ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΙΝΕΜΑ

H “Μπαλάντα” του Γιάννη Οικονομίδη καταφθάνει επιτέλους online

Η μεγάλη -παρά τις αντίξοες συνθήκες- επιτυχία του καλοκαιριού θα γίνει σύντομα προσβάσιμη στο κοινό.

«Ενημερώνουμε τους φίλους ότι ‘Η μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς’ θα κυκλοφορήσει σύντομα online…»

Με αυτή τη λιτή ανακοίνωση από το επίσημο ακάουντ στο facebook, μάθαμε πως η μεγάλη φετινή επιτυχία του Γιάννη Οικονομίδη θα κυκλοφορήσει στο ίντερνετ, χωρίς για την ώρα λοιπές λεπτομέρειες (το κοιτάμε, θα επανέλθουμε).

Είναι μια μάλλον θετική εξέλιξη για μια ταινία η οποία από την πρώτη στιγμή της κυκλοφορίας της συνάντησε κατευθείαν το κοινό της, με sold out παραστάσεις στο σινεμά Άστυ της Κοραή μέχρι και την τελευταία πιθανή στιγμή πριν το πρώτο λοκντάουν της περσινής άνοιξης και στη συνέχεια μια επίσης πολύ πετυχημένη διαδρομή στα θερινά της χώρας- μια από τις λιγοστές αληθινές επιτυχίες αυτού του τραυματισμένου κινηματογραφικού καλοκαιριού.

Η τεράστια ονλάιν δύναμη του κοινού του Γιάννη Οικονομίδη κάνει επιπλέον την ‘Μπαλάντα’ ιδανική περίπτωση για τόσο σύντομη και επίσημη διαδικτυακή κυκλοφορία, με τον κόσμο που έχει μετατρέψει σε memes και συνθήματα κάθε γωνιά του οικονομιδικού σύμπαντος να περιμένει να γίνει διαθέσιμο και το νέο φιλμ του σκηνοθέτη.

Ή όπως έθεσε πολύ γλαφυρά και ένας φαν σε σχόλιό του στη σελίδα της ταινίας, «είχα κατέβει ελλάδα ακριβώς πριν το πρώτο λοκνταουν μόνο και μόνο για να δω την πρεμιέρα του παρθενώνα των ταινιών, του χούλιου ιγκλέσιας της φιλμογραφίας».

Αυτή η φαινομενικά σύντομη κυκλοφορία αμέσως μετά το άνοιγμα του φιλμ στις αίθουσες δείχνει και μια διάθεση προσαρμογής στις νέες δραματικές συνθήκες που μοιάζουν σε αυτό το στάδιο μάλλον αναγκαίες. Θυμίζουμε πως δύο εταιρείες διανομής ήδη διαθέτουν μέρος του καταλόγου τους για ονλάιν ενοικίαση ή αγορά (η StraDa και η NEO) ενώ από το πρώτο λόκνταουν ήδη λειτουργεί και η συνδρομητική πλατφόρμα Cinobo με πολύ μεγάλο κατάλογο ανεξάρτητου σινεμά. Ταυτόχρονα, μέρος του καταλόγου εταιρειών Odeon, Tanweer, Spentzos και Rosebud έρχονται άμεσα στην COSMOTE, είτε μιλάμε για πολύ πρόσφατες πρεμιέρες αιθουσών είτε για απευθείας πρεμιέρα στο κανάλι.

Περιμένουμε να δούμε πώς ακριβώς θα γίνει η διαθεσιμότητα του φιλμ του Οικονομίδη, και ως τότε απολαμβάνουμε κλιπάκια από την ταινία που τις τελευταίες μέρες επίσης ανέβηκαν στην σελίδα στο facebook, και διαβάζουμε ξανά τον σκηνοθέτη να μας ταξιδεύει σε όλη την πορεία της πλούσιας καριέρας του.