© Τσιράκης Μιχαήλ
ΒΙΒΛΙΟ

270 ελληνικά χωριά σε 270 φωτογραφίες για καλό σκοπό

Το φωτογραφικό λεύκωμα #my_greece: villages είναι μία ωδή στην παράδοση και τη μαγεία του μεσογειακού τοπίου.

Ένα χιονισμένο βουνό, ένας καταπράσινος κάμπος, ένα γραφικό λιμανάκι σε κάποια αιγαιοπελαγίτικη ακτή. Αν κάποιος προσπαθήσει να φτιάξει ένα φωτογραφικό κολάζ του μεσογειακού τοπίου και των ελληνικών χωριών, αυτά θα είναι μερικά μόνο από τα highlights. Γιατί θα πρέπει να υπάρχουν και μεσαιωνικά καμπαναριά, άσπρα σπίτια με μπλε παράθυρα, λιτανείες σε στενά δρομάκια και πολλές άλλες λεπτομέρειες που συνιστούν αυτό που λέμε παράδοση, στην αρχιτεκτονική και όχι μόνο.

Πώς όμως μπορούν να χωρέσουν όλα αυτά σε ένα μόνο λεύκωμα; Το #my_greece: villages είναι μια εξαιρετική έκδοση από τις εκδόσεις Bell, η οποία προέκυψε από τον μεγαλύτερο ανοιχτό διαγωνισμό φωτογραφίας στην ιστορία των καλλιτεχνικών δράσεων της δραστήριας κοινότητας που ακούει στο όνομα Greece Instagramers Evenes.

Διακόσιοι εβδομήντα ταλαντούχοι φωτογράφοι σε ένα νοσταλγικό ταξίδι στην ελληνική επαρχία που αντιστέκεται στο πέρασμα του χρόνου.

Τα υπέροχα τοπία, οι παραδοσιακές αρχιτεκτονικές, οι όμορφες γειτονιές, οι παραδόσεις, τα έθιμα, η καθημερινότητα, οι άνθρωποι, οι εποχές, ο ιδιαίτερος χαρακτήρας κάθε περιοχής, οι ξεχωριστές εικόνες που συναντάμε στα πανέμορφα, γνωστά και άγνωστα, χωριά της Ελλάδας βρίσκονται όλες συγκεντρωμένες σε ένα μοναδικό φωτογραφικό λεύκωμα με τίτλο #my_greece: villages.

Αξίζει να σημειωθεί πως το #my_greece: villages αποτελεί τη συνέχεια του φωτογραφικού λευκώματος #my_greece, η Ελλάδα μέσα από το βλέμμα 270 Ιnsta-Φωτογράφων, το οποίο σημείωσε μεγάλη επιτυχία, ενώ διακρίθηκε στα 10 καλύτερα βιβλία της χρονιάς στην κατηγορία «Ευ Ζην» των Public Book Awards 2018.

Όπως συνέβη και με το πρώτο project, την έκδοση του νέου λευκώματος συνοδεύει η ομώνυμη έκθεση φωτογραφίας #my_greece: villages, η οποία θα φιλοξενείται τους επόμενους μήνες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Τα έσοδα που αντιστοιχούν στα πνευματικά δικαιώματα της ομάδας Greek Instagramers Events και των φωτογράφων που συμμετέχουν στο νέο φωτογραφικό λεύκωμα προσφέρονται εξ ολοκλήρου στην Ένωση «Μαζί για το Παιδί».

Tο λεύκωμα θα διατίθεται στους χώρους που θα φιλοξενήσουν την έκθεση ανά την Ελλάδα, σε βιβλιοπωλεία, τουριστικές περιοχές, αλλά και μέσω Internet.