ANT1
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

5 ακόμα ελληνικές σειρές που πρέπει να πάρει το Netflix, μετά το Maestro

Με το Maestro άνοιξε η κερκόπορτα: προτείνουμε πέντε σειρές που πρέπει να ακολουθήσουν για να γίνουν σύμβολα του παγκόσμιου πολιτισμού, όπως κανονικά αξίζουν.

Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη. Το σύμπαν του Χριστόφορου Παπακαλιάτη περνάει με φόρα τα σύνορα, βγαίνει στη συνδρομητική τηλεόραση και ακουμπάει σαν χάδι τους 970.000 συνδρομητές που παγκοσμίως, πατάνε το κουμπί για “Netflix and Chill” – ο πάντα γοητευτικός και αγέραστος Χριστόφορος, ο δημιουργός που γαλούχησε το ελληνικό κοινό με σειρές όπως Κλείσε τα Μάτια και Δυο Μέρες Μόνο, με (άπειρες) σκηνές πάθους και αγιάτρευτους έρωτες, γίνεται παγκόσμιο κτήμα. «Who’s your daddy, now» κι άλλα τέτοια.

Μιλάμε προφανώς για την πιο ευχάριστη είδηση που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στα ειδησεογραφικά Μέσα: Η δραματική σειρά Maestro σε σενάριο, σκηνοθεσία και με πρωταγωνιστή τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη, θα κάνει πρεμιέρα πρώτα στο Netflix Ελλάδας και Κύπρου (19 Δεκεμβρίου 2022), ενώ από τις αρχές του 2023 θα είναι διαθέσιμο παγκοσμίως, αποτελώντας την πρώτη ελληνική σειρά που μπαίνει στη λίστα της κυρίαρχης πλατφόρμας.

Δε δυσκολευτήκαμε να βρούμε ακόμη πέντε σειρές από την ελληνική τηλεόραση που οφείλουν να ακολουθήσουν την πορεία του Maestro στο Netflix. Χαρακτήρες και σκηνές που έχουν χαραχτεί στο δικό μας υποσυνείδητο πρέπει –επιτέλους– να γίνουν κτήμα παγκόσμιας κληρονομιάς.

Οι Απαράδεκτοι, για τον Βλάση

Ένα fun fact λέει ότι ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης ξεκίνησε ως ηθοποιός στους Απαράδεκτους, σε ηλικία 16 ετών. Οπότε, ίσως μπορεί να μεσολαβήσει για να δοθεί μια ευκαιρία στην πιο θρυλική ελληνική σειρά των 90s και το άτομο-συνώνυμο του coolness: τον αιώνιο έφηβο Βλάση που πυροβολούσε ατάκες. Τέτοιο αέρα και πηγαία διάθεση για ζωή, δε βρίσκεις όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσες σειρές κι αν βγουν.

Εγκλήματα, για το πόσο μπροστά ήταν

Κάποιος πρέπει να περισώσει αυτό το διαμάντι που ξεμύτισε τέλη 90s στην οικογενειακή ζώνη της ελληνικής TV, συνδυάζοντας μια σειρά από καμένες και αντισυμβατικές ιδέες: ο κατάκοιτος παππούς που τελικά περπατούσε, η εργάτρια του σεξ Κορίνα με τις τρανς φίλες, ο bisexual Μιχαλάκης, μια εγκυμοσύνη από εξωγήινη εισβολή και ο ρόλος-ύμνος της μαύρης κωμωδίας, Σωσώ Παπαδήμα. «Έτσι, για το κακό», που έλεγε στολίζοντας ένα κατάμαυρο δέντρο.

Κωνσταντίνου και Ελένης, για το γαμώτο

Η ελληνική μέρα της μαρμότας περιλαμβάνει υποχρεωτικά μερικά δευτερόλεπτα Κωνσταντίνου & Ελένης. Έστω τη σκηνή με το μαξιλαροπόλεμο από το intro της σειράς, προτού αλλάξεις κανάλι (αφού τσεκάρεις ποιο επεισόδιο παίζει – μπορεί να είναι κάποιο από τα χαμένα). Προτείνουμε, η σειρά στο Netflix να είναι δεσμευμένη μόνο για μεσημεριανές προβολές, ώστε να γίνει πλήρης ταύτιση.

Η Λάμψη, για το cult

Αποτελεί τη μακροβιότερη σειρά στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης, ένας ύμνος στην τηλενουβέλα και τις σεναριακές ιδέες που αυξάνουν τον χρόνο της σειράς, χωρίς να αυξάνουν το περιεχόμενο. «Τι εννοείς Βίρνα; Μίλα ξεκάθαρα!». Πάντως, η σειρά είχε σημειώσει επιτυχία στην Κίνα, ενώ ολόκληρη προβλήθηκε στη Βουλγαρία προβλήθηκε, ξεκινώντας το 2000 και τελειώνοντας το 2010. Με 3.457 επεισόδια, το Netflix θα γίνει αυτόματα πιο πλούσιο σε ώρες παρακολούθησης – είναι καλό deal.

Σ’αγαπώ – Μ’αγαπάς, για την ευφυΐα

Είναι απόλυτα generic, διαχρονικό και ευφυέστατο. Είναι η μάχη των φύλων και η καθημερινή κόντρα του ζευγαριού, πριν γίνει μόδα το #CoupleGoals. Το Σ’αγαπώ-Μ’αγαπάς της Δήμητρας Παπαδοπούλου είχε το απλό και τίμιο πακέτο που περιμένεις από σειρά με σύντομα επεισόδια. Προτείνουμε να μπουν στο Netflix μέχρι και τα bloopers – ειδικά από σκηνή με ραντεβού Χατζηθωμά.