ΣΙΝΕΜΑ

Από την κουζίνα του The Menu δε μπορείς να φύγεις όποτε θέλεις

Ένα κλιπ του The Menu που εξασφάλισε αποκλειστικά το OneMan δίνει τον τόνο για το κωμικό γαστριμαργικό θρίλερ από τον σκηνοθέτη του Succession.

Αν οι σεφ είναι καλλιτέχνες, τότε συνεπάγεται φυσικά πως το κάθε τους μενού είναι ένα ολοκληρωμένο concept. Κι άρα, όπως δε θα έφευγες στη μέση μιας ταινίας, είναι αγένεια να φύγεις ανάμεσα στα σερβιρίσματα.

Ή κάπως έτσι πάει το πράγμα στην απολαυστικά αγωνιώδη μαύρη σάτιρα The Menu, που κυκλοφορεί σήμερα σινεμά.

Στην ταινία, από τον σκηνοθέτη Mark Mylod (Succession, Game of Thrones), οι πελάτες ταξιδεύουν σε ένα απομονωμένο νησί όπου τους σερβίρεται το γεύμα της ζωής τους από τον ιδιοφυή σεφ Slovik (Ralph Fiennes).

Ανάμεσά τους γνώριμα πρόσωπα, όπως το ζευγάρι των Nicholas Hoult και Anya Taylor-Joy. Εκείνος, είναι φανατικός foodie, παίρνει φωτογραφίες το φαγητό του, σχολιάζει ό,τι συμβαίνει σα να είναι κριτής. Εκείνη, δεν είναι σίγουρη πως ταιριάζει σε αυτό τον κόσμο και βλέπει τα πράγματα με μια πιο σκεπτική ματιά.

Το The Menu κυκλοφορεί στις αίθουσες από την Feelgood Entertainment.

Γύρω τους, ένα σωρό γνώριμα πρόσωπα παίζουν διάφορες φιγούρες που θα συναντούσε κανείς σε ένα από αυτά τα high end ρεστοράν που προσφέρουν fine dining εμπειρίες. Τι γίνεται όμως όταν αρχίζουν να διαπιστώνουν πως τα πράγματα παίρνουν μια πιο σκοτεινή τροπή;

Σε αυτό το κλιπ της ταινίας που εξασφάλισε το OneMan, ένας πελάτης επιχειρεί να φύγει όμως η μαιτρ (που παίζει η φοβερή Hong Chau του Downsizing) έχει άλλη άποψη. Τα πράγματα γίνονται γρήγορα πολύ έντονα.

Δείτε τη σκηνή για μια πρώτη γεύση:

Και να το τρέιλερ της ταινίας: