PREVIEWS

Οι δημιουργοί του Dark ετοιμάζουν τον επόμενο εφιάλτη τους στο 1899

Το 1899 είναι ένα πολυπολιτισμικό παζλ εποχής που έφτιαξαν οι δημιουργοί του Dark στο μεγαλύτερο virtual σετ παραγωγής της Ευρώπης.

Αφού κυκλοφόρησε (και έσκισε) η 1η σεζόν του Dark στο Netflix, οι δύο δημιουργοί της σειράς Jantje Friese και Baran bo Odar έκλεισαν την πρώτη αποκλειστική συμφωνία με την πλατφόρμα στην Ευρώπη.

Πριν καν τελειώσει ο 2ος κύκλος του Dark, οι δημιουργοί είχαν ήδη συμφωνήσει με το Netflix για την επόμενή τους σειρά και θα ήταν πολύ διαφορετική από την πρώτη τους τεράστια επιτυχία. Το 1899 είναι πολυπολιτισμικός τρόμος εποχής (μίας εποχής κατά τα φαινόμενα και όχι τριών όπως στο προηγούμενο χιτ τους) που εγκλωβίζει τους πρωταγωνιστές της στη θάλασσα. Και ενώ το εύρος της ιστορίας και οι πολλαπλές της τοποθεσίες φαινόταν πως θα έβρισκαν εμπόδια λόγω της πανδημίας, οι συντελεστές βρήκαν μία πανάκριβη αλλά δημιουργική λύση για να προχωρήσουν κανονικά τα γυρίσματα.

Μάθε όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το 1899 παρακάτω:

Τι αφορά το 1899 του Netflix

Το 1899 είναι μία σειρά τρόμου εποχής οκτώ επεισοδίων που θα ακολουθήσει Ευρωπαίους μετανάστες, στην προσπάθειά τους να φτάσουν με πλοίο ως τη Νέα Υόρκη για να ξεκινήσουν μία νέα ζωή. Όταν όμως οι επιβάτες θα ανακαλύψουν ένα ακόμη πλοίο μεταναστών να πλέει ακυβέρνητο, το ταξίδι τους θα πάρει μια απροσδόκητη, εφιαλτική τροπή.

Το καστ της σειράς

Οι επιβάτες στη σειρά είναι ως επί το πλείστον γνώριμα πρόσωπα. Έχουμε και λέμε:

Η Emily Beecham του Into the Badlands που σύντομα θα δούμε στο The Pursuit of Love στην Cosmote TV. Ο Ισπανός Miguel Bernardeau που υποδύεται τον Guzmán στο Elite. Ο Ουαλός Aneurin Barnard του Dunkirk. Ο Lucas Lynggaard Tønnesen και η Clara Rosager του The Rain, ενός ακόμα ευρωπαϊκού χιτ του Netflix. Ο Qyburn του Game of Thrones, Anton Lesser. Η Mathilde Oliver του Overlord. Ο Γερμανός Andreas Pietschmann που είδαμε στο Dark στον ρόλο του ενήλικα Jonas.

Το πραγματικά πολυπολιτισμικό, βασικό καστ ολοκληρώνουν οι Jose Pimento , Isabella Wei, Gabe Wong, Jonas Blocket, Flynn Edwards και Alexander Willum.

Το μεγαλύτερο virtual σετ παραγωγής στην Ευρώπη

Το αρχικό πλάνο του Netflix και των συντελεστών ήταν να γίνουν γυρίσματα σε πολλαπλές τοποθεσίες όπως η Ισπανία, η Πολωνία και η Σκωτία. Όταν όμως η πανδημία εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο, η μοναδική επιλογή που υπήρχε πλέον – αφού δε θα μπορούσαν να πάνε στην Ευρώπη – ήταν να φέρουν την Ευρώπη στο σετ.

Μετά από συζητήσεις με τους ανθρώπους της παραγωγής του The Mandalorian της Disney, το Netflix και η εταιρεία της παραγωγής των Friese και bo Odar, Dark Bay (έχουν και τη Dark Ways), κατασκεύασαν το μεγαλύτερο virtual σετ παραγωγής στην Ευρώπη με τη συγχρηματοδότηση της Επενδυτικής Τράπεζας του Brandenburg. Το σετ υποστηρίζει την ίδια τεχνολογία που χρησιμοποιείται στο The Mandalorian, όπου τα ρεαλιστικά backgrounds δημιουργούνται και κινούνται επιτόπου μαζί με την κάμερα και τα εφέ προστίθενται εκείνη τη στιγμή. Αυτό δε μειώνει απλώς την ανάγκη για green screen και αλλά και τη διαδικασία του post-production δραματικά.

Όταν το 1899 ολοκληρώσει την παραγωγή του τον ερχόμενο Νοέμβριο, οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις που έχουν ονομαστεί Volume θα είναι διαθέσιμες για άλλες παραγωγές, εντός και εκτός Netflix.

Θα έχει time travel;

«Γνωρίζοντας ότι έχουμε κάνει το Dark, μπορούν όλοι να περιμένουν ότι [το 1899] θα είναι κάτι αλλόκοτο, άγριο και τρελό», είπε ο Odar πρόσφατα στο Deadline πριν απαντήσει σχετικά με την ανάμειξη time travel στο νέο τους show.

«Δεν επαναλαμβανόμαστε, το μισούμε αυτό πραγματικά, αλλά θα είναι ένα διασκεδαστικό παζλ για το κοινό. Πηγαίνουμε πίσω στις ρίζες μυστηρίου μας».

«Όλοι οι επιβάτες στο πλοίο ταξιδεύουν με μυστικά που δε θέλουν να βγουν παραέξω, είναι κατασκευασμένο ξανά σαν παζλ», πρόσθεσε η Friese πριν αναφέρει ότι η σειρά θα έχει ιδανικά περισσότερες από μία σεζόν εάν το κοινό ανταποκριθεί.

Το 1899 θα κυκλοφορήσει στο Netflix το 2022.