ΛΙΣΤΕΣ

Από Godfather έως μεταφυσική Elisabeth Moss: Οι 5 καλύτερες σειρές για αυτό το ΣΚ

Από την Elisabeth Moss σε παραγωγή Leonardo DiCaprio μέχρι την επιστροφή ενός τηλεοπτικού αριστουργήματος, οι σειρές της εβδομάδας έχουν κάτι για όλους.

Ας βγάλουμε πρώτα το Everything Everywhere All at Once από τη μέση. Είναι η καλύτερη ταινία της χρονιάς ως τώρα και αξίζει να το δεις στις αίθουσες. Μετά μπορείς να δεις και τις σειρές που διαλέξαμε για σένα παρακάτω:

Αυτές είναι οι καλύτερες σειρές που μπορείς να επιλέξεις να δεις αυτό το ΣΚ.

We Own This City

Το We Own This City βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του δημοσιογράφου της Baltimore Sun, Justin Fenton, που εξιστορεί την άνοδο της Ομάδας Εργασίας για Εντοπισμό Όπλων (GTTF) του αστυνομικού τμήματος της Βαλτιμόρης (BPD) και την τελική της κατάρρευση λόγω αχαλίνωτης διαφθοράς.

Είναι ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα διαφθοράς στην ιστορία της αστυνομίας της Βαλτιμόρης και, στην πορεία, ένα τεράστιο εθνικό σκάνδαλο.

Ο George Pelecanos και ο David Simon του Wire επιστρέφουν στις τηλεοπτικές τους ρίζες και φέρνουν μαζί τους τον Jon Bernthal, τον απόφοιτο του Wire Jamie Hector και τη Wunmi Mosaku του Lovecraft Country σε ρόλο δικηγόρου του Τμήματος Πολιτικών Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης που θα ερευνήσει τις πρακτικές αστυνόμευσης στη Βαλτιμόρη. Μοιάζει με sequel του Wire, αλλά δεν είναι.

Είναι ένα συμπλήρωμά του περισσότερο, που διαφέρει με το Wire τόσο σε εκτέλεση όσο και σε προθέσεις. Στο Wire υπήρχαν οι αστυνομικοί που δεν ενεργούσαν πάντα προς το συμφέρον του κοινού καλού και των πολιτών, αλλά υπήρχαν και εκείνοι με αγνότερα κίνητρα που το πάλευαν όπως μπορούσαν.

Το We Own This City είναι ένα ρητό κατηγορητήριο μιας εκτροχιασμένης αστυνόμευσης που μας ενθαρρύνει να είμαστε καχύποπτοι με κάθε όργανο της τάξης που συναντάμε.

Διάβασε εδώ για το έργο του David Simon και την ανυπολόγιστη προσφορά του στην τηλεόραση.

Η σειρά προβάλλεται από το Vodafone TV.

The Shining Girls

Το μυθιστόρημα της Lauren Beukes είναι η επόμενη μεταφορά βιβλίου για την Elisabeth Moss, όχι μόνο ως ηθοποιός, αλλά και ως σκηνοθέτης.

Η Moss θα υποδυθεί την Kirby, μία ρεπόρτερ που επέζησε από μία βάναυση επίθεση και τώρα αρχίζει να κυνηγά τον κακοποιητή της. Όταν ανακαλύψει ότι πρόκειται για έναν ταξιδευτή του χρόνου, θα οδηγηθεί υποχρεωτικά στην εξερεύνηση του μεταφυσικού. Στις πολυαναμενόμενες σειρές μας.

Η σειρά προβάλλεται από το Apple TV+.

Undone: Season 2

Ένα από τα τηλεοπτικά αριστουργήματα του 2019 επιστρέφει. Περάστε το στις φλέβες μου.

H σειρά στριμάρει στο Amazon Prime Video.

Grace and Frankie: Season 7

Να μία σειρά που θα μου λείψει. Τα γυρίσματα της 7ης και τελευταίας σεζόν του Grace and Frankie ήταν τα πρώτα που είχαν διακοπεί λόγω κορονοϊού, αλλά το Netflix είχε φυλάξει ένα treat για τους φαν της σειράς: Τα τέσσερα πρώτα επεισόδια του κύκλου έχουν ήδη ανέβει στην πλατφόρμα από τον περασμένο Αύγουστο για να πάει η αναμονή κάτω πιο εύκολα.

Η σειρά στριμάρει στο Netflix.

The Offer

«Έχει να κάνει με την εμπειρία. Έχεις 100 άτομα που βλέπουν το ίδιο πράγμα, που αντιδρούν σε πραγματικό χρόνο, που αλληλοτροφοδοτούνται. Δε μπορείς να το βρεις αυτό στην τηλεόραση. Είσαι απλά στο σαλόνι σου κοιτώντας ένα μικρό γ@μημένο κουτί». Τάδε έφη ο Miles Teller στον ρόλο του Al Ruddy, του παραγωγού του Godfather, στο The Offer.

Τη σειρά που θέλει να εξιστορήσει τα ευρέως καταγεγραμμένα, πραγματικά γεγονότα μυθολογικής εμβέλειας από τη διαδικασία ανάπτυξης και παραγωγής της εμβληματικής ταινίας. «Η τηλεόραση είναι πολύ περιοριστική», θα έλεγε αργότερα. «Δε μπορείς να πεις αληθινές ιστορίες στην τηλεόραση. Είναι ψεύτικη».

Όσο έλεγε τα παραπάνω προβληματιζόμουν, αλλά εκ των υστέρων, έχοντας δει τα screeners του Offer, γέλασα. Στα καλύτερά της η σειρά παίρνει στα σοβαρά την παραγωγή της πρωτοποριακής ταινίας ενώ ταυτόχρονα χλευάζει την πομπώδη σοβαροφάνεια των χολιγουντιανών φιγούρων και των αληθινών μαφιόζων, αλλά δυστυχώς δεν το κάνει καθόλου συχνά.

Επιλέγει τη βικιπαιδειακή παρά τη meta προσέγγιση τις περισσότερες φορές, με ένα απλοϊκό σενάριο που έχει τους χαρακτήρες να λένε συνεχώς και ακριβώς αυτό που σκέφτονται, είτε πρόκειται για το απαραίτητο exposition είτε για κάποιο άγονο backstory. Και παρότι οι χαρακτήρες επαναλαμβάνουν το πόσο αυθεντική και μη στερεοτυπική ταινία θα ήθελαν να γίνει το Godfather για τους Ιταλούς-Αμερικάνους όταν ολοκληρωθεί (και στην πραγματική ζωή το πέτυχαν), η ίδια η σειρά δεν κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. Οι μαφιόζοι της δεν ξεφεύγουν από τη γνωστή φόρμουλα.

Τότε γιατί μετά απ’ όλα τα παραπάνω το συμπεριλαμβάνω στις σειρές της εβδομάδας; Γιατί παραμένει watchable όσο πρησμένο κι αν γίνεται στην πορεία των 10 επεισοδίων, γιατί ο Matthew Goode και η Juno Temple είναι αξιόπιστα απολαυστικοί, και γιατί νομίζω πως οι κάζουαλ θεατές να ευχαριστηθούν τη behind the scenes ματιά σε μία από τις σπουδαιότερες ταινίες όλων των εποχών.

Η σειρά θα κάνει πρεμιέρα αμέσως μετά τις ΗΠΑ με τριπλό επεισόδιο, την Κυριακή 1/5, 22.00, στο COSMOTE SERIES HD.