Cr. Pete Dadds/Netflix © 2023
PREVIEWS

Από Crown μέχρι Squid Game: 5 σειρές που θα δούμε τον Νοέμβριο στο Netflix

Αυστηρές επιλογές για τον Νοέμβριο στο Netflix, έναν μήνα γεμάτο αλλά όχι ποιοτικό για την πλατφόρμα, με λίγα και καλά.

Δεν είναι πολλές οι τηλεοπτικές επιλογές που κάναμε για τον Νοέμβριο στο Netflix, αλλά έτσι μειώνουμε το ρίσκο να απογοητευτείς.

Ο Νοέμβριος δεν θα είναι ο πιο δυνατός μήνας του Netflix τηλεοπτικά λοιπόν, αλλά δες τι αξίζει να δοκιμάσεις:

Cigarette Girl

Το αναγνωρισμένο κινηματογραφικό δίδυμο Kamila Andini και Ifa Isfansyah δημιουργεί μία ινδονησιακή κοινωνική ιστορία για το Netflix, το Cigarette Girl, που έκανε μάλιστα πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Busan νωρίτερα αυτό το μήνα.

Ξεκινώντας με μία πλούσια οικογένεια που ετοιμάζεται να χάσει τον ηλικιωμένο πατριάρχη της το 2001, η σειρά χρησιμοποιεί αναδρομές από τη δεκαετία του ‘60 ώστε να αποκαλύψει όχι μόνο την προέλευση του φυτικού τσιγάρου της οικογένειας, αλλά και τον κρυφό ρομάντσο που κρύβεται πίσω από αυτήν. Θέλει να υπογραμμίσει επίσης τις ανυπόφορες και βραδέως μεταβαλλόμενες κοινωνικές πιέσεις που ασκούνται στις γυναίκες, τόσο στα υψηλά όσο και στα χαμηλότερα στρώματα, ακόμη και όταν η πολιτική και η κυβέρνηση της Ινδονησίας υπέστησαν τεκτονικές αλλαγές.

Πρεμιέρα: 2/11

All the Light We Cannot See

Βασισμένο σε βραβευμένο με Πούλιτζερ μυθιστόρημα, το All the Light We Cannot See ακολουθεί τη Marie-Laure (Aria Mia Loberti), μία τυφλή Γαλλίδα, και τον πατέρα της, Daniel LeBlanc (Mark Ruffalo), που φεύγουν από το γερμανοκρατούμενο Παρίσι με ένα θρυλικό διαμάντι, σε μια προσπάθεια να μην πέσει στα χέρια των Ναζί.

Καταδιωκόμενοι ανηλεώς από έναν αξιωματικό της Γκεστάπο, η Marie-Laure και ο Daniel τελικά κατοικούν μαζί με έναν άνδρα που κάνει ραδιόφωνο ως μέρος της αντίστασης. Ωστόσο, ο δρόμος της Marie-Laure διασταυρώνεται με τον Werner (Louis Hofmann), έναν λαμπρό έφηβο που επιστρατεύτηκε από το καθεστώς του Χίτλερ για να εντοπίσει τις παράνομες εκπομπές, που μοιράζεται κρυφά τη φιλοδοξία της νεαρής κοπέλας για ένα καλύτερο αύριο. Το All the Light We Cannot See θα καταγράψει τις ζωές τους κατά τη διάρκεια μιας δεκαετίας.

Έχω ήδη παρακολουθήσει 2 επεισόδια από τη νέα σειρά του Netflix και τη βρήκα πληκτική και επιτηδευμένα μελοδραματική – δυσκολεύομαι επίσης να βρω λόγια για την προφορά του Ruffalo στον ρόλο – παρόλα αυτά μένουν 2 ακόμα για να μου αλλάξουν τη γνώμη. Η σειρά έρχεται από τον Steven Knight του Peaky Blinders.

Πρεμιέρα: 2/11

The Crown: Season 6 – Part 1

Η 5η σεζόν του Crown ήταν ασφυκτικά βαρετή. Είχαν έναν θησαυρό στα χέρια τους με το σκάνδαλο του χωρισμού του Charles και της Diana, και τα θαλάσσωσαν. Η 6η σεζόν ωστόσο, ή έστω το πρώτο μέρος που έχω ήδη παρακολουθήσει, επιστρέφει αν όχι στο high των πρώτων σεζόν της σειράς του Netflix, τότε σίγουρα σε φόρμα.

Πρεμιέρα: 16/11

Squid Game: The Challenge

Τι θα κάνατε για ένα τεράστιο έπαθλο – το μεγαλύτερο στην ιστορία της ριάλιτι τηλεόρασης – 4,56 εκατομμυρίων δολαρίων;

Βασισμένη σε μεγάλο βαθμό στην πασίγνωστη σειρά του Netflix, η επερχόμενη εκπομπή περιλαμβάνει 456 παίκτες που μάχονται για το έπαθλο. Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να συμμετέχουν σε παιχνίδια υψηλού κινδύνου εμπνευσμένα από το show και, αν και η σειρά απέχει πολύ από το να γίνει θανατηφόρα, ο ανταγωνισμός θα είναι εξίσου θερμός με τα δραματικά γεγονότα του Squid Game.

Πρεμιέρα: 22/11

Rick & Morty: Season 7

Τα αγαπημένα κινούμενα σχέδια ενηλίκων Rick and Morty δεν έχουν χάσει την κλίση τους στο σοκαριστικό χιούμορ και παραμένει αρκετά αφοσιωμένο ώστε να κρατάει τους μακροχρόνιους θαυμαστές της σειράς.

Οι αντιδράσεις του κοινού ωστόσο έχουν υπάρξει αμφιλεγόμενες για την 7η σεζόν, με πολλούς να επιμένουν ότι το Rick and Morty έχει χάσει τη σπιρτάδα του χωρίς τον Justin Roiland, ο οποίος έδινε τη φωνή του στους ομώνυμους χαρακτήρες του sitcom κατά τις πρώτες έξι σεζόν.

Μαζί με τον δημιουργό του Community Dan Harmon, ο Roiland έγινε συνώνυμος με το Rick and Morty, κερδίζοντας πολλά Emmy κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του στη σειρά. Η φήμη του ωστόσο καταστράφηκε μετά από καταγγελίες για ενδοοικογενειακή κακοποίηση και σεξουαλική κακοποίηση κατά τη διάρκεια της συμβολής του στο Rick and Morty. Ενώ η υπόθεση κακοποίησης εναντίον του Roiland έχει απορριφθεί, ο διάσημος ηθοποιός φωνής αντιμετωπίζει φρέσκες καταγγελίες για σεξουαλική επίθεση και φέρεται να είχε εμπλακεί σε επικοινωνία με θαυμάστριες, ορισμένες εκ των οποίων ανήλικες.

Προβάλλεται: Εβδομαδιαία επεισόδια