STAR WARS

Ahsoka: Ο μόνος οδηγός που θα χρειαστείς για να δεις τη νέα σειρά Star Wars

Τώρα μπορείς να δεις το Ahsoka μαζί με τους φανατικούς των Star Wars, χωρίς ουσιαστικές ελλείψεις και δεκάδες ώρες catching up.

Δεν υπήρξε ποτέ κάποια σειρά Star Wars τόσο φιλόδοξη όσο το Ahsoka. Δεν είναι μόνο η συνέχεια της ιστορίας που παρουσιάζεται στα The Mandalorian και The Book of Boba Fett, αλλά και άμεσο sequel των σειρών κινουμένων σχεδίων The Clone Wars and Rebels.

Για εκείνους τους φαν των Star Wars που δεν έχουν παρακολουθήσει εκείνα τα animation – θεωρώ το Clone Wars κορυφαία στιγμή των Star Wars και το προτείνω με ζέση – το να δουν τις τόσες σεζόν των Clone Wars και Rebels για να μάθουν όλα όσα πρέπει να ξέρουν για την Ahsoka, τη Hera, τη Sabine, τον Ezra και τον Thrawn, μπορεί να φαίνεται τρομακτικό ή και αδύνατο βάσει της καθημερινότητάς τους.

Γι’ αυτό και φτιάχτηκε ο παρακάτω οδηγός. Για να μπορέσεις να δεις το Ahsoka μαζί με τους φανατικούς των Star Wars, χωρίς ουσιαστικές ελλείψεις και δεκάδες ώρες catching up.

Padawan Ahsoka Tano

AHSOKA ©2022 Lucasfilm Ltd. & TM. All Rights Reserved.

Η Ahsoka Tano έκανε το ντεμπούτο της στην ταινία κινουμένων σχεδίων The Clone Wars το 2008, η οποία είχε λειτουργήσει ως πιλότος για την πολυαγαπημένη τηλεοπτική σειρά. Η ταινία διαδραματίζεται μεταξύ του Attack of the Clones και του Revenge of the Sith και παρουσιάζει τη νεαρή Togrutan ως τη padawan του Anakin Skywalker.

Από το 2008 έως το 2014 – το αρχικό run της σειράς – παρακολουθούσαμε την Ahsoka να μαθαίνει τους τρόπους των Jedi από τον Anakin, όλα αυτά ενώ υπηρετούσε στον Μεγάλο Στρατό της Republic ενάντια στους αυτονομιστές και στους Sith που τους κατηύθυναν. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου γνώρισε επίσης τον Huyang, τον droid καθηγητή που βοηθούσε τα νεαρά παιδιά να κατασκευάσουν τα πρώτα τους φωτόσπαθα. Στη σειρά Ahsoka, ο Huyang είναι πλέον ο έμπιστος βοηθός της.

Ενώ τα χρόνια μάθησης της Ahsoka στο ναό των Jedi και στην πρώτη γραμμή του πολέμου την έκαναν δυνατή με το Force, ο χρόνος της στο Τάγμα έφτασε κάποια στιγμή στο τέλος του. Αφού απογοητεύτηκε με τους Jedi και κατηγορήθηκε για ένα έγκλημα που δεν είχε διαπράξει, η Ahsoka αποφάσισε να αφήσει το Τάγμα και τον master της πίσω, χωρίς να ολοκληρώσει ποτέ επίσημα την εκπαίδευσή της.

Order 66

Αυτό δεν σημαίνει πως η Ahsoka δεν συνέχισε να αγωνίζεται για τη φωτεινή πλευρά του Force. Όταν το Clone Wars επέστρεψε για μία τελευταία σεζόν το 2020, είδαμε την Ahsoka να ρίχνεται αμέσως πίσω στον πόλεμο, αυτή τη φορά με σκοπό να απελευθερώσει τον Mandalore από τον έλεγχο του Maul.

Παρόλο που καταφέρνει να συλλάβει τον Maul για τη Republic, η αποστολή της καταλήγει σε τραγωδία όταν ο Palpatine δίνει εντολή στον Στρατό των Κλώνων να εκτελέσει την Order 66, γνωστή και ως τον λόγο του πλήρους αφανισμού του Τάγματος των Jedi, όπως βλέπουμε στο Revenge of the Sith. Η Ahsoka ξεφεύγει τότε από μία ενέδρα των κλώνων και κρύβεται για λίγο.

Με τους Spectres

 

Ahsoka ©2023 Lucasfilm Ltd. & TM. All Rights Reserved.

Όταν όμως οι μαχητές της ελευθερίας αρχίζουν να ξεσηκώνονται ενάντια στη νέα Galactic Empire, η Ahsoka αποφασίζει να ενταχθεί στην αναδυόμενη Rebellion, δουλεύοντας ως κατάσκοπος και πληροφοριοδότρια με την κωδική ονομασία Fulcrum. Είναι κατά τις πρώτες μέρες του Γαλαξιακού Εμφυλίου Πολέμου που η Ahsoka συναντά για πρώτη φορά τους επαναστάτες γνωστούς και ως Spectres, τους βασικούς χαρακτήρες της σειράς κινουμένων σχεδίων Rebels: την πιλότο Hera Syndulla, τη Mandalorian ειδική όπλων Sabine Wren, τον συνάδελφο Jedi Kanan Jarrus και τον Padawan του Ezra Bridger, τον επιβλητικό Zeb Orrellios και τον γκρινιάρη αστρομάχο Chopper.

Σε μία αποστολή με τους Spectres λοιπόν σε έναν αρχαίο ναό των Sith στον πλανήτη Malachor, η Ahsoka πρέπει να αντιμετωπίσει τον μεγαλύτερο φόβο της: την αληθινή μοίρα του πρώην master της. Όλο αυτό το διάστημα η Ahsoka πίστευε πως ο Anakin είχε σκοτωθεί κατά τη διάρκεια της Order 66, όμως όταν ο Darth Vader φτάνει στο Malachor επιβεβαιώνει την αλήθεια που εκείνη είχε ήδη αρχίσει να υποπτεύεται. Οι πρώην σύμμαχοι και φίλοι βρίσκονται τώρα σε μία μονομαχία μέχρι θανάτου καθώς ο ναός αρχίζει να καταρρέει γύρω τους.

Τελικά η Ahsoka πολέμησε τον Vader και κατάφερε να ζήσει, αν και παρέμεινε παγιδευμένη μεταξύ του Malachor και του World Between Worlds για αρκετό καιρό μετά. Τελικά επέστρεψε στον γαλαξία μετά το τέλος του Γαλαξιακού Εμφυλίου Πολέμου, γεγονός που εξηγεί γιατί δεν ήταν εκεί κατά την εποχή της ορίτζιναλ τριλογίας.

Η Hera Syndulla

Sabine Wren ©2023 Lucasfilm Ltd. & TM. All Rights Reserved.

Η νέα σειρά επαναφέρει τους περισσότερους από τους βασικούς χαρακτήρες των Rebels, συμπεριλαμβανομένων των Hera (Mary Elizabeth Winstead), Sabine (Natasha Liu Bordizzo) και Ezra (Eman Esfandi). Το Ahsoka επαναφέρει επίσης τον Lars Mikkelsen ως Thrawn, τον κύριο κακό των δύο τελευταίων σεζόν του Rebels, και κάνει τον Grand Admiral το επίκεντρο της αποστολής της Ahsoka ώστε να καταρρίψει την Empire μια για πάντα.

Ας ξεκινήσουμε με τη Hera: αν και η άλλοτε άσος πιλότος των Twi’lek είναι πλέον στρατηγός της New Republic, υπήρξε ηρωίδα των Rebels πολύ πριν από αυτό, συμμετέχοντας στον αγώνα ενάντια στην Empire από τότε που ήταν μικρό κορίτσι στον κόσμο της, στο Ryloth.

Όταν τη συναντάμε στο Rebels, η Hera είναι ήδη επικεφαλής του διαστημόπλοιού της, του Ghost, και διοικεί τους Spectres. Στην πραγματικότητα η ομάδα της Hera προηγείται της επίσημης ίδρυσης των Rebels, που σημαίνει ότι το πλήρωμά της επαναστατούσε πολύ πριν από τα γεγονότα της ορίτζιναλ τριλογίας Star Wars. Όταν όμως ήρθε η ώρα να συγκεντρωθεί κάποια οργανωμένη εξέγερση, η Hera έγινε γρήγορα μία από τους πρώτους ηγέτες του κινήματος, εκτελώντας αποστολές τόσο στο έδαφος όσο και στις μάχες στο διάστημα.

Στο τέλος του Rebels μαθαίνουμε ότι η Hera είχε έναν γιο με τον Kanan, ένα αγοράκι ονόματι Jacen. Δεν είναι σαφές εάν ο Jacen θα εμφανιστεί στο Ahsoka, όμως ξέρουμε ότι ο Kanan δεν θα είναι στη σειρά καθώς θυσιάστηκε για να σώσει τους υπόλοιπους Spectres στην 4η σεζόν του Rebels.

Ως στρατηγός της New Republic, η αρχηγία της Hera περιλαμβάνει σε μεγάλο βαθμό ειρηνευτικές αποστολές κρατώντας μακριά το Imperial Remnant. Καθώς πλησιάζει η αυξανόμενη απειλή της επιστροφής του Thrawn, η Hera ενδέχεται να ριχτεί σε έναν παλιό πόλεμο.

Η Mandalorian με το Darksaber

Star Wars ©2023 Lucasfilm Ltd. & TM. All Rights Reserved.

Αυτή η Μανταλοριανή πολεμίστρια προφανώς άρχισε να εκπαιδεύεται ως Jedi στον απόηχο του πολέμου με την Αυτοκρατορία. Έγινε ακόμα και padawan της Ahsoka. Φαίνεται όμως ότι τα πράγματα δεν λειτούργησαν πραγματικά μεταξύ δασκάλας και του μαθητευόμενης, γιατί τώρα μοιάζουν αποξενωμένες κατά την έναρξη της σειράς του Disney+.

Αν και δεν είναι ξεκάθαρο εάν η Sabine είναι καν ευαίσθητη στη Force καθώς δεν τη χρησιμοποίησε στους Rebels, πλέον χρησιμοποιεί ένα φωτόσπαθο ως όπλο της επιλογής της. Εξάλλου όταν η Sabine έγινε η δίκαιη χρήστρια του Darksaber στη σειρά κινουμένων σχεδίων, έμαθε πώς να το χρησιμοποιεί σωστά κάνοντας προπόνηση με τους δύο Jedi της ομάδας της, τον Kanan και τον Ezra. Έτσι, παρά την έλλειψη ικανοτήτων της στη Force τότε, η Sabine εξασκούσε την τέχνη της μάχης με φωτόσπαθο με τον έναν ή τον άλλον τρόπο επί χρόνια.

Στις επόμενες σεζόν του Rebels, η Sabine επέστρεψε στο Mandalore για να βοηθήσει στην απελευθέρωση του πλανήτη από την Empire. Μετά την απελευθέρωση της πατρίδας της, η Sabine πέρασε το Darksaber στη Bo-Katan Kryze, ουσιαστικά στήνοντας τα γεγονότα που διαμορφώνουν μεγάλο μέρος της 3ης σεζόν του Mandalorian. Όταν συναντάμε τη Sabine στο Ahsoka ζει στο παλιό παρατηρητήριο του Ezra στον πλανήτη Lothal, και δεν είναι σαφές αν είναι ενημερωμένη για το τι συμβαίνει στο Mandalore.

Ποιος είναι ο Ezra και γιατί η Ahsoka ψάχνει τον Thrawn

Sabine Wren ©2023 Lucasfilm Ltd. & TM. All Rights Reserved.

Το Ahsoka συγκεντρώνει όλους τους παραπάνω χαρακτήρες για να ολοκληρώσουν δύο αποστολές: να σταματήσουν τον Grand Admiral Thrawn πριν μπορέσει να εξαπολύσει την επίθεσή του στη New Republic, ενώ στο μεταξύ ελπίζουν να βρουν τον χαμένο φίλο τους Jedi, τον Ezra, κατά τη διαδικασία. Τι σχέση όμως έχει το ένα με το άλλο;

Στο φινάλε του Rebels οι ήρωες απελευθερώνουν τον πλανήτη Lothal του Outer Rim, τη βασική τοποθεσία της σειράς και πατρίδα του Ezra – από την Empire. Η απελευθέρωση αυτή όμως δεν ήρθε χωρίς θυσίες. Προκειμένου να απομακρύνει τον στόλο του Thrawn από τη μάχη, ο Ezra χρησιμοποίησε το Force ώστε να επικοινωνήσει με ένα κοπάδι purrgil – διαστημικές φάλαινες που μπορούν να ταξιδέψουν με ταχύτητα φωτός – στρατολογώντας τις για να τυλίξουν τα πλοκάμια τους γύρω από τα εχθρικά πλοία και να τα στείλουν στο υπερδιάστημα. Ο Ezra όμως έκανε αυτόν τον ελιγμό καθώς βρισκόταν στο διαστημόπλοιο του Thrawn, που σημαίνει ότι εξαφανίστηκε μαζί με τον κακό.

Τώρα που η Ahsoka έμαθε πως ο Thrawn μπορεί να είναι ακόμα ζωντανός, έχει την ελπίδα ότι ο Ezra επέζησε και αυτός από το υπερδιαστημικό άλμα και περιμένει τη διάσωση. Το να φέρουν πίσω τον Ezra δεν θα σήμαινε μόνο την επανένωση με τον αγαπημένο τους φίλο, αλλά και την προσθήκη ενός ακόμη Jedi στον γαλαξία τη στιγμή που δεν έχουν απομείνει πολλοί εκτός από την Ahsoka και τον Luke Skywalker.