτικά tweets για την πρεμιέρα του IQ160, της νέας αστυνομικής σειράς του STAR

Αστυνομικό σασπένς και χιούμορ έφερε το IQ160 που έκανε πρεμιέρα, κερδίζοντας σε νούμερα τηλεθέασης και σχόλια Twitter.

Θες η περιέργεια για μια σειρά που παντρεύει το αστυνομικό σασπένς με χιούμορ, πράγμα που έχουμε χρόνια να δούμε σε ελληνική τηλεοπτική παραγωγή; Θες το hype από την επιστροφή της Σμαράγδας Καρύδη στη μικρή οθόνη, που πάντα θα επαναφέρει μια κάποια νοσταλγία από τις εποχές Παρά 5;

Θες ότι είναι μια απόδειξη για την ανάγκη του κόσμου να ξεφύγουν οι τηλεοπτικές συνταγές από τις βεντέτες και τα ερωτικά δράματα ή, από την άλλη, τα «αιώνια» ριάλιτι όπου οι παίκτες ουρλιάζουν ακατάσχετα μπροστά στην κάμερα;

Μάλλον για λίγο απ’ όλα τα παραπάνω, αρκετοί γύρισαν το κανάλι στην πρεμιέρα του IQ160 το βράδυ της Κυριακής (26/3) και αντί να συνεχίσουν το ζάπινγκ, έμειναν να παρακολουθούν μέχρι τέλους το διπλό επεισόδιο που προβλήθηκε. Κάπως έτσι, τα μηχανάκια της τηλεθέασης μέτρησαν έως και 26,8%.

Την ίδια στιγμή, το #IQ160gr βρέθηκε να σκαρφαλώνει στις τάσεις του Twitter μέχρι την κορυφή, με τα περισσότερα σχόλια να εστιάζουν στην πρωτοτυπία, την υψηλή –για τα δεδομένα– ποιότητα σκηνοθεσίας και μουσικής, όσο και τη διαπίστωση πως το αποτέλεσμα είναι πολύ καλύτερο απ’ όσο περίμεναν.

Ο χαρακτηρισμός «αστυ-κωμική» σειρά από το τρέιλερ του IQ160 μάλλον αντίθετα λειτούργησε, προετοιμάζοντας για κάτι που θα παρέπεμπε σε γνωστό διασκεδαστή ο οποίος ειδικεύεται σε τέτοιες λεξιπλασίες. Αλλά ούτε φλατ, ούτε επιτηδευμένο ήταν το αποτέλεσμα, κυρίως γιατί οι βασικοί πρωταγωνιστές έχουν το χάρισμα εκείνο να κάνουν τον ρόλο μέρος του εαυτού τους, με άνεση που τελικά γράφεται στην κάμερα.

Από τη μία είναι η Σμαράγδα Καρύδη που υποδύεται την καθαρίστρια Πηνελόπη Μουρίκη –μια αντισυμβατική, αυθόρμητη και πολύ δυναμική γυναίκα που μέσα στο χάος του μυαλού της περιλαμβάνονται και πολύ υψηλά ποσοστά ευφυΐας– και από την άλλη ο δραστήριος σε πολλά τερέν Νίκος Κουρής που για το IQ160 είναι ο Αργύρης Καλατζής, ένας ιδιόρρυθμος, τυπολάτρης και ξενέρωτος αστυνομικός, διευθυντής στο τμήμα των Εγκλημάτων.

Η εξιχνίαση μιας δύσκολης υπόθεσης φέρνει κοντά τους δύο αυτούς παράτερους κόσμους, με όσες χημικές αντιδράσεις περιλαμβάνει μια τέτοια ένωση.

Σε κάποιους η σειρά θύμισε τον κλασικό ντετέκτιβ Μονκ, καθώς αντίστοιχα εμμονικός με την καθαριότητα είναι και ο αστυνόμος Αργύρης, άλλοι εντόπισαν ομοιότητες με την αστυνομική σειρά Castle, κυρίως για την κινηματογραφική αισθητική της σειράς, αλλά ουσιαστικά πρόκειται πιθανότατα για μεταγραφή της γαλλικής σειράς Η.P.I. με την Audrey Fleurot, σε σενάριο της Βίκυς Αλεξοπούλου.